Uçak Bileti

Vancouver, Kanada‘nın British Columbia kıtasında bulunan ünlü liman kenti ve ülkesinin en büyük 8. eyaleti. Batı Kanada’nın en yoğun nüfuslu şehri olan Vancouver, farklı etnik kökene ait pek çok insanın bir arada yaşadığı, kozmopolit bir dünya kenti. Tarihi 10.000 yıl öncesine uzanan Vancouver’ın dört bir yanını saran sık ormanları, Grouse Dağları’nda kayak, Pasifik Okyanusu’nda rüzgâr sörfü ve eşsiz doğasında golf gibi çeşitli faaliyetlere olanak sağlayan coğrafyası, onu ülkenin gözdesi haline getiriyor.

Vancouver Gezilecek Yerler

Kanada’nın en ılıman iklime sahip şehri olan Vancouver, bünyesinde pek çok tarihi ve turistik mekân barındıran, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir kent. Hollywood ve New York’tan sonra üçüncü büyük film üretim merkezi oluşuyla Kuzey Amerika’daki en büyük film yapım stüdyolarına sahip Vancouver, doğa ve şehir yaşamının uyum içerisinde olduğu, sıklıkla tercih edilen tatil destinasyonlarından biri.

1. Stanley Park

Downtown’da yer alan Stanley Park, kentin spor, turistik gezi, doğal yaşam gözlemi ve eğlence imkânlarının bir arada bulunduğu önemli bölgelerden biri. Sınırları içerisinde pek çok plaj, orman, bahçe, anıt ve parkur barındıran parkta, 22 km’lik deniz yolu, English Bay, Second Beach ile Third Beach, Variety Kids Su Parkı, 76 m’lik uzunluğa sahip yarım milyona yakın ağacın oluşturduğu ormanlık alanlar ve çiçek ve bitki türlerinin bulunduğu bahçeler yer alıyor. Park sınırları içinde görülebilecek birçok doğal güzellikten biri olan Lost Lagoon, Lions Gate Bridge, Siwash Rock ile Hollow Tree ve Beaver Lake’in yanı sıra parkta yüzlerce canlı türü yaşıyor. Aynı zamanda parkın hemen hemen her bölgesinde yer alan anıtlar, tarihten pek çok ünlü olay ve figüre yer veriyor. Kısacası Stanley Park, doğa ile insanın el ele verdiğinde nasıl bir cennet meydana getirebileceğinin en güzel örneği. Sırf bu park için bile Vancouver’e gidilir!

Mobil Uygulama

2. Granville Island

Vancouver’ın en ünlü adası ve alışveriş bölgesi Granville Island, Granville Street Köprüsü’nün güney bitiş noktasında yer alıyor. Kuzey Amerika’nın ünlü pazarlarından biri olan Granville Adası Halk Pazarı’nı da barındıran ada, pek çok sanat galerisi ve tiyatro salonu, deniz ürünleriyle yapılan pek çok yemek çeşidinin tadılabileceği ünlü restoranları, yat turu olanağı, koşu ve bisiklet parkurları ile de pek çok seçenek sunuyor.

3. Capilano Suspension Bridge

Capilano Nehri’nin üzerinde bulunan ve Vancouver’ın sembollerinden biri olan Capilano Suspension Bridge 140 m uzunluğa sahip ağaçlarla çevrilmiş Capilano Kanyonu’nun 70 metre yukarısına kurulu. Dünyanın en uzun ve yüksek asma köprüsü olan Capilano, Vancouver’ın da ilk ve en eski turizm bölgelerinden biri. Yürümesi cesaret isteyen çok dar ve sallantılı bir yola sahip bu köprü, geçiş sırasında misafirlerine oldukça heyecanlı dakikalar yaşatıyor. Köprünün çevresinde yılda 800.000’den fazla ziyaretçinin uğrak yeri olan parkta ise, yağmur ormanları, ödüllü bahçeler, doğal parkurlar ve Kuzey Amerika’nın ilk yerlilerine ait en geniş totem koleksiyonu da yer alıyor. Büyüleyici!

4. Grouse Dağı

Kuzey Vancouver’ın Pasific Ranges bölgesinde bulunan ünlü spor ve turizm noktası Grouse Dağı’na Skyride isimli bir gondol yardımıyla çıkılıyor. Fraser Vadisi’nden Georgia Boğazı’na kadar geniş bir Vancouver manzarası sunan yer, kayak, buz pateni, snowboarding ve snowshoeing aktiviteleriyle