Uçak Bileti

Yılın son ayı Aralık’a giriyoruz. Bu da yeni yıl planları kapıda anlamına geliyor. Yeni yıl coşkusunu dünyanın farklı yerlerinde çılgın partilerle, rengarenk sokaklarda, Noel pazarlarında yaşamak isteyenler için yurtdışında gidilecek harika rotalar var. Yılbaşında gidilecek ülkeler yazımda size unutamayacağınız bir yılbaşı tatili yaşatacak öneriler sunacağım.

Yılbaşında Gidilecek Ülkeler

Yılbaşında Gidilecek Ülkeler

Yılbaşında nereye gidilir sorusunun çok çeşitli yanıtları var. Aklınızda nasıl bir yeni yıl tatili var önce bunu bulmanız gerek. Yeni yıl ruhunu dibine kadar yaşamak isterseniz Finlandiya’nın ren geyikli kızaklı köylerine gidebilirsiniz. Noel pazarlarını gezeyim, sıcak çikolatamı yudumlayıp buz pateni yapayım derseniz Avrupa şehirlerini tercih edebilirsiniz. Yeni yıla yurtdışında girmek istiyorum ama biraz da ucuz bir destinasyon olsun derseniz Balkan ülkeleri imdadınıza yetişiyor. Ya da tamamen ters köşe yapıp kızgın kumlardan serin sulara atlayacağınız sıcak rotalarda kırmızı mayonuz ve yeni yıl şapkanızla düşman çatlatabilirsiniz. 😍

Size birbirinden güzel 12 yurtdışı destinasyon önerisi sunacağım. Bu önerilerimi de gruplandırarak anlatacağım. Yılbaşında gidilecek vizesiz ülkeler, Yılbaşında En Güzel Avrupa Ülkeleri, Yılbaşında Gidilecek Sıcak Ülkeler gibi başlıklar altında size en uygun seçeneği bulabilmenizi ve harika bir yılbaşı tatili geçirmenizi dilerim. Umarım yeni yıl yağan kar taneleri kadar bolca kahkaha attığınız, hayatınızda kötü giden şeylerin aniden güzelleştiği, mucizelere tanık olduğunuz bir yıl olur. 😊

Yılbaşında Gidilecek Vizesiz Ülkeler

Yılbaşında vizesiz nereye gidilir derseniz vizesiz ülkeler listemizden kendinize bir yer seçebilirsiniz. Dünyanın farklı yerlerinde bir çok vizesiz ülke var. Ama hem vizesiz hem ucuz hem de yakın bir ülke olsun isterseniz elbette akla hemen Balkan ülkeleri geliyor. Listemizde Avrupa’yı aratmayan Noel Pazarları ile yeni yıl coşkusunu yaşayabileceğiniz birbirinden güzel seçenekler var.

Mobil Uygulama

Tiflis/Gürcistan

Tiflis/Gürcistan

Gürcistan hem vizesiz hem de pasaportsuz gidilebilen bir ülke. O nedenle de biz Türkler için gözbebeği bir destinasyon. Bu harika ülkeye henüz gitmediyseniz yılbaşı bunun için şahane bir fırsat olabilir. Tiflis’te yeni yıl için güzel organizasyonlar oluyor. Metekhki köprüsünde Tiflis belediyesinin organize ettiği havai fişekler altında canlı konserler, halk dansları ve diğer eğlencelerle yeni yıla keyifli bir giriş yapabilirsiniz. Gitmişken Tiflis’i gezmeyi de ihmal etmeyin. Eğer bu seçenek size cazip geldiyse Tiflis uçak bileti seçeneklerimize göz atabilirsiniz.

Belgrad/Sırbistan

Belgrad/Sırbistan

Belgrad yılbaşı için vizesiz ülkeler listesinin parlayan yıldızı. Sırbistan’ın başkenti olan şehire yılbaşından birkaç gün önce giderseniz kurulan Noel Pazarını gezebilirsiniz. Cumhuriyet Meydanı, Belgrad Kalesi’nin bulunduğu Kalemegdan ve Knez Mihailova Caddesi yeni yıl kutlamaları için süsleniyor ve hem yerel halk hem de turistler birarada yeni yıla coşkuyla giriyor. Ekonomik bir yılbaşı tatili arıyorsanız, Belgrad’ı düşünebilirsiniz. Turna.com’daki Belgrad uçak bileti fırsatlarını mutlaka inceleyin.

