Uçak Bileti

Adrasan olarak bilinen Çavuşköy, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı, Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Kumluca’nın kırsal mahallesi olan Adrasan, uzunluğu 2 km’yi aşan kumsalı ile Musa Dağı eteklerinde yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle saklı bir mücevher gibi parlayan Adrasan son dönemde Adrasan Suluada Tekne Turları ile yerli ve yabancı turistlerin rotasında yer alıyor.

Antalya şehir merkezine 95 km uzaklıkta yer alan Adrasan, masmavi denizi, benzersiz güzellikteki yemyeşil dokusu ile tarihi geçmişi Helenistik Çağ’a uzanan bir yerleşim yeri. Patara, Letoon, Olimpos gibi tarihi merkezlere yakınlığı nedeniyle önemli bir turistik güzergahta yer alan Adrasan’da çok sayıda pansiyon ve konaklama tesisi bulunuyor.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Helenistik çağa uzanan tarihi geçmişi ile kültür ve tarih meraklılarını cezbeden Adrasan’ın denizi sığı ve kumlu olduğundan çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Mobil Uygulama

Adrasan’a 10 km uzaklıktaki Olimpos Antik Kenti, Çıralı, Yanartaş gibi doğal güzellikler ile tekne turlarının rotasında yer alan Suluada, Ceneviz Koyu, Korsan Koyu gibi noktalar Adrasan’a gelmişken görebileceğiniz yerler arasında.

Adrasan Nerede Nasıl Gidilir?

Adrasan, Antalya’nın batısında, Akdeniz kıyısında yer alıyor. Antalya-Fethiye Karayolu üzerinde, Antalya il merkezine 95 km mesafede konumlanan Adrasan’a Antalya’dan 1.5 saatte ulaşılıyor. Adrasan, Kumluca ilçe merkezine ise 27 km mesafede. Adrasan’a ulaşım Antalya kent merkezi üzerinden sağlanıyor.

İstanbul, İzmir ve Ankara‘dan, Antalya Havalimanı‘na aktarmasız olarak haftanın her günü yaklaşık 1,5 saat süren uçuş seferleri düzenleniyor. Adrasan’daki bazı oteller belli bir ücret karşılığında transfer hizmeti de veriyor.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya Havalimanı’ndan araç kiralayarak Antalya-Kaş-Fethiye Sahil Yolu’nu takip ederek Kemer-Tekiorva ve Ulupınar’ı geçtikten sonra Adrasan tabelasından Adrasan yoluna girebilirsiniz. Adrasan kavşağından itibaren gideceğiniz mesafe ise 8 km. Köy merkezinden 4 km daha giderek sahile ulaşmanız mümkün.

Adrasan’a otobüsle gelmek isteyenler için ilk durak Antalya olmalı. Antalya Otogarı’nın ilçe terminalinden Adrasan’a düzenli dolmuş seferleri yapılıyor. Olimpos Çavuşköy sapağında indikten sonra Adrasan’a düzenli seferleri bulunan minibüsleri kullanarak Adrasan’a gelmeniz mümkün. Kumluca Otogarı’ndan da Adrasan’a dolmuş seferleri var. Yaz döneminde seferler sıklaşıyor.

Adrasan Koyu’nun her iki tarafında seyahat severlerin keşfetmekten hoşlanacağı bakir koylar bulunuyor. Adrasan Koyu’nun sağında 45 dakikalık yürüyüşle ulaşılan Gelidonya Feneri, sol tarafında ise Olimpos sahiline kadar uzanan irili ufaklı bakir koylar var.

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Adrasan’ı keşfetmek için en iyi dönem ilkbahar ve sonbahar ayları. Yola düşmeyi planlayanlar için bu dönemler daha uygun konaklama maliyeti oluyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here