Uçak Bileti

Muğla’nın Marmaris ilçe merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Selimiye, deniz kıyısında yer alan, bakir, huzur dolu ve şirin bir tatil beldesi. Bozburun Yarımadası’nın en sevimli köy ve koylarından birine sahip Selimiye, bozulmamış doğasıyla, köy havasını korumayı başaran, popüler beldelere alternatif arayanların gözdesi.

Çarşaf gibi denizi, sakin doğası ve huzurlu atmosferiyle Selimiye’de, teknelerin yanaşması için yapılan küçük marina yeterli olmayınca, koya kıyısı olan her pansiyon ve restoran zaman içinde kendi küçük iskelesini yarattı. Bu nedenle Selimiye Koyu, uzun bir kumsalla değil, yatay minik iskelelerle çevrili. Kendine has küçük lokantaları, lezzetli mezeleri ve iskelelerinden yükselen samimi insan sesleriyle ziyaretçilerini dinginliğe davet ediyor.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Selimiye nerede nasıl gidilir?

Marmaris’e bağlı bir mahalle olan Selimiye, Marmaris merkeze 45 km, Dalaman Havalimanı’na 131 km ve Bodrum Milas Havalimanı’na 174 km uzaklıkta yer alıyor. Marmaris’ten Datça Bozburun Devlet Yolunu takip ederek Datça yönüne 20 km devam ettikten sonra, Hisarönü Kasabası kavşağından Bozburun’a istikametine sola dönerek Selimiye’ye ulaşabiliyorsunuz.

Mobil Uygulama

İzmirAydın, Muğla hattıyla Marmaris’e ulaştıktan sonra 35 dakika süren minibüslerle ulaşılabilen Selimiye’ye, İstanbul’dan kara yolculuğu yaklaşık 12 saat sürüyor. İzmir’den 316 km uzaklıkta olan köye, özel aracınızla geliyorsanız, İzmir çıkışı Aydın istikameti Selçuk’a devam eden otoyolu kullanabilir veya Marmaris’e girip İçmeler üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Özellikle de yaz aylarında Türkiye’nin hemen her şehirden düzenlenen otobüs seferleriyle Marmaris’e gelip merkezden kalkan minibüslerle 35-40 dakikada Selimiye’ye ulaşım mümkün. Marmaris Otogarı’ndan Selimiye ve Bozburun’a hem minibüs hem de belediye otobüsü seferleri yapılıyor.

Muğla-Marmaris otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havalimanı olan Dalaman Havalimanı’ndan 150 km uzaklıkta yer alan Selimiye’ye ulaşım için, iç hatlar seferleri ile senkronize hareket eden Marmaris servisi ile Marmaris’e gelip buradan taksi veya minibüs ile köye ulaşabilir veya transfer hizmeti de sunabilen otelinize danışabilirsiniz.

Muğla’nın Marmaris ilçe merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Selimiye, hareketli bir tatilden ziyade, büyük şehirlerin karmaşasından yorulmuş, gürültü ve kirlilikten kaçan insanların tatil yapmaktan hoşlanacağı sakin bir köy.

Selimiye’ye kadar gelmişken çevre gezileri yapıp Bozburun, Turgut, Hisarönü, Orhaniye ve Datça başta olmak üzere Marmaris’in muhteşem manzaralar sunan bakir köylerini keşfetme şansınız var. Dilerseniz mavi yolculuğa çıkıp bölgeyi denizden de keşfetmek mümkün.

Selimiye, ilkbahar ve sonbahar aylarında en huzurlu ve dingin dönemini yaşıyor. Bu dönemlerde denizin tadını çıkarıp, sessiz ve sakin sokaklarda yürüyüş yapıp doğanın sesini dinleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here