Priştine/Kosova

Priştine/Kosova

Kosova hem yakın rota hem vizesiz oluşu ile biz seyahat severlerin yüzünü güldüren bir ülke. Yeni yıla Kosova’da girmek isterseniz Priştine’nin rengarenk ışıl ışıl sokakları sizi bekliyor. Ana meydanlardaki Noel Pazarı stantlarını gezerek harika hediyelikler alabilir, yöresel lezzetler tadabilirsiniz. Priştine uçak bileti fiyatlarına göz atın derim.

Üsküp/Makedonya

Üsküp yılbaşında gidilecek yerler

Makedonya havayolu firmalarının yaptığı kampanyalarla sık sık ucuz uçak bileti bulabildiğimiz, ve en çok ziyaret ettiğimiz ülkelerden biri. Bu yıl neden yeni yıla Üsküp’te girmeyesiniz ki? Tüm Üsküp Makedonya meydanında toplanıyor. 31 Aralık gecesinde yerel ünlü sanatçılar konser veriyor havai fişekler gösterileri oluyor. Meydanda kocaman yılbaşı ağacı ve diğer ışıklı süslemeler, Noel Babalar ve tatlı satıcıları yer alıyor. Üsküp uçak bileti seçeneklerine bakmayı ihmal etmeyin.

Yılbaşında En Güzel Avrupa Ülkeleri

Yılbaşını geçirmek için en iyi seçenekler şüphesiz Avrupa ülkeleri. Kurulan kocaman Noel Pazarları, ışıl ışıl meydanlar, süslemeler ve sabahın ilk ışıklarına dek süren eğlenceleri ile Avrupa şehirleri sizi bekliyor.

Rovaniemi/Finlandiya

Rovaniemi yılbaşında gidilecek yerler

Listenin bana göre en iddialı maddesi Finlandiya. Lapland’ın merkezi Rovaniemi, Noel Baba’nın köyü olarak bilinen Santa Claus Kasabası, Sibirya kurdu kızaklarıyla, kar motosikletleri ile Kuzey Işıkları altında safari ile, Ren geyiklerinin çektiği kızaklarla eşsiz manzaralar eşliğinde tam anlamıyla yılbaşı yaşayabileceğiniz bir yer. Hele bir de kuzey ışıklarını görürseniz unutulmaz bir yılbaşı tatili olacağına emin olabilirsiniz. Rovaniemi uçak bileti almak için neyi bekliyorsunuz?

Reykjavik/İzlanda

Reykjavik/İzlanda

İzlanda büyülü bir coğrafya. Muhteşem gezilecek yerleri ile mutlaka gidilmesi gereken bu ülkeye yılbaşında giderek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Ülkenin başkenti Reykjavik’te yılbaşında şehirdeki herkes sokaklarda toplanıyor. Dans eden, içeceklerini yudumlayan insanların arasına karışmak çok keyifli. Meydanlarda havai fişek fırlatılıyor. Soğuktan üşüdüğünüzde ise bar ve gece kulüplerinde düzenlenen partilere akın edebilirsiniz. Reykjavik uçak bileti fırsatlarını incelemeye ne dersiniz?

Berlin/Almanya

Berlin/Almanya

Almanya bu işi biliyor! Ülkenin hemen her şehrinde yeni yıl şahane bir coşkuyla kutlanıyor. Berlin’de de Kasım’ın son haftası kurulan Noel Pazarları yılbaşına kadar devam ediyor. Şehrin bir çok yerinde bu rengarenk pazarları gezerken tarihi binaları, müzeleri ve diğer Berlin gezilecek yerleri göz ardı etmeyin.

Brandenburg Kapısı ve Victory Sütunu arasında iki kilometre boyunca uzanan 17. Juni Caddesi’nde canlı müzik ve DJ performansları, ışık gösterileri oluyor. Adeta bir şölen alanına dönüşen caddede toplanan insanlar ihtişamlı bir havai fişek gösterisi ile yeni yıla giriyor. Berlin uçak bileti fiyatlarına mutlaka göz atın.

