Uçak Bileti

Akdeniz’in bir iç denizi olan Adriyatik nefis kıyılarıyla meşhur. İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Bosna ve Karadağ’ın birbirinden güzel şehirlerinin sıralandığı sahilleri, İtalyan tarzı mimarisi, koyları ve körfezleriyle Adriyatik’te keşfedecek sonsuz güzellikler var! İşte en güneyden en kuzeye Adriyatik kıyılarında görülmesi gereken 6 şehir.

Adriyatik Kıyılarında Görülecek 6 Şehir

1. Kotor, Karadağ

kotor

Kotor, Adriyatik kıyısındaki Karadağ’ın küçük bir sahil kasabası. Kotor Körfezi kıyısındaki Kotor küçük fakat barındırdığı tarihi ve mimari eserler açısından oldukça önemli. 1979 yılından beri UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Sahil kenarında surlarla çevrilmiş olan Old Town bölgesinden gezmeye başlayın. Daracık sokakları, küçük meydanları, şık kafeleriyle ile çok keyifli bir bölge. Körfezi izlemek için mutlaka kaleye çıkın. Sahilden otobüsle kısa sürede gidebileceğiniz Tivat ve Perast listenizde olsun.

Kotor’a en yakın havalimanı Tivat’da ancak Türkiye’den direkt uçuş yok. Başkent Podgorica’ya THY ile direkt uçarak buradan karayolu ile Kotor’a ulaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Otranto, İtalya

otranto

Otranto, Güney İtalya’da Puglia Bölgesinde yer alıyor. Otranto, Adriyatik denizinin tam kıyısında oturuyor ve kendi adını taşıyan boğazından Balkanlar ve Yunanistan’a doğru bakıyor. Otranto kesinlikle Puglia’nın en büyüleyici şehirlerinden biridir ve görülmeye değer.

Tarihini derinden etkileyen stratejik bir konumTarih, mimari, manzara, deniz kenarındaki restoranlar ve beyaz kumlu plajın karışımı, onu Puglia’nın en ilginç, büyüleyici ve pitoresk kasabalarından biri yapıyor.

Puglia bölgesindeki Bari şehrine uçarak buradan Otranto’ya ulaşabilirsiniz. Roma’ya uçup buradan trenle de ulaşmak mümkün.

3. Piran, Slovenya

piran

Piran, Slovenya’nın Adriyatik Denizi kıyısında yer alan bir şehri. Piran Körfezinin güneybatısında bulunan bir şehir, Slovenya Istria bölgesinde yer alıyor. Piran Ortaçağ mimarisinin zengin kültürel mirasını gösteren tarihi yapısıyla bir açık hava müzesini andırıyor.

Şehrin merkezinde bulunan Tartinijev Meydanı’ndan gezmeye başlayın. Tepeden muhteşem bir manzara sunan St. George Katedrali’ne mutlaka çıkın. Gotik mimarisiyle Venetian House, yarımadanın en ucundaki Piran Deniz feneri, Minorite Manastırı’da görülmeye değer.

Piran’a Türkiye’den direkt uçuş yok ancak, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’dan aktarma yaparak buradan Portoroz havalimanına ulaşabilirsiniz.

4. Trieste, İtalya

Trieste

Trieste, İtalya’nın kuzeydoğusunda, Adriyatik kıyılarında Slovenya’ya çok yakın bir şehir. Trieste Friuli-Venezia Giulia Özerk Bölgesi’nin başkenti. Neoklasik, art nouveau, barok gibi farklı dönemlere ait mimari yapıları bir arada görmek mümkün.

Adriyatik’e açılan Piazza dell’Unitad’Italia meydanından gezmeye başlayabilirsiniz. Eski Roma yerleşiminin kalbi San Giusto tepesi diğer adıyla Capitoline Tepesi, deniz kenarındaki Miramare Şatosu, Borgo Teresiano kanalı da listeye eklenmeli.

Trieste’ye Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Venedik ve Ljubljana’dan aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En uygun Trieste uçak bileti için uçuşları turna uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

5. Budva, Karadağ

Budva

Budva, Adriyatik kıyılarında yer alan Karadağ’ın en turistik şehirlerinden biri. “Montenegro’nun Miami’si” olarak da bilinen Budva kumlu upuzun plajları, şahane koyları, kayalıkları, küçük adaları ile dolu dolu bir şehir.

Küçük bir yarımada üzerinde yer alan “Old Town” bölgesinden gezmeye başlayın. Taş duvarlı labirent gibi sokakları tarihi mekanları, restoranları ve kafeleriyle çok keyifli. Deniz kenarındaki Citadel, Dans Eden Kız Heykeli, Becici Plajı ile Yas Plajı, Akdeniz’de kendine münhasır sıra dışı bir yeri Sveti Stefan şehrin gezilecek yerlerinden bazıları.

6. Portoroz, Slovenya

Portoroz

Portoroz, Slovenya’nın güneybatısında Slovenya-İtalya sınırında yer alıyor. Portoroz, tam bir kaplıca şehri. Modern gelişimi, 19. yüzyılın sonlarında ilk sağlık merkezlerinin moda olmasıyla başladı. Şehir gülleriyle de ünlü ve ismi ‘güller diyarı’ anlamına geliyor.

Sergej Masera Maritime Museum, Venetian House, St George Katedrali, Dolphin kapısı, Tartını House, Gabrielle Sarayı, Portoroz Halk plajı, Walls of Piran Portoroz’un en çekici yerleri arasında. Türkiye’den Portoroz’a direkt uçuş yok ancak Ljubljana’dan aktarma yaparak şehre uçabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here