Uçak Bileti

Düzenli yaşamı sevenler için oldukça cazip bir yerleşim merkezi olan Almanya, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından hızlı bir ekonomik ve siyasi büyüme yakalayarak, dünyanın en önemli ülkeleri arasına girdi. Bu güçlü yüzünün yanı sıra sayısız müzeye ev sahipliği yapan tarihi şehirleri, nefes kesen görünümleriyle kendine hayran bırakan doğal güzellikleri ve zengin kültürel dokusuyla da bilinen Almanya, Avrupa turuna çıkan gezginlerin ve turistlerin gözde rotaları arasında. İşte bu etkileyici ülkede görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Almanya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. East Side Gallery

Dünyanın en büyük açık hava galerisi olan East Side Gallery, Berlin Duvarı’nın 1.3 kilometrelik bölümünü kaplıyor. Berlin’in Friedrichshain-Kreuzberg semtinde yer alan bu galeri, aynı zamanda uluslararası bir özgürlük anıtı olarak kabul ediliyor. Jürgen Grosse (INDIANO), Dimitri Vrubel, Siegfrid Santoni, Bodo Sperling, Kasra Alavi gibi ünlü sanatçıların eserleriyle kaplı olan East Side Gallery, ülkenin en popüler yerlerinden biri.

2. Brandenburg Kapısı

Görkemli görüntüsüyle ülkenin en çok ziyaretçi çeken yapıları arasında bulunan Brandenburg Kapısı (Brandenburg Gate), Berlin sınırları içinde kalıyor. Hem şehrin hem de ülkenin sembol yapılarından biri olarak kabul edilen bu tarihi kapı, Neo-klasik mimarisi ve taş süslemeleriyle 1791 yılından bu yana ayakta.

Mobil Uygulama

3. Alexanderplatz

Berlinliler tarafından Alex ismiyle de bilinen Alexanderplatz, şehrin önemli meydanları arasında yer alıyor. Berlin’in en hareketli ve canlı noktalarından biri olan bu meydan, hem turistlerin hem de yerel halkın en popüler buluşma noktalarından. Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ardından oldukça kapsamlı bir restorasyon sürecinden geçen meydan çevresi, göz kamaştıran görüntüsüyle şehrin en etkileyici yerlerinden.

4. Maulbronn Manastır Kompleksi

Stuttgart şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Maulbronn Manastır Kompleksi, 1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. 1147 yılında Cistercian rahipleri tarafından kurulan bu tarihi yapı, kültürel geziler yapmayı seven gezginlerin gözde ziyaret adresleri arasında bulunuyor.

5. Schnoor

Bremen şehrine bağlı bir Orta Çağ bölgesi olan Schnoor, uzun yıllar balıkçılar ve tüccarlara ev sahipliği yaptı. Taş ve tuğladan yapılan evleri, hediyelik eşya dükkanları, şirin kafeleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan bu bölgede 14. yüzyıldan kalma Aziz John Kilisesi, Schifferhaus ve Landherrnamt binası gibi turistik yerleri mutlaka görmelisiniz.

Avrupa Birliği üyesi olan Almanya, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep ediyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı ihmal etmeyin. Bu göz alıcı ülkenin sokaklarında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak ve keşfedilmemiş yerlerini görmek istiyorsanız Almanya uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here