Strazburg/Fransa

Strazburg/Fransa

Strazburg için Noel’in başkenti desek yanlış olmaz sanırım. Noel Pazarları içinde en eskilerinden biri burada. 1570 yılından beri kurulan ve tarihi adı ‘Christkindelmärik’ olan Avrupa’nın en büyük ve en eski Noel Pazarı’nı ziyaret etmek için bile burayı tercih edebilirsiniz. Şehrin her yeri ışıl ışıl. Hangi lezzeti tadacağınızı, nerede fotoğraf çekileceğinizi şaşıracaksınız. Yeni yılı kutlamak için en güzel destinasyonlardan biri için Strazburg uçak bileti seçeneklerini inceleyin.

Yılbaşında Gidilecek Sıcak Ülkeler

Benim en çok ilgimi çeken bölüme geldik. 😍 Kışın herkes kar fotoğrafları paylaşırken, montlardan şortlara geçiş yaptığımız sıcak ve tropik ülkelere seyahat etmeye bayılıyorum. Yılbaşı da bunun tam zamanı değil mi, turkuaz sularda kırmızı yılbaşı şapkasını takıp poz vermeyi kim istemez ki?

Rio de Janeiro/Brezilya

Rio de Janeiro/Brezilya

Yılbaşında yaz olan ülkeler listesinde ilk sıralarda Rio de Janerio yer alıyor. Copacabana plajı dünyanın en göz alıcı yılbaşı kutlamasına sahne oluyor. Yılbaşı akşamında Copacabana plajında, hem Rio’nun yerlileri hem de dünyanın her yerinden gelen 2 milyona yakın ziyaretçi toplanıyor.

Yeni yılda buradaki adet Brezilya’nın deniz tanrıçası Lemanja’ya sunmak üzere yüzen mumlar ve çiçekleri denize bırakmak. Ayrıca huzur ve barışı temsil ettiği için herkes beyaz giysiler giyiyor. Giyin bembeyaz kıyafetlerinizi, yalın ayak kumsalda DJ müzikleri ve canlı müzik performansları ile dans edin. Saat 00.00 olduğunda ise rengarenk ışıklarla boyanan gökyüzüne bakın. Rio de Janerio bileti için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Sidney/Avustralya

Rio de Janeiro/Brezilya

Sidney, yeni yıla ilk giren şehirlerden biri. Dünyanın en büyük ve ünlü yılbaşı kutlamasını adeta bir festival atmosferinde yaşayabilirsiniz burada. Opera Binası ile Harbour Köprüsü arasındaki park trafiğe kapatılıyor. Yılın son günü bir çok insan parklara yayılıyor ve gece için yerini alıyor. Akşam ise bir milyondan fazla insan Sidney sokaklarını doldurup taşırıyor.

Yeni yıla girerken geri sayım yapılıyor ve sonsuz sayıda havai fişek patlıyor. Unutulmaz bir yılbaşı tatili geçireceğiniz Sidney bambaşka güzellikler de sunuyor. Bembeyaz kumsallar, sörfçüler, eşsiz lezzetler, eğlenceli gece hayatı ve daha neler neler. Sidney uçak bileti fiyatlarına göz atın.

El Nido/Filipinler

Filipinler yılbaşında gidilecek ülkeler

Filipinler uzak bir rota ama vizesiz oluşu ile kocaman bir artı kazanıyor. Kıştan yaza ışınlanmanın eşsiz keyfinden bahsetmiyorum bile. El Nido’da bembeyaz kumları ve göz alıcı turkuaz rengi plajlarında tüm gün keyif yaptıktan sonra gece kulüplerde çılgın partilerle dans ederek yeni yıla girmek şahane olmaz mı? Filipinler’in başkenti Manila uçak bileti seçeneklerini inceleyerek ilk adımı atabilirsiniz.

Bangkok/Tayland

Bangkok yılbaşında gidilecek ülkeler

Tayland yılbaşında gidilecek sıcak ülkeler içinde akla ilk gelen yerlerden biri. Kulüpleri, gece hayatı ile çok eğlendiğiniz bir yılbaşı tatili yapabilirsiniz. Güzel adalarını, fil yetimhanelerini, gezilecek yerlerini de tatilinize dahil etmelisiniz. Bangkok uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here