Uçak Bileti

Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu, Türkiye’nin en zengin orman varlığına sahip kentlerinden biri. Bolu’nun cennet turizm merkezi Abant, yeşilin sayısız tonunu görebileceğiniz, bitki ve hayvan popülasyonu, gölü, ağaç evleri, yürüyüş ve bisiklet rotalarıyla doğayla baş başa bir buluşma noktası.

Deniz seviyesinden bin 328 metre yükseklikte yer alan Abant Tabiat Parkı, içerisinde bulundurduğu Abant Gölü ile Türkiye’de huzur arayan doğa severler için muhteşem bir rota.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı denetiminde ve milli park statüsünde koruma altında olan Abant Tabiat Parkı ve Gölü, çam, köknar, kayın, meşe, kestane, gürgen, kavak, yaban meyve ağaçlarından oluşan zengin bir bitki örtüsüne sahip. İnsanların dinlendiği, kamp yaptığı, pikniğe geldiği, ata bindiği ve konakladığı Abant’ta yapılacak çok sayıda aktivite bulunuyor.

Abant’ta Yapılacak Aktiviteler

1. Göl çevresinde yürüyün

Abant Gölü, birçok profesyonel spor kulübünün de kamp merkezi konumunda. Göl çevresindeki yürüyüş rotaları stresten uzaklaşmak için ideal.

2. Ata binin

Abant Gölü ve milli parkta at yetiştiriciliği yapılıyor. Abant’ta yapılacak en güzel aktivitelerden biri olan ata binme etkinliği ile at bakıcısı eşliğinde göl ve orman dokusu içerisinde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

3. Fayton turu yapın

Abant Gölü çevresinde 7 km uzunluğunda bir rotada fayton turları düzenleniyor. Yeşilin sayısız tonunu keşfedebileceğiniz fayton yolculuğu sırasında dilediğiniz noktada mola verip atları besleyebilirsiniz.

Bolu otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

4. Bisikletle göl çevresini gezin

Bisiklet sürmeyi sevenlerdenseniz Abant Gölü’nde sizin için sevindirici bir haberimiz var. Konaklama tesisleri ve kafelerden kiralayabileceğiniz bisikletlerle doğanın içerisinde orman havasını soluyarak kendinize göre uygun bir rota çizerek ilerleyebilirsiniz.

5. Doğa fotoğrafı çekin

Fotoğraf sanatına ilginiz olsun ya da olmasın Abant muhteşem güzellikleriyle her an yeni fotoğraf karelerine hayat vermenizi sağlıyor. Ağaçların arasında yürürken, göl kıyısında sonsuzluğu izlerken ya da yanı başınızdan geçip giden atlara bakarken birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Abant’a Nasıl Gidilir?

Abant Gölü Tabiat Parkı, ulaşım ağı açısından oldukça elverişli bir bölgede bulunuyor. Bolu’ya 33, Ankara’ya 225, İstanbul’a ise 258 km uzaklıkta olan park, Düzce’ye 60, Mudurnu’ya ise 20 km mesafede. Özel araç ile gelecekler, Anadolu Otoyolu üzerinde yer alan Abant Sapağı’ndan dönerek 22 km sonra tabiat parkına ulaşabiliyor. Bolu’dan düzenli olarak sefer yapan dolmuşlar, Abant’a her saat başı hareket ediyor. Bolu’ya Türkiye’nin her yerinden otobüs bileti bulmak mümkün.

İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Abant Gölü’ne en yakın havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı. Her iki havalimanına uçak bileti aldıktan sonra özel araçla ya da otobüsle bu muhteşem yere gelip doğanın keyfini çıkarmaya başlayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here