Uçak Bileti

Gastronomi turizmi diye bir tanım var dünyada. Benim gibi seyahat etmeyi seven kişiler gittikleri ülkenin, şehrin yöresel lezzetlerini de gitmişken tatmak istiyor. Bir de sırf bu lezzetler uğruna seyahat ediliyor. Bazı ülkelerin lezzetleri o kadar seviliyor ki dünyanın her yerinde bulmak mümkün oluyor. Çin de o ülkelerden biri. En güzel Çin yemekleri listemizde hayır diyemeyeceğiniz nefis tarifler var.

En Güzel Çin Yemekleri

Çin yemeklerini nasıl bilirsiniz? Aklınıza farklı ürünler gelmiş olması muhtemel. Ya da ilk yanıtınız noodle da olabilir. Ancak Çin mutfağı çok daha fazlasını vadediyor. Çin mutfağı yemekleri; geniş bir yelpazeye sahip. Ülkenin her bölgesinde farklı farklı Çin yemeği çeşitlerini görebilirsiniz.

Çin yemekleri lezzet, renk ve estetik görünüme önem verilerek hazırlanıyor. Aroma ve tat için Çin yemeklerine istiridye sosu, soya sosu, sirke, sarımsak, zencefil, 5 baharat tozu gibi yüzlerce çeşit ve baharat ve soslar ekleniyor. 

Yemekleri hazırlarken pişirme yöntemleri de oldukça önemli. Yemeğin türüne göre wok tavada az yağda yüksek ateşte pişirme, buharda pişirme, haşlama, ızgara, fırınlama ve ağır ateşte pişirme gibi farklı yöntemler kullanılıyor. Bu yazıyı okuduktan sonra koşar adım bir Çin restoranına gidebilir ya da soluğu mutfakta alabilirsiniz. 😊 En güzel Çin yemekleri ile tanışmaya hazır mısınız ?

Mobil Uygulama

Çin Yemekleri

  1. Noodle
  2. Pekin Ördeği
  3. Çin Böreği
  4. Hot Pot (Güveç)
  5. Kızarmış Muz
  6. Ma Po Tofu
  7. Kung Pao Tavuğu
  8. Çin Mantısı
  9. Chow Mein
  10. Kızarmış Pilav

Noodle

Çin’in en meşhur yemeği şüphesiz noodle. Makarnayı ilk bulanların Çinliler olduğu söyleniyor. Bir çeşit makarna diyeceğimiz noodle da Çin sınırlarını aşmış tüm dünyanın sevdiği bir lezzet haline gelmiş. Çin’de bir çok çeşidini bulabilirsiniz. Tavuklusu, etlisi, deniz mahsullüsü ve daha neler neler. Noodle Çin yemeği mi Japon mu diye soracak olursanız diğer tüm ülkelere Çin’den giden bir lezzet olduğunu bilmelisiniz.

Pekin Ördeği

Çin’in milli yemeği nedir diye sorsanız bir Çinliye size direkt Pekin Ördeği der. Bu yöresel lezzet geçmişte kraliyet menüsünde yer alıyormuş. Pekin Ördeği, odun ateşi üzerine asılı şekilde ağır ağır pişiriliyor. İnce dilimler kesiliyor ve yeşil soğan, havuç gibi sebzeler ayrıca lavaş ile servis ediliyor. Sosa batırılan etleri dürüm yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Pekin’e yolunuz düşerse Tiananmen Meydanı’daki mekanlard Pekin Ördeği yemeden dönmeyin.

Çin Böreği

Yine ünü Çin sınırlarını aşmış bir lezzet var sırada. Spring roll ya da bizim bildiğimiz adıyla Çin Böreği. Tavuklu, etli, sebzeli çeşitleri var. Damak tadınıza uyan bir türünü mutlaka tadın. Bayılacağınıza eminim. Hatta evde bile yapabilirsiniz bu lezzeti. Tarif için buraya tıklayın.

Hot Pot (Güveç)

Çin’in yöresel yemekleri içinde hem çok sevilen hem de sosyalleşme yemeği olarak bilinen bir yemek Hot Pot. Türkçe karşılığını güveç olarak düşünebilirsiniz. Masanın ortasında bir ocak ve genişçe bir tencere oluyor. Bu tencerede farklı soslarla birlikte kaynayan suda incecik kesilmiş etler ve sebzeler pişiriliyor. Yemeğin pişmesini beklerken de masa başındaki grup sohbet edip vakit geçiriyor. Oldukça farklı ve keyifli olan bu yemeği Çin restoranlarında bulabilirsiniz.

Kızarmış Muz

Çin mutfağında pek fazla tatlı çeşidi görmüyoruz. Kızartma şeklinde pişirme yöntemine yatkınlıkları düşünülürse muzu da elbette kızartarak yiyeceklerdi. 😁 Bu kolay ama lezzetli tarifi evde de rahatça yapabilirsiniz.

Ma Po Tofu

Asırlık geçmişi olan ve Çin yemekleri içinde en meşhurlarından biri Ma Po Tofu. Önce tofu parçaları kızartılıyor sonra fasulye-çili karışımı sos ve yağdan oluşan karışıma eklenip pişiriliyor. Acı sevmiyorsanız sizin için pek uygun olmayabilir.

Kung Pao Tavuğu

Kung Pao tavuğunun Çince ismi gōngbào jīdīng. Çin tavuk yemekleri listesinde birinci sırada. Küp şeklinde doğranmış tavuklar, kuru chili biberi ve kızarmış fıstıklar buluşuyor ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Mutlaka denenmeli.

Çin Mantısı

Çin Mantısı binlerce yıldır en güzel Çin yemekleri listesinde yer alıyor. Çin’de hem yerel halk hem de turistler tarafından oldukça seviliyor. Çin mantısının özelliği boyunun oldukça büyük ve şeklinin farklı olması. Çin mantısının iç harcında kıyma, sebze, tavuk ya da karides oluyor. Haşlanarak, buharda ya da kızartarak pişirilen mantı soya sosu ile birlikte yeniliyor.

Chow Mein

Chow Mein kızarmış noodle anlamına geliyor. Öncelikle noodle suda biraz haşlanıyor. Soğuyan noodlelar wok tavada, et, tavuk ya da karides ile soğan ve kereviz eklenerek yüksek ateşte kızartılıyor. Pişirilirken soslar ve baharatlar ekleniyor. Ve ortaya oldukça lezzetli bir Çin yemeği çıkıyor.

Kızarmış Pilav

Pirinçle yapılan bir Çin yemeği kızarmış pilav. Karides, mantar, havuç, bambu filizleri, yumurta ve mısır pirinç ile buluşuyor. Kızartılarak hazırlandığı için eklenen malzemelerle birlikte kendine has bir aroması ve altın sarısı bir rengi oluyor. En iyi halini Yangzhouda bulabilirsiniz.

Tüm bu lezzetleri yerinde tatmak isterseniz Çin uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here