Uçak Bileti

Avusturya’nın başkenti ve Avrupa’nın en zarif kenti olan Viyana, tarihi, çok yönlü kültürü, mimari dokusu, müzeleri ve sanatsal etkinlikleriyle dillere destan bir Avrupa kenti. Avrupa kıtasının mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirlerinden olan Viyana’ya geldiğinizde kesinlikle görmeden ayrılmamanız gereken on adres, bu listede.

Viyana’da Görmeniz Gereken 10 Yer

1. Schonbrunn Sarayı

Bin dört yüz odasıyla iki ayrı tur seçeneği ile ziyaret edilebilen Schonbrunn Sarayı, bahçesi panorama treni ile gezebilen olağanüstü bir yapı.

2. Aziz Stefan Katedrali

Viyana’nın simgesi ve Hıristiyan dünyasının en önemli sembollerinden biri olan Aziz Stephan Katedrali, Viyana’nın merkezindeki Stephansplatz Meydanı’nda yer alıyor.

Mobil Uygulama

3. Belvedere Sarayı

Landstrasse’te yer alan Belvedere Sarayı, Yukarı ve Aşağı Belvedere bölümleri ise birbirine çok geniş ve göz alıcı bir bahçe ile bağlı. Muazzam eserlerin sergilendiği saray Viyana’nın en önemli yapıları arasında.

4. Karl Kilisesi

Viyana’nın en güzel kilisesi olan ve Karlsplatz’da yer alan Karl Kilisesi, mimarları tarafından, Yunan stili Portikus Tapınağı, Roma Trajan Sütunları ve Roma barok stili mimari tarzından esinlenilerek tasarlanmış.

5. Hofburg Sarayı

Başta Habsburg hanedanlığı olmak üzere Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun pek çok önemli üyesine ve hanedanına ev sahipliği yapan Hofburg Sarayı, çok zengin bir tarihi eser koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

6. Viyana Parlamento Binası

Kent belediye meclisinin genel merkezi olan Viyana Parlamento Binası, Ring Caddesi’nde yer alıyor. Neo-Gotik mimari stilde inşa edilen ve Viyana’nın en etkileyici yapılarından olan binanın kulesinde kent sembollerinden Rathausmann bulunuyor.

7. Viyana Sanat Tarihi Müzesi

Dekoratif sanatlar ve güzel sanatlar alanlarında dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Viyana Sanat Tarihi Müzesi, Mısır ve Yakındoğu, Yunan ve Roman Antik, Madeni Paralar, Dekoratif Sanatlar Koleksiyonu ve Kütüphane bölümlerinden oluşuyor.

8. Graben Caddesi ve Karl Meydanı

Kentin en güzel alışveriş caddesi olan Graben Caddesi’nde birçok ünlü kafe, pastane ve gurme market yer alıyor. Graben’de yer alan meşhur Veba Anıtı ise, sanat tarihini büyük çapta etkilemiş bir anıt. Viyana’nın en ünlü meydanı Karl Meydanı ise, Opera Binası ve Aziz Stephan Katedarli arasında uzanıyor.

9. Viyana Opera Binası

Kültürü ve sanatı, özellikle de konserleri ve operalarıyla ünlü bir şehir olan Viyana’nın, 1869’da yapılan ve oldukça etkileyici bir yapı olan Devlet Opera Binası, dünyanın en iyi opera binalarından biri.

10. Albertina Müzesi

Şehrin ve Avrupa’nın önemli sanat müzelerinden biri olan Albertina Müzesi, modern grafik çalışmalarına da fazlasıyla yer veren bu müze dünyanın en geniş grafik eser koleksiyonlarından birine sahip.

Viyana’ya Nasıl Gidilir

Türk Hava Yolları, Austiran Airlines ve Pegasus Havayolları’nın haftanın her günü, direkt uçuş seferlerinin bulunduğu Viyana’ya seyahat yaklaşık iki buçuk saat sürüyor. Şehir merkezinden 20 kilometre uzaklıkta olan Viyana Havalimanı’ndan ortalama yirmi dakikada Viyana merkezinde olmanız mümkün. Avrupa’nın en zarif kentine uçmak için yapmanız gereken tek şey bir Viyana uçak bileti almak!

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here