Uçak Bileti

Marakeş, keşfedilecek bir dünya dolusu renkle dolu. Marakeş gezilecek yerler listesine birer birer tik atarken her anınızı bir masalın içinde geçiriyormuş gibi hissedersiniz. Tarihi dokusu, çarşılarının renk cümbüşü, bahçelerin huzuru ve gizemli medreseleriyle Marakeş, her zevke hitap eden bir deneyim sunuyor. Bu eşsiz şehirdeki büyüyü keşfetmeye başlayalım.

Marakeş’te Görülecek Yerler

Marakeş gezilecek yerler

Marakeş’in sokaklarından geçerken, her adımda farklı bir hikayeyle karşılaşırsınız. El Badi Sarayı’nın ihtişamı sizi geçmişe götürürken, Jardin Majorelle’in sakinliği sizi günümüze geri getirir. Medine’nin dar sokakları, rengarenk çarşıları ve geleneksel pazarları, alışveriş tutkunlarını ve kültür meraklılarını büyüler.

Koutoubia Camii’nin muhteşem minaresi gökyüzüne doğru yükselirken, Bahia Sarayı’nın iç mekanlarındaki zarafet sizi büyüler. Bu şehir, her köşesinde farklı bir dünya sunar ve Marakeş geziniz sadece bir seyahat değil, aynı zamanda bir keşif macerası oluverir. Marakeş’i keşfetmek, sadece bir şehri gezmekten çok daha fazlası, bir hayal dünyasına yolculuk. Hadi gelin bu otantik şehri birlikte arşınlayalım.

1. Jemaa el-Fnaa Meydanı

Jemaa el-Fnaa Meydanı

Kentin ana meydanı olan Jemaa el Fna, Marakeş’in Medine Mahallesi’nde konumlanıyor. Halkın ihtiyaçlarının, geleneksel eşyaların ve yerel lezzetlerin satıldığı meydan 11 yüzyıldan beri hizmet veriyor. Zaman zaman kültürel gösterilere de ev sahipliği yapan Jemaa el Fna Meydanı, Fas’ta yerli ve yabancı çok sayıda turistin en uğrak noktalarından biri.

Mobil Uygulama

Konum burada.

2. Kutubiye Camii

Kutubiye Cami

Fas’ın en büyük camisi olan Kutubiyya Camii, Berber Hanedanı Almoravids tarafından 12.yüzyılda inşa edildi. Koutoubia Camii ya da Kitapçılar Camii olarak da bilinen cami, Jemaa El Fna’nın da 200 metre batısında yer alıyor. Kırmızı taştan yapılmış mimarisiyle muhteşem bir güzelliğe sahip olan camii gül bahçeleriyle de ünlü.

Konum burada.

3. Bahia Sarayı

Bahia Sarayı

19. yüzyılın sonlarında dönemin veziri Si Moussa tarafından kurulan Bahia Sarayı, kentin en önemli yapılarından biri. Muhteşem mimarisiyle Fas ve İslam kültür ögelerini günümüze taşıyan saray, Jemaa el Fna Meydanı’na yaklaşık 1,5 km mesafede bulunuyor. Cariyerler için tasarlanmış odalarla çevrili Bahia Sarayı 8,000 metrekarelik bahçesiyle de oldukça göz alıyor.

Konum burada.

4. Gizli Bahçe

Gizli Bahçe Marakeş Gezilecek yerler

Kentin en önemli yapılarından biri olan Gizli Bahçe (Le Jardin Secret)’nin yapılışı 400 yıl öncesine Saadya Hanedanı’na uzanıyor. Arap, Endülüs ve Fas saraylarının özelliklerine sahip olan yapı köşkler ve bahçelerden oluşuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen bitkilerle süslenmiş Gizli Bahçe otantik mimarisi ve gösterişli bahçesiyle büyük ilgi görüyor.

Konum burada.

 5. Majorelle Bahçesi

Majorelle Bahçesi
Marakeş Gezilecek Yerler – Le Jardin Majorelle

Majorelle Bahçesi (Majorelle Garden), Marakeş’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. 1920-1930 yılları arasında Fransız sanatçı Jacques Majorelle tarafından tasarlanan bahçe, 12 dönümlük bir alana yayılıyor. 5 kıtadan getirilmiş 300’den fazla bitkisiyle dikkat çeken Majorelle Bahçesi, haftanın her günü ziyaret edilebiliyor.

Konum burada.

6. Berberi Müzesi

Berberi müzesi Marakeş gezilecek yerler

Fas kültürünü yansıtan ilk müze lerden biri olan Berberi Müzesi (Musee Berbere), Majorelle Bahçesi’nin hemen yanında yer alıyor. 200 metrekarelik bir alana yayılan müzede Berberi kültürüne ait el sanatları, gündelik nesneler, törensel eşyalar, süsler ve geleneksel kıyafetlerden oluşan 600’den fazla eser sergileniyor.

Konum burada.

Fas’ın otantik şehri Marakeş’in rengarenk çarşılarını keşfetmek, daracık sokaklarında gezmek, muhteşem bahçelerine hayran kalmak ve Berberi kültürünü deneyimlemek için Marakeş uçak bileti fırsatlarını takip etmeyi sakın unutmayın!

NOT: Fas vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here