Uçak Bileti

Üç tarafı denizlerle çevrili Anadolu Yarımadası, tarih boyunca onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yaptı. İnsanlık tarihini değiştiren olayların yaşandığı bu kadim topraklar binlerce yıllık gelenekleri, kültürel dokusu ve doğal güzellikleriyle seyahat severlerin gözdesi.

Etkileyici kumsalları, antik kentleri, yemyeşil ormanları ve zengin koleksiyona sahip müzelerinin yanı sıra Türkiye‘de masal dünyasından fırlamış gibi görünen onlarca sembol destinasyon bulunuyor. Sıradaki seyahatinizi zamanın durduğu masalsı bir yere yapmak isterseniz bu yazı tam da size göre.

Masal Dünyasından Fırlayan Yerler

1. Kapadokya

Nevşehir, Aksaray ve Kayseri illerini kapsayan geniş bir alan içerisinde yer alan Kapadokya Hasan, Erciyes ve Güllü dağlarının püskürttüğü volkan ve tüflerin binlerce yıl boyunca rüzgar ve yağmur aşındırmasıyla yeryüzünde eşi benzeri olmayan şekillere dönüştüğü etkileyici bir coğrafya.

Mobil Uygulama

Halk arasında peri bacası olarak adlandırılan kayaç yapılar günümüzde butik otel ve ev olarak kullanılıyor. Kayalara oyma otelleri, sıcak hava balonu turları, ATV safarileri, etkileyici gün batımı, yeraltı şehirleri ve vadileriyle Kapadokya tam anlamıyla masal dünyasından fırlamış gibi görünüyor.

Kapadokya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Ölüdeniz

Türkiye’nin yurt dışı tanıtımlarında sıklıkla kullanılan Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalle. Kuş bakışı manzarasıyla mavi ve yeşilin buluştuğu Ölüdeniz, ülkemizin en önemli yaz tatili destinasyonları arasında.

Kumburnu Plajı başta olmak üzere masmavi deniz suyu, tekne turları, Babadağ’dan Ölüdeniz sahiline gerçekleştirilen yamaç paraşütü etkinliği ile Ölüdeniz seyrine doyum olmayan bir güzellik.

3. Pamukkale

Denizli sınırlarında bulunan ve Hierapolis Antik Kenti ile aynı alanda yer alan Pamukkale, bembeyaz travertenleri ile gerçek olamayacak kadar farklı bir his yaşatıyor.

Yüksek orandaki mineralli şifalı suların zeminde birikmesiyle oluşan kar beyaz travertenler üzerinde yürümek ve yüzmek dünyanın başka hiçbir yerinde yapılamayacak bir deneyim sunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale, Kleopatra Antik Havuzu ile de tarihi sütunlarla yüzme fırsatı sunan bir yer.

4. Efes Antik Kenti

Ülkemizin en çok ziyaretçi ağırlayan antik kentlerinden Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunuyor. Roma İmparatorluğu’nun Asya eyaletine başkentlik yapan önemli bir liman kenti olan Efes, heybeti ve mimarisiyle hala ayakta.

Mermer bezeli caddeleri, Celcus Kütüphanesi, Nike yazıtı, antik tiyatrosu, mezar yapıları ve Yamaçevleri ile Efes’i ziyaret edenler masalsı bir yolculuğa çıkıyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Kaputaş Plajı

Antalya’da Kaş yakınlarında bulunan Kaputaş Plajı, kuş bakışı manzarasıyla görenleri büyüleyen güzelliğe sahip. Karayolundan merdivenlerle inilerek ulaşılan plaj, turkuaz renkli denizi ve sıcacık kumsalıyla baş döndürüyor.

Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan kumsal birçok kişi için yüzme için gidilen bir yerden öte seyirlik bir güzellik. Dileyenin havlusunu alarak ücretsiz yararlanabildiği Kaputaş’ta şezlong kiralayan ve yiyecek-içecek hizmeti veren bir de kafe bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here