Uçak Bileti

Gölcük Gölü, adını taşıyan tabiat parkının yemyeşil bitki örtüsü ve ağaç toplulukları ile birlikte ülkemizin en güzel manzara sunan göllerinden biri. Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bu set gölü, yeşil doğanın hakim olduğu alanlara kaçmak isteyenler için tam bir vaha.

Zengin floraya sahip gölün hemen kenarında Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Devlet Konukevi’ ile bilinen göle Marmara bölgesi ve Bolu çevresinde bulunan illerden günübirlik ziyaret çok sık yapılıyor.

golcuk-golu-nerede

Gölcük Gölü, Bolu

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bunalıp hafta sonu ne yapsak, nereye gitsek, nasıl nefes alsak diye düşünenler için eşsiz bir konuma sahip Bolu Gölcük Tabiat Parkı, muazzam güzellikte doğası ve sakinliği ile büyüleyici. Tabiat parkı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde ve korumasında.

Gölcük Gölü, Bolu merkezde, yaklaşık 1217 m yüksekliğinde, göknar, kayın ve gürgen ağaçları ile kaplı bir ormanlık alan içerisinde yer alıyor. Karadeniz’in en yeşil kentlerinden Bolu’nun merkez ilçesine bağlı bir köy olan Gölcük’ün adını alan göl, yürüyüş parkurları, manzara seyir terasları, piknik alanları, bungalovları ve klimatik özellikleri ile önemli bir rekreasyonel potansiyele sahip.

Seben-Kıbrısçık ilçelerine giden asfalt yol üzerindeki Gölcük, Abant Gölü’ne göre daha küçük ve şirin. Göl kenarında Cavit Dinçer Dinlenme Evi’nin de bulunduğu milli park ve mesire yeri sınırları içerisinde, kır gazinoları ve kafeteryalar yer alıyor.

Mobil Uygulama

Bolu’nun en güzel doğal alanlarından olan ve çevresi yaklaşık 1300 m olan Gölcük Gölü’nü yürüyerek yarım saatte dolaşmanız mümkün. Döşeme taşlardan yapılmış Gölcük Üçgöl Yürüyüş Parkurunu saran uzun ağaçlar ve göl manzarası ve doğanın muhteşem sesi inanılmaz keyif veriyor.

Gölün çevresinde karşılaşacağınız harika manzaraların fotoğrafını çekmek için veya sadece bulunduğunuz yerin tadını çıkarmak için molalar verebilirsiniz. Şehirlerin soğuk beton yüzünden uzaklaşarak kuş cıvıltılarına ve yeşilin en güzel tonlarına kendinizi bırakabileceğiniz bir coğrafya.

Eğer 4-5 kişilik grupla göle gittiyseniz golf arabası ile eğlenceli bir tur yapabilirsiniz. Genelde çift olanlar elektrikli ufak araçları tercih ediyorlar.

golcuk-golu-nasil-gidilir

Her mevsimde parkın güzelliği başka. Yazın rengarenk güzelliği, İlkbaharın kokusu, sonbaharın yaprakları, kışın beyazı Gölcük gölünde muhteşem görüntüler veriyor.

Son yıllarda artan Orta Doğu turistlerinde ziyaret akınına uğrayan gölde, olta balıkçılığı, bisiklet turu, yürüyüş, koşu, fotoğraf çekimi ve piknik gibi etkinlikler yapılıyor.

Eğer piknik yapmayı planlıyorsanız, aracı park edeceğiniz otoparkla piknik alanı arasında epey mesafe var. Yanınıza hafif, kolay taşınabilir eşyalar alın. Çardaklar ve masalar var bunları kullanabiliyorsunuz.

Tabiat parkının girişinde hemen sağda yer alan tesisten bir şeyler atıştırabilirsiniz. Tesisin hemen yanında ise, gölün çevresinde turlamak için golf arabası veya elektrikli, üç tekerlekli araçlar kiralayabilirsiniz.

Gölcük gölü etrafında konaklamak için Gölcük Kır Evlerleri kullanılabilir. Bungalov tipi bu evler gölün çok yakınında yer alıyor.

Adres: Gölcük Tabiat Parkı No:587, 14030 Mesciler, Bolu ?
⏰ Gölcük Tabiat Parkı ziyaret saatleri: Gölcük Tabiat Parkı 08.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Tabiat parkı, haftanın 7 günü ziyarete açık.
Gölcük Tabiat Parkı giriş ücreti: Gölcük Tabiat Parkı giriş ücreti 5TL, indirimli 2.50TL, bisiklet 5TL, motosiklet ve ATV 9TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18TL, minibüs 54TL, midibüs 75TL, otobüs 135TL, 1 ünite çadır (günlük) 25TL, 1 ünite karavan (günlük) 33TL. Tabiat parkına araçla giriş ücretine de otopark ücreti de dahil. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü denetimindeki tabiat parkında Müze Kart geçerli değil.

Gölcük Gölüne nasıl gidilir

Bolu Gölcük Tabiat Parkı’na gelmek için öncelikle Bolu’ya ulaşmanız gerekiyor, İstanbul’a 260 km (3 saat 40 dakika), Ankara’ya 190 km (2 saat 10 dakika), Kocaeli’ne 170 km (2 saat), Zonguldak’a 160 km (2 saat 30 dakika), Sakarya’ya 125 km (1 saat 40 dakika) ve Bursa’ya 270 km (3 saat 45 dakika) uzaklıkta yer alıyor. Ankara ya da İstanbul’dan TEM otoyolu ile kısa zamanda Bolu’ya ulaşabilirsiniz.

Bolu’nun 13 km güneyinde yer alan Bolu Gölcük Tabiat Parkı’na Bolu merkezden tamamı asfalt 10 km’lik yolla ulaşabilirsiniz. Girişte yer alan otoparka aracınızı bırakarak parkın keyfini çıkarmanız mümkün.

Ucuz Bolu otobüs bileti mi arıyorsunuz? Bolu varışlı en ucuz otobüs firmaları listesine Bolu otobüs bileti sayfasından ulaşabilirsiniz. Bolu otobüs biletleri ne kadar, sefer saatlerini görüp, en ucuz bileti turna.com otobüs bileti sayfasında bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here