Ucuz Amasya otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Erzurum Amasya 14 EUR, Gaziantep Amasya 22 EUR ve Çorum Amasya 5 EUR.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Ocak
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Amasya otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Erzurum Amasya 14 EUR, Gaziantep Amasya 22 EUR ve Çorum Amasya 5 EUR.
Amasya şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Uygur (Amasya), Taşova, Amasya, İlyasköy (Amasya), Hamamözü, Kayabaşı (Amasya), Suluova, Ezinepazar (Amasya), Aydınca (Amasya), Gümüşhacıköy, Göynücek, Gökhöyük (Amasya), Gediksaray (Göynücek, Amasya) ve Beyören (Amasya)
En uygun Amasya otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 8 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Amasya otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Ocak ve Aralık.
Amasya uçak bileti satın alarak daha hızlı bir şekilde Amasya şehrine ulaşabilirsin.
Yedi bin yıllık tarihe sahip Amasya, kültürel yapısı ve köklü geçmişi işe binlerce turiste ev sahipliği yaptı. Tüm misafirlerini kendine hayran bırakan Amasya, Karadeniz Bölgesi’nin orta kesimlerinde yer alıyor. Yemyeşil doğası ve tarihi güzellikleri ile Karadeniz Bölgesi’nin tüm güzelliklerini içinde barındırıyor.
Yıl boyu pek çok şenliğe, festivale ev sahipliği yapan kentin mevsimi her mevsim gezilmek için uygun. Konaklama seçeneklerinin gün geçtikçe arttığı şehirde, kültür turizminin yanında termal turizm ve doğa sporları açısından da gelişme görülüyor. Amasya sizi doğayla daha da yakınlaştıracak bir destinasyon.
Amasya Gezilecek Yerler
Amasya gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir kent. Genellikle şehrin merkezinde bulunan pek çok noktası var. Amasya gezilecek yerler listemizin ilk sırasında Yalıboyu Evleri bulunuyor.
Amasya’nın simgelerinden biri olarak gösterilen Yalıboyu Evleri, ilgi çekici bir manzaraya sahip. Ahşap ve beton malzeme kullanılarak inşa edilen Yalıboyu Evleri, Yeşilırmak sahil şeridinde; Amasya’nın tarihi ve mimari dokusunu gözler önüne seriyor.
Yalıboyu Evleri’ne kadar gelmişken Harşena Dağı ve Pontus Kralları Kaya Mezarları’nı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Yalıboyu Evleri, Helenistik dönemin krallarının mezarlarına ev sahipliği yapıyor. Dev kaya kütlelerinin oyularak şekillendirilmesiyle yapılan kaya mezarları, görenlerine kadar hayran bırakıyor.
Amasya Kalesi ise şehrin bir diğer simgelerinden. Amasya şehir merkezine tepeden bakan Amasya Kalesi, Harşena Dağı’nda bulunuyor. Kale içinde Osmanlı döneminden kalan hamam ve pek çok mezar bulunuyor.
Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Bayezid Külliyesi ise mimari güzelliğiyle öne çıkıyor. Geniş ve büyük avlusu, el işlemeli taç kapısı ve işçiliğiyle ünlü kaleyi görmeden kentten ayrılmayın. Amasya Arkeoloji Müzesi ise kentin tarihine ışık tutuyor. Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken müzede, 11 ayrı medeniyetin 24 bin eserine ev sahipliği yapıyor.
Şehrin doğal güzelliklerinden olan Borabay Gölü, Taşova İlçesi’nde bulunuyor. Doğa harikası göl, yemyeşil manzarasıyla büyülüyor. Borabay Gölü, doğayla iç içe sakin bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından. Ayrıca bungalov evler ve çadır alanları da bulunuyor.
Yedi Kuğular Kuş Cenneti; şehrin en güzel noktalarından. Harika bir gün geçirebileceğiniz Yedi Kuğular Kuş Cenneti, atmosferiyle kendine hayran bırakıyor.
Hamamözü Arkut Bey Kaplıcaları ise turistlerin gözde noktalarından. İçinde küçük bir hamam ve havuz bulunan Hamamözü Arkut Bey Kaplıcaları’nın pek çok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılıyor.
Burma şeklindeki minaresiyle dikkat çeken Burmalı Minare Camisi ise; kentin en meşhur simgeleri arasında bulunuyor. Görülmeye değer yapılardan.
Şehzadeler Müzesi’nde ise; Amasya’da valilik yapan ama sultan olamayan şehzadelerin balmumu heykelleri ve şehirde valilik yapıp daha sonra sultan olan şehzadelerin balmumu heykelleri sergileniyor. Müzedeki duvarları süsleyen çiniler, hat, tezhip, minyatür ve ebrular 14., 15. ve 16. yüzyılların sanat anlayışını yansıtıyor. Amasya’da görülmeye ve gezilmeye değer daha pek çok nokta bulunuyor.
Amasya’ya Nasıl Gidilir?
Amasya’ya ulaşım için otobüs, tren ve uçak alternatifleri bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Amasya’ya en ekonomik ulaşım yöntemi ise Amasya otobüs bileti satın almak. Amasya’ya Türkiye’nin dört bir yanından düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Amasya Şehirlerarası Otogarı şehir merkezinde bulunan Kirazlıdere Mahallesi’nde yer alıyor. Otogar’dan kent merkezine olan mesafe ise 4,4 km. Otogardan şehir merkezine yürüyerek ulaşım sağlanabildiği gibi; belediye otobüsü, dolmuş, otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Amasya’yı keşfedebilmek için turna.com’da Amasya otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.
Amasya, Türkiye’nin tarih ve doğa zenginliğiyle öne çıkan muhteşem şehirlerinden biri. Tarih boyunca
Amasya, Türkiye’nin kuzeydoğusunda yer alan tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Tarih
Amasya’yı size merkez ve çevresi şeklinde 2 gruba ayırarak anlatacağım. Bugünkü rotamız Amasya merkez