Uçak Bileti

Güney Amerika‘da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyet olan Ekvador, doğu ve güneyde Peru, kuzeyde ise Kolombiya‘yla komşu. Batısı ise Büyük Okyanus ile çevrili olan bu ülkede, yaklaşık 17 milyon kişi yaşıyor. Ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından 90 günü aşmayan ziyaretleri için vize talep etmeyen bu ülkede keşfetmeniz gereken pek çok doğal güzellik de var. Köklü tarihi geçmişi, zengin kültürel değerleri ve sıcakkanlı insanlarıyla keyif dolu bir tatil fırsatı sunan Ekvador, gündelik yaşamı yakından görme fırsatı bulacağınız yerel pazarlarıyla da öne çıkıyor.

Ekvador’da Görebileceğiniz 3 Yer

1. Eski Şehir

Eski Şehir (Old City), ülkenin başkenti olan Quito şehrinde yer alıyor. Deniz seviyesinden yaklaşık iki bin 800 metre yükseklikte bulunan şehir bu özelliğiyle dünyanın en yüksek resmi başkenti unvanına sahip. Iglesia de la Compañía de Jesús ve Convento San Francisco gibi önemli yapılarıyla UNESCO Kültür Mirası Listesine giren Eski Şehir bölgesi ise şehrin en çok turist çeken yerlerinin başında geliyor. Eğer siz de kültürel ve tarihi dokusunu incelemek istiyorsanız, bu bölgeyi mutlaka görmelisiniz.

2. Ciudad Mitad del Mundo

Mobil Uygulama

Coğrafya hakkında biraz da olsa bilgisi olanlar dünyayı ikiye böldüğü varsayılan ekvator çizgisinin bu ülke koordinatlarından geçtiğini bilir. Dünyanın ortası olarak kabul edilen bu hayali çizginin yaklaşık 240 metre yakınına dikilen Ciudad Mitad del Mundo (Dünyanın Ortası) ise Quito şehri sınırlarında yer alıyor. 30 metre yüksekliğindeki bu anıtın çevresinde olan Intiñan Solar Museum (Intiñan Güneş Müzesi) de bilim ve astrolojiye meraklı gezginlerin uğrak adresleri arasında.

3. Cuenca

Orta Çağ döneminin izlerini taşıyan etkileyici bir şehir olan Cuenca, ülkenin günümüze dek en iyi korunan kültürel miraslarından biri. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde de yer alan bu şehirde; uzun yürüyüşler yapabileceğiniz yürüyüş parkurlarına sahip Cajas Ulusal Parkı (Parque Nacional Cajas), 1557 yılında inşa edilen Iglesia de El Sagrario, Catedral Metropolitana de la Inmaculada Concepción ve enfes bir şehir manzarası izleyebileceğiniz Turi the Mirador gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’den direkt uçuş imkanı olmayan bu Güney Amerika ülkesine İstanbul ve Ankara şehirleri üzerinden başkent Quito’ya yapılan Bogota, New York, Panama City, Madrid, Frankfurt ve Miami aktarmalı çoklu uçuşlarla seyahat etmek mümkün. Seyahatiniz aktarma sürelerine bağlı olarak yaklaşık 24-48 saat aralığında sürebilir. Bu ülkenin birbirinden harika turistik yerlerini ve doğal güzelliklerini görmek için yapmanız gereken ilk şey Ekvador uçak bileti fırsatlarına göz atmak.

NOT: Ekvador vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here