Uçak Bileti

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye, eşsiz plajları, bakir koyları ve doğa harikası sahil şeridi ile yerli ve yabancı turistleri büyüleyen bir ülke. Yaz aylarında Kuzey Ege’den başlayıp Antalya’nın doğusuna kadar uzanan Ege ve Akdeniz sahilleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Tatilcilerin bir kısmı ücret ödeyerek plajlardan yararlanırken, kamp ve doğa aşığı kesim ise çadırı ve ekipmanıyla daha sessiz, sakin ve huzurlu atmosferi olan bakir koyları tercih ediyor.

Son yıllarda artan kamp merakıyla birlikte Ege ve Akdeniz sahillerindeki saklı koylar daha da popüler hale geldi. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki eşsiz koylar hayalini kurduğunuz o huzurlu ortam için yepyeni anıların habercisi olacak.

Ülkemizde Keşfedilmesi Gereken 6 Saklı Koy

1. Boyabağı Koyu, Karaburun

Mobil Uygulama

İzmir’in vahşi tüketim kültürüne direnen ilçesi Karaburun’un en sakin ve sessiz koylarından biri olan Boyabağı Koyu, kampçılar ve günübirlik tatilcilerin gözdesi. Dik bir kıyı şeridinin yanı başında muhteşem bir denize sahip olan Boyabağı Koyu’nda sandalyesini ve çadırını alan tatilciler temiz havanın tadını çıkarıyor.

Koyun yanında kafe, duş, tuvalet hizmeti veren bir tesis var. Ayrıca ücretli kamp alanları da var.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Delikli Koy, Çeşme

Çeşme’nin dünyaca ünlü tatil merkezi Alaçatı’da son yıllarda yıldızı parlayan kaçış noktasına dönüşen Delikli Koy, özellikle gençlerin vakit geçirdiği bir yer. Adını sahilde, dalgaların aşındırdığı delikli kayalardan alan koyda hiçbir tesis, tuvalet ve duş imkanı olmasa da tatilciler çadırlarıyla vakit geçiriyor. Deniz suyunun ortalama değerlerden soğuk olduğu bu koyda yaz aylarında bolca müzik ve eğlence var.

3. Sazak Koyu, Antalya

Tarih boyunca teknelere sığınak olan güvenli bir liman görünümündeki Sazak Koyu, günümüzde muhteşem doğası ve korunaklı yapısıyla mavi tur teknelerinin uğrak noktası. Antalya Adrasan’da bulunan koy mavi tur teknelerinin kaptanlarınca balayı koyu olarak da adlandırılıyor. Mavi ve yeşile doymak için ideal.

4. Kabak Koyu, Fethiye

Alternatif tatil arayışında olanların uzun yıllardır uğrak noktası olan Kabak Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırlarında. Kelebekler Vadisi’nin de yer aldığı rotanın üzerinde Likya Yürüyüş Rotası güzergahında konumlanan koyun çevresinde çok sayıda kamp alanı ve bungalov ev var. Kabak Koyu’na ulaşımın zor oluşu koyun güzelliğini korumasına yardımcı oluyor. Yoğun olarak gençlerin ziyaret ettiği koy her şeyden uzaklaşabileceğiniz bir ortam sunuyor.

5. Faselis, Antalya

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Faselis Antik Kenti, Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırlarında çam ve sedir ormanlarıyla bezeli bir bölgede yer alıyor. Antik kent kalıntıları ve eşsiz sahili ile Faselis koyu, muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor.

6. Dolungaz Koyu, Karaburun

İzmir’in Karaburun ilçesinin en popüler koylarından Dolungaz, daha çok yerel halkın bildiği bir yer. Şirinbaba ve Dolungaz kamping alanlarıyla çadır tatili yapmak isteyenleri ağırlayan koy, genç tatilcilerin ve doğa aşıklarının denizin tadını çıkarıp, doğayla buluştuğu bir bölge olarak keşfedilmeyi bekliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here