Uçak Bileti

Amasya seyahati planlamadan önce hiç haberim yoktu bu güzellikten. Geç de olsa tanışmamız ve kavuşmamız çok güzel oldu. Amasya gezilecek yerler listemi hazırlarken görmek için en sabırsızlandığım yer Boraboy Gölü olmuştu. Seyahatim kışa denk gelince gölü de karlar altında görmek muhteşemdi. Yani elimde olsa tüm mevsimlerde görmek isterim. Eminim baharda yemyeşil bitki örtüsüyle başka, sonbaharın turuncu kızıl tonlarında bambaşka güzeldir.

Bu göl ve çevresi bölgenin huzur deposu adeta. 2013’te tabiat parkı olarak tescillenen göl ve çevresi hem Amasyalıların hem de çevre illerden gelenlerin günübirlik vakit geçirdikleri bir yer. Dileyenler tabiat parkında konaklama da yapabiliyor. O halde hadi size gölü anlatayım.

Boraboy Gölü Hakkında Bilgi

Boraboy Gölü Hakkında Bilgi

Öncelikle bir konuya açıklık getirelim. Borabay mı Boraboy mu? Gölün isminin çoğu kişi tarafından yanlış telaffuz edildiğini duydum. Doğru yazımı Boraboy. Göl adını içinde bulunduğu Boraboy Köyü’nden almış. Köyün adı ise Türklerin Orta Asya’dan göç ettikleri Bora Boyundan geliyor.

Peki ya nasıl oluşmuş derseniz, küçük bir akarsu etraftan gelen yıkıntılarla tıkanmış ve bu göl oluşmuş. Boraboy Gölü’nün oluşumunu hazırlayan heyelan, bölgenin kayaç yapısı ve bölgenin içinden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı ile alakalı. Heyelanla vadinin tıkanmasıyla Çatağın Deresi’nin suları birikmiş ve göl oluşmuş.

Mobil Uygulama

Gölün rengi zümrüt yeşilidir. Bu rengini etrafındaki kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile çevreli olmasından ve ağaçların suya yansımasından alıyor. Tabiat parkı bir çok hayvana da ev sahipliği yapıyor. Karaca, tavşan, kurt, tilki, yaban domuzu, sincap, kirpi, gelincik, porsuk gibi memeliler, kuşlar, sürüngenler bulunuyor.

Boraboy Gölü Nerede?

Boraboy Gölü Nerede?

Boraboy Gölü Tabiat Parkı,  Amasya Taşova ilçesi Boraboy Köyü‘nde yer alıyor. Amasya merkezden göle olan mesafe 62 km.

Boraboy Gölü’nde Ne Yapılır?

Boraboy Gölü'nde Ne Yapılır?

Tabiat Parkı içerisinde kafeterya, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüş yolları ve konaklama yerleri bulunuyor. Gölde bisiklet binme, fotoğrafçılık, ekolojik turlar, piknik, kampçılık, doğa yürüyüşü ve konaklama yapabilirsiniz. Dilerseniz burayı günübirlik ziyaret edebilir ya da buradaki evlerde konaklayarak doğanın içinde huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Boraboy Gölü Evleri

Boraboy Gölü Evleri

Alan içerisinde 20 adet kır evi bulunuyor. Bu evler 4 kişilik ailelerin konaklamasına uygun. Ayrıca tabiat parkı içinde çadırla ve karavanla kamp yapma olanağı da mevcut. Hsepsinin fiyatlarını açıklamaya yazıyorum.

Boraboy Gölü Evleri Fiyatları

Kır Evi – 3 yataklı (günlük) 350 TL

Kır Evi – 4 yataklı (günlük) 400 TL

Çadır yeri (günlük) 75 TL

Karavan yeri (günlük) 95 TL

Boraboy Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Boraboy Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Tabiat parkına giriş ücretleri;

  • Şahıs 8 TL
  • İndirimli Şahıs 4 TL
  • Bisiklet 8 TL
  • Motosiklet 16 TL
  • Otomobil, kamyonet 24 TL
  • Minibüs 72 TL
  • Midibüs 120 TL
  • Otobüs 240 TL

Bu harika gölü görmek için tek yapmanız gereken Amasya uçak bileti seçeneklerine göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here