Uçak Bileti

Düğün salonu, gelinlik, damatlık ve ev eşyaları derken cebinizdeki para su gibi akıp gidiyor ama ‘balayında nereye gideceğiz’ sorusu da aklınızdan çıkmıyorsa; vizesiz balayı yapabileceğiniz Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika ülkelerini araştırabilirsiniz. Sadece pasaportunuzu ve kimliğinizi alıp yola çıkabileceğiniz bu ülkeler, düğün stresinin arasına vize stresini sokmadan tatil yapmanızı sağlayabilir. İşte seyahat planlarınızı kolaylaştıran vizesiz balayı destinasyonlarından bazıları.

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 4 Balayı Destinasyonu

1. Maldivler

Turkuaz renkli suları ve inci tanelerini kıskandıran güzellikteki kumlarıyla ünlenen Maldivler, Hint Okyanusu üzerinde bulunan bin 200 ada ve adacıktan oluşuyor. Hindistan cevizi ağaçları ve okyanus üzerine inşa edilen bungalov evleriyle egzotik bir görünüme sahip olan Maldivler, balayı denildiğinde ilk akla gelen yerlerden. Maldivler, Türk vatandaşlarından 30 güne kadar olan seyahatleri için vize istemiyor.

2. Bahamalar

Mercan kayalıkları üzerine kurulu tropik bir tatil cenneti olan Bahamalar, yaklaşık iki bin ada ve adacıktan oluşan bir takım ada ülkesi. Su sporlarına ve dalışa elverişli yapısıyla balayına hareket ve eğlence katan bu ülkede, okyanus sularında yüzmenin ve sıcacık güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bahamalar’ı ziyaret edecek Türk vatandaşlarının altı ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olması gerekiyor.

Mobil Uygulama

3. Seyşeller

Hint Okyanusu’ndaki 115 adadan oluşan bir takımada olan Seyşeller, göz kamaştıran güzellikteki doğası, mavinin tüm tonlarını görebileceğiniz şahane plajları ve sıcakkanlı insanlarıyla eşsiz bir ülke. Romantik çiftleri cezbeden aşk temalı gece kulüpleri de balayında gece hayatından uzak kalmak istemeyenlerin uğrak adreslerinden. Seyşeller, ülkeyi ziyaret edecek Türk vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz seyahat imkanı sağlıyor.

4. Belize

Ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemeyen Belize, el değmemiş ormanlarında yapılan safari turları, dalış noktaları ve şelalede yüzme keyfi yaşayabileceğiniz doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Hem macera tutkunlarını ham de kültürel gezilerden hoşlananları kendine çeken bu ülkeye gittiğinizde Maya döneminden kalma antik bir kent olan Caracol’u da görebilirsiniz.

Bonus: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Ne şiş yansın ne kebap diyenler sizi şöyle alalım. Hem yurt dışı hem de ulaşım bakımından oldukça ekonomik olan olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, vizesiz seyahat için oldukça ideal. Üstelik bu ülkeye giderken pasaport almanıza bile gerek yok. Çantanıza kimliğinizi atıp, uçak biletinizi alıp tatil keyfine başlayabilirsiniz. Enfes plajlar ve eğlencenin zirve yaptığı mekanlar da işin cabası.

Düğün stresinden uzaklaşıp birbirinden harika manzaralara tanık olabileceğiniz bu tatil yerlerine gitmek için uçak biletinizi erkenden alıp, kampanyalardan faydalanarak seyahatinizi daha ekonomik hale dönüştürebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Tavsiyeleriniz çok güzel paylaşımınız için teşekkürler. Bunlara bir de Mauritius adasını eklemek isterim. kesinlikle öneririm 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here