Uçak Bileti

Sosyal medya sitelerinin yaygın kullanımı, gittiğimiz yerlerin bir sır olarak kalmasına izin vermiyor. Bu sayede her gün bambaşka seyahat rotalarını keşfetmeyi planlarken, popüler seyahat rotaları arasına yenilerini eklemeye devam ediyoruz.

2016 yılının yıldızı parlayan seyahat rotaları arasında ise turkuaz renkli suları ve beyaz kumsallarıyla ünlü plajların yanı sıra kültürel dokusu ve doğasıyla dikkat çeken yerler de bulunuyor. İşte 2016’da yıldızı parlayan seyahat rotalarından bazıları.

2016’da Yıldızı Parlayan 4 Seyahat Rotası

1. Delikli Koy, Alaçatı, İzmir

Alaçatı’nın tarihi taş evleri arasından kaçıp, kendini Ege’nin mavi sularına bırakmak isteyenlerin ilk tercihi Delikli Koy oluyor. Ortasında küçük bir delik bulunan kaya nedeniyle bu isimle anılan koy, beyaz renkli kumları, tertemiz deniziyle de ilgi çekiyor. Toplu ulaşım olmaması nedeniyle yalnızca özel araç ya da otostop ile gidilebilen Delikli Koy çevresinde şezlong ve şemsiyenin yanı sıra market, duş, tuvalet gibi alanlar da bulunmuyor.

Mobil Uygulama

2. Salda Gölü, Yeşilova, Burdur

Turkuaz renkli suları nedeniyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak anılan Salda Gölü, belediye tarafından tahsis edilen ücretsiz kamp alanında duş, tuvalet, elektrik gibi imkanlara sahip. Gölün bazı bölgelerinde suya girmek tehlikeli olarak görüldüğü için yüzmek isteyenlerin plaj olarak ayrılan alanları kullanması daha güvenli bir seçenek. Yeşilova ilçesine 5 km uzaklıktaki göle ulaşım için Burdur merkezinden hareket eden minibüsler kullanılıyor.

3. Yuvarlak Çay, Dalaman, Muğla

6 derece civarındaki soğuk suyu ve çay üzerine kurulu ahşap salıncakları ile adını duyuran Yuvarlak Çay, turistlerin yanı sıra yaz sıcaklarından bunalan yöre halkının da gözdesi. Çay çevresinde bulunan restoran ve kafelerin bazılarında çaya girip yüzmek isteyenler için uygun bir alan yaratılmış ancak bu tüm tesisler için geçerli değil. Yuvarlak Çay’a ulaşım için araçla Köyceğiz-Ortaca yönüne doğru giderken Beyoba sapağından içeri giriliyor. Buradan sonra yol üzerindeki tabelalar sizi yönlendiriyor.

4. Ildırı Köyü, Çeşme, İzmir

Çeşme’nin 20 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Ildırı köyü, bölgede çekilen dizi ve filmler nedeniyle her geçen gün daha popüler hale geliyor. Tek katlı köy evleri, sahil kenarında sıralanan çay bahçeleri ve plajlarıyla şirin bir yerleşim yeri olan Ildırı, Erythrai Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu sevimli köyün, küçük sandallarla dolu sahil boyunda çayınızı yudumlayıp, günbatımını izleme fırsatını kaçırmayın.

Türkiye’nin yıldızı parlayan tatil bölgelerine doğru yola çıkmadan önce uçak bileti kampanyalarına göz atarak, yolculuğunuzu daha konforlu hale dönüştürebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here