Uçak Bileti

Avrupa‘nın en köklü medeniyete sahip olan ülkelerinden Almanya, aynı zamanda geniş yüzölçümü ile farklı kültürlerin kesiştiği bir coğrafyada kurulu.

Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Almanya’da yapılacak onlarca farklı aktivite bulunuyor. Almanya’nın kentleri zengin kültür sanat yaşamı, hareketli gece hayatı, birbirinden hoş müzeleri ve farklı inanç ve etnik kökenden kişilerin renklendirdiği günlük yaşamı ile öne çıkıyor. Almanya uçak bileti seçeneklerine göz atarak bu muhteşem ülkeyi keşfetmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Almanya’da Yapılacak Aktiviteler

1. Rhine’da Tekne Gezisi

Rhine, Avrupa’da ki en uzun nehirlerden biri ve tekne ile gezi için de en uygunu denebilir. Koblenz’den bir tekneye atlayın ve masalsı kaleler, sevimli kasabalar, azametli Lorelei Kayalığı ve balıkçıları baştan çıkarttığına inanılan deniz kızlarının olduğu yerleri hem görün hem de yaşayın.

Mobil Uygulama

2. Romantik yolda pedallayın

Almanya 200’den fazla çok uzun bisiklet yollarına sahip ve bu yollar ana şehirlerden küçücük ve çok sevimli kasabalara kadar uzanıyor. Tartışmasız bu yollar arasında en güzeli 350km uzunluğundaki Wurzburg’dan Avusturya sınırına kadar uzanan yol. Ve evet, iki kişi birlikte pedal çevrilebilen bisikletler de kiralanabiliyor.

3. Moselle Vadisi’nde şarap tadımı

Dünyaca ünlü Moselle Vadisinde şarap tadımı, kırsal Almanya’yı tanımanın en lezzetli yollarından biri. Moselle nehrinin dik kıyıları bir yana dursun, gelenekselliğini koruyan kültürü, yavaş akan hayatı ve baştan çıkartıcı güzellikteki doğası ile vadinin güzelliğine kendinizi bırakın. Özellikle beyaz şarapları denemeyi sakın unutmayın.

4. Rennsteig’de doğa yürüyüşü

Dağları, gelgitli kıyıları ve tabii ki görkemli ormanları ile Almanya yürüyüş tutkunları için tam bir cennet. Rennsteig’in tarihi dokusu, ormanın içine doğru tam 170 km boyunca uzanıyor ve zengin kültürü daha da zengin görselliğiyle harmanlayarak olağanüstü bir sentez ortaya çıkartıyor.

5. Kara Orman’da (Black Forest) zamanı unutun

Almanya’nın çok az kırsal bölgesi Kara Orman kadar yoğun, yeşil, dağlık ve masalsı bir atmosfere sahip. Orman içerisinde yapılacak uzun bir yürüyüş bu fotojenik manzaraların tadını çıkartmak ve ulusal parkın muhteşem tepelerine çıkmak için en uygun yol. Kendi içinde küçük ama karakterli kasabalar olan Triberg im Schwarzwald gibi birçok şirin bölgeyi de ziyaret etmek için çok güzel bir sebebiniz olur. Ayrıca dünyanın en büyük guguklu saatinin burada olduğunu biliyor muydunuz?

6. Bavyera Alplerinde macera

Avusturya sınırında doğal bir sınır oluşturan Bavyera Alpleri çarpıcı şekilde güzel bir çekiciliğe sahip. Münih’ten kolaylıkla ulaşılabiliyor ve adrenalin sporlarını sevenler için burada birçok kayak, yürüyüş ve kano seçenekleri bulunuyor. Huzur arayanlar da muhteşem SPA merkezlerinde dinlenip kendilerini toplayabilirler.

7. Bir futbol maçı izleyin

Bayern Munich’in stadyumu olan Allianz Arena’da futbol keyfi Almanlar için tam bir zirve noktası. Hamburg, Bayer Leverkusen, Hertha Berlin, Schalke 04 ya da Werder Bremen gibi büyük kulüplerin maçlarını yakalama şansınız varsa asla kaçırmayın deriz. Stadyumların çok büyük bir kısmı yeni ve 2006 dünya kupası için yapılmıştı.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here