Uçak Bileti

Afrika kıtasının en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Burkina Faso, birbirinden etkileyici müzelere de ev sahipliği yapıyor. Eski bir Fransız sömürgesi olduğu için Fransız kültürünün yansıtan pek çok yapı ve eserin de görülebildiği bu ülke, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen sanat meraklılarını buluşturan Vagadugu Sinema ve Televizyon Festivali (FESPACO)’yle de biliniyor. İşte görmeniz gereken Burkina Faso müzelerinden bazıları.

Burkina Faso’da Görmeniz Gereken 3 Müze

1. Burkina Faso Ulusal Müzesi

Burkina Faso Ulusal Müzesi (Musée national du Burkina Faso), ülkeye gelen turistlerin en popüler ziyaret adreslerinden biri. Ülkedeki geleneksel yaşamı ve kültürel zenginlikleri gözler önüne seren pek çok mask, eşya ve sanat eserinin sergilendiği bu müzede; geleneksel kıyafetlerin yer aldığı bir bölüm de bulunuyor.

2. Moro-Baba Sarayı

Günümüzde müze olarak kullanılan tarihi bir yapı olan Moro-Baba Sarayı (Moro Naba Palace), ülkedeki en güçlü hükümdar olarak bilinen Mossi İmparatorluğu Kralı Moro Naba’nın adını taşıyor. Bu müze, her Cuma günü düzenlenen Moro Naba töreniyle de oldukça popüler. Yaklaşık 15 dakika süren ve kralın savaşa hazırlık sürecini tasvir eden bu tören sırasında fotoğtaf ve video kaydı almak ise yasak.

Mobil Uygulama

3. Sculptures de Laongo

Oagadougou şehrinin yaklaşık 35 kilometre doğusunda yer alan bir açık hava müzesi olan Sculptures de Laongo, Afrika sanatının değerli heykellerini görebileceğiniz bir ziyaret noktası. Bronz, granit ve ahşap oymalardan oluşan bu heykeller, ülkenin dünyaca ünlü heykeltraşlarının imzasını taşıyor.

Bonus: Ulusal Müzik Müzesi

Ulusal Müzik Müzesi (National Museum of Music), müzik aletlerinin tarihi öykülerine tanık olmanızı sağlayan eğlenceli ve renkli bir müze. Geçmişi 200 yıl öncesine dek uzanan onlarca müzik aletinin sergilendiği bu müze, 1998 yılından bu yana toplanan eserlere ev sahipliği yapıyor. Müze, Oagadougou şehrindeki Oubritenga Caddesi üzerinde konumlanıyor.

Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuşlarla seyahat imkânı bulunan bu ülkeye ortalama 6-12 saatte gidilebiliyor. İstanbul üzerinden ülkenin başkenti Ouagadougou’ya yapılan diret uçuşları kullanmak istemeyenler, Amsterdam, Paris ve Kahire’den gerçekleşen aktarmalı uçuşları tercih edebilir. Ouagadougou Havaalanından şehir merkezine ulaşım için de taksi ya da araç kiralama gibi seçenekler mevcut. Havaalanı ve şehir merkezi arasındaki bu yolculuk ortalama 7-8 dakika sürüyor.

İsmi yerel dilde mutlu insanlar ülkesi anlamına gelen bu ülkeyi ziyaret etmek için Burkina Faso uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Bu Afrika ülkesini keşfetmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması ise zorunlu.

NOT: Burkina Faso vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here