Uçak Bileti

Berlin müzeleri, Almanya’da olduğu kadar Avrupa müzeleri arasında ayrı bir yere sahip. Avrupa başkentleri arasında sanatsal ve kültürel bakımdan en gelişmiş ve sanatın her dalı ile iç içe olan Berlin, bu yönüyle yıl boyunca pek çok ziyaretçi ağırlıyor.

Berlin, aynı zamanda Almanya’nın da kültürel başkenti. Müzeler Adası ve dünyaca ünlü koleksiyonlara sahip büyük müzeleri ile birlikte toplam 180 müzeyi barındıran kent, pek çok tematik müzesiyle de çeşitli konulardaki koleksiyon meraklılarına da hitap ediyor.

Berlin’de Görmeniz Gereken 10 Müze

1. Bergama Müzesi

Klasik Antik Çağ, Antik Yakın Doğu ve İslam Sanatı bölümlerinden oluşan Bergama Müzesi (Pergamonmuseum), Müzeler Adası’nda yer alan ve yılda yaklaşık bir milyon ziyaretçisi bulunan Almanya’nın en değerli sanat müzesi konumunda.

2. Eski Müze

Prusya Kraliyet Ailesi sanat koleksiyonunu sergilemek amacıyla Neo-Klasik mimari stilde inşa edilen Eski Müze (Altes Museum), 1904’ten bu yana Yunan, Etrüsk ve Roma sanat ve kültürünü tanıtan sürekli sergilerle birlikte, değerli bir antik eserler koleksiyonunu barındırıyor.

Mobil Uygulama

3. Yeni Müze

Berlin Katedrali’nin yanında yer alan, mekânsal ve içerik açısından üç koleksiyona ait birbirleriyle ilintili eserleri bütünleştiren Yeni Müze’de (Neues Museum), Mısır Müzesi ve Papirüs Koleksiyonu, Prehistorya ve Eski Çağ Tarihi ve Antik Eserler Koleksiyonu bulunuyor.

4. Yahudi Müzesi 

İki bin yıllık Alman Yahudileri anısına adanan Yahudi Müzesi (Jüdisches Museum Berlin), iki yapıdan oluşuyor. 2001’de açılan müze, Almanya’daki Yahudilerin sosyal, politik ve kültürel tarihini sunan ve aynı zamanda savaş sonrası soykırım yankılarını da içeren ilk müze olma özelliğine sahip.

5. Charlie Kontrol Noktası 

Batı ve Doğu Berlin arasındaki geçiş noktası olan Checkpoint Charlie (Haus Am Checkpoint Charlie), Ekim 1961’de Amerikan ve Sovyet tanklarının karşı karşıya durduğu ve bu tarihten 1990’a dek üçüncü ittifak geçiş noktası olarak kullanılan geçiş kapısı. Günümüzde ise o günlerin izleri belge ve objelerle bu noktada sergileniyor.

6. Charlottenburg Sarayı 

On yedi ila yirminci yüzyıllar arasındaki Hochenzollern kraliyet kültürünün sergilendiği Charlottenburg Sarayı (Charlottenburg Museum), Berlin’in en büyük sarayı olma unvanına sahip. Görkemli bir bahçeye sahip olan saray sınırları içerisinde, Yeni Köşk (Neuer Pavillon), Belvedere ve Kraliçe Luise’nin mezarının bulunduğu anıt mezar (Mausoleum) ve tiyatro bulunuyor.

7. Çağdaş Sanat Müzesi 

Hamburger Bahnhof olarak anılan bölgede yer alan Berlin Çağdaş Sanat Müzesi (Museum für Gegenwart), Ulusal Galeri’nin (Nationalgalerie) çağdaş sanatlara ayırdığı daimi sergi mekânı. Berlin’in Devlet Müzeleri’nden gelen sergi objeleri, Erich Marx’ın Berlin Özel Koleksiyonu ve Friedrich Christian Flick Koleksiyonu’nun en nadide eserlerinden oluşan bir koleksiyona sahip.

8. Bode Müzesi

Müzeler Adası’nda tarihi koruma altındaki binasında hizmet veren Bode Müzesi (Bode Museum), Bizans sanatı ve antik heykellerin sergilendiği tarih ve arkeoloji müzesi. İkinci Dünya Savaşı’nda hasar görmüşse de binası halen çok ihtişamlı ve estetik.

9. Alman Tarih Müzesi

Müzeler Adası’ndan Palace Bridge’i yürüyerek geçtiğinizde hemen önünüze çıkan Alman Tarih Müzesi (Deutsches Historisches Museum), ihtişamlı Barok tarzı mimarisiyle salınıyor. Kronolojik olarak planlanmış bir turla gezebileceğiniz müzede, 2000 yıllık Alman tarihi Avrupa bağlamında sunuluyor. 8000’den fazla eşsiz parçanın sergilendiği koleksiyonunda multimedya istasyonlar ve müze pedagojisine uygun sunumlarla destekleniyor.

10. Doğa Tarihi Müzesi

New York ve Londra’nın doğa tarihi müzeleriyle yarışan bir müze olan Doğa Tarihi Müzesi (Naturkundemuseum), zooloji, paleontoloji ve mineraloji alanlarında Almanya’nın en büyük müzesi olma özelliğin sahip. 25 milyondan fazla objeyi kapsayan koleksiyonunundaki en ünlü parçalar arasında dünyanın kurulu en büyük dinozor iskeleti ve ilk çağ kuşu Arkeopteriks’in Berlin’e ait örneği bulunuyor.

Kulturforum, içerisinde bulunan Yeni Ulusal Galeri, Dekoratif Sanatlar Müzesi ve Avrupa’nın 13. ve 18. yüzyılları arasındaki en nadide parçaların bulunduğu Gemaldergalerie ile devasa bir kompleks. Eğer fazla vaktiniz yoksa ve tek bir müze gezmek istiyorsanız mutlaka olağanüstü Yunan ve Roman antikaları bulunan Bergama Müzesi’ni gezebilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here