Uçak Bileti

Almanya‘nın başkenti Berlin, ülkenin en kalabalık kenti. Ülkenin politik, ekonomik, kültür ve medya alanındaki en önemli merkezi olan Berlin, gezilecek görülecek onlarca farklı durağı, renkli festivalleri ve zengin kültür sanat yaşamıyla muhteşem bir rota.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Müzeler Adası ile Orta Doğu ve Avrupa’nın birçok antik kentinden önemli eserlere ev sahipliği yapan Berlin’de renkli gece hayatının müdavimleri de kenti yılda birkaç kez ziyaret ediyor.

Berlin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Berlin’de Yapılacak Şeyler

1. Reichstag

Reichstag Almanya’nın Federal Meclis Binası. Federal Hükümet Berlin’e taşındıktan sonra modernleştirilen yapı günümüzdeki cam kubbesiyle Berlin’in muhteşem manzarasına ev sahipliği yapıyor. Meclis binasına kadar gelmişken Bundeskanzleramt ve Brandenburg Kapısı da binanın çevresinde görülebilecek diğer yerler arasında yer alıyor.

Mobil Uygulama

2. Brandenburg Kapısı

Berlin ve Almanya tarihinde büyük bir önem sahip olan Brandenburg Kapısı, şehrin en popüler turistik noktalarından. 1791’de inşa edilen kapı, Berlin henüz çok büyük bir kent değilken şehre giriş için kullanılan birkaç kapıdan biriydi. Berlin’in Doğu ve Batı Almanya arasında ikiye bölünmesiyle birlikte ayrılığın sembolü olan kapı Berlin’in en hoş fotoğraf karelerinden birini oluşturuyor.

3. Berlin Televizyon Kulesi

368 metrelik yüksekliğiyle Berlin’in en yüksek binası olan Berlin Televizyon Kulesi, halk arasında Fernsehturm olarak biliniyor. 1960 yılında inşa edilen yapıyı ziyaret edenler kulenin dört bir yanından Berlin’in 260 derecelik panoramik görüntüsünü izleyebiliyor.

4. Gendarmenmarkt

Berlin’in en hareketli meydanlarından biri olan Gendarmenmarkt, aynı zamanda kentin en önemli alışveriş caddesi Friedrichstraße’nin yakınında yer alıyor. Alman ve Fransız katedrallerinin yanı sıra Schinkel tarafından tasarlanan Konser Salonu meydanın yanı başında.

5. Berlin Katedrali

Berlin Katedrali’nin efsanevi kubbesi, 19. yüzyıl mimarisinin en kusurusuz örneği olarak kabul ediliyor. Berliner Dom adını taşıyan katedralin yanı başında Müzeler Adası ve Alman Tarih Müzesi bulunuyor.

6. Kurfürstendamm

Kurfürstendamm, Kaiser Wilhelm Kilisesinden Berlin’in zarif Halensee bölgesine uzanan kentin en şık caddesi. Çok sayıda ünlü markanın mağazalarının yer aldığı bu caddede aynı zamanda Avrupa’nın en büyük mağazası olan Tauentzien bulunuyor.

7. Charlottenburg Sarayı

Şehrin merkezinden uzak bir noktada yer alan Charlottenburg Sarayı, mimari üslubuyla nefes kesen bir yapı. Yağlı boya tablolar, muhteşem objeler ve hoş saray odaları zamanda yolculuk yapmak isteyenler için harika bir deneyim sunuyor.

8. Müze Adası

Müze Adası (Museum’s Island), Berlin’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, kentin en önemli müzelerini barındıran bölgesi. Müzeler Adası’nda ziyaret edebileceğiniz müzeler arasında Altes Müzesi, Neues Müzesi, Bode Müzesi, Pergamon Müzesi ve Alte Nationalgalerie bulunuyor. Bergama ve Milet’ten eserleri görebileceğiniz Bergama Müzesi’ne mutlaka uğrayın.

9. Berlin Duvarı

Almanya’nın Soğuk Savaş Dönemi’nde batı ve doğu olarak ikiye bölünmesinin sembolü olan Berlin Duvarı, Gedenkstätte Berliner Mauer Wedding ve Mitte arasında Bernauer Straße’da konumlanıyor. Duvarın ayakta kalan kısımları şehrin o zor dönemlerini hatırlamak için mutlaka görülmeli.

10. Potsdamer Platz

Potsdamer Platz, Birinci Dünya Savaşı’na kadar Berlin’in kalbinin attığı en önemli meydandı. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından sessizliğe gömülen meydan İkinci Dünya Savaşı sonrasına kadar bu özelliğini korudu. Berlin Duvarı’nın yıkılmasıyla birlikte dünyaca ünlü firmaların gökdelenlerini inşa ettiği meydan şehrin en renkli yerlerinden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here