Uçak Bileti

Avrupa’da ekonomi ve sanayi dünyasındaki gücü nedeniyle oldukça önemli bir konumda bulunan Almanya, tarihi dokusunun yanı sıra gezilip görülecek eşsiz yerlere sahip şehir ve kasabalarıyla da dikkat çekiyor.

Almanya, Ortaçağ’dan kalma muhteşem mimarisi, masal diyarlarını andıran bir görünüm sahip sokakları, hayata renk katan hareketli festivalleri ve tarihi binaları ile gezmeye doyamayacağınız etkileyici bir ülke.

Almanya Seyahatinde Gezilecek 5 Şehir

1. Münih

Nymphenburg Sarayı’nın yanı sıra Isar Nehri kıyılarında muhteşem güzelliğiyle dikkat çeken ve dünyanın en büyük şehir parkları arasında bulunan İngiliz Bahçesi’yle de adından söz ettiren Münih, doğal güzellikleri ve düzenli yapısıyla dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında gösteriliyor.

Mobil Uygulama

2. Berlin

Berlin‘de, 1989 yılında yıkılan ünlü Berlin Duvarının çevresi günümüzde sanat eserlerinin sergilendiği Batı Bölgesi Galerisi adı verilen bir açık hava müzesine dönüşmüş durumda. Berlin’e yapacağınız yolculukta, büyüleyici görünümü ile etkisinden kurtulamayacağınız Brandenburg Kapısı ve Charlottenburg Sarayı’nı da ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

3. Düsseldorf

Ortaçağ’ın izlerini taşıyan bir kültür ve sanat şehri olan Düsseldorf, ülkenin en renkli noktalarından. Ren Nehri kenarında kurulan Düsseldorf, adını da bu nehre akan Düssel deresinden alıyor. Ünlü moda haftaları ve fuarlarıyla da bilinen bu hareketli şehirde, yaz-kış yağmur eksik olmadığı için tedbirli olmakta fayda var.

4. Heidelberg

Almanya’da romantik bir yolculuk yapmayı hayal ediyorsanız, Heidelberg sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Güneybatı Almanya’da Ortaçağ’dan kalma rüya gibi bir yer olan Heidelberg’e yeşil tepelerin ardından bakan Heidelberg Kalesi ve şehri ikiye bölen Neckar Nehri üzerindeki tarihi köprü görülmeye değer.

5. Bremen

Bremen deyince aklına Grimm Kardeşlerin ünlü ‘Bremen Mızıkacıları’ masalı gelenler, 1953 yılında yapılan Bremen Mızıkacıları heykelini görmeden şehirden ayrılmamalı. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesindeki tarihi Rathaus binası ve 1200 yıllık Dom St Katedrali de şehrin en etkileyici yerlerinden.

Almanya’nın tarihi ve mimari güzelliklerini yerinde görmek isteyenler, Almanya uçak bileti kampanyalarına göz atabilir. Genel itibari ile yağışlı bir havaya sahip olan Almanya’ya giderken, şemsiyenizi ve yağmurluğunuzu almayı da unutmayın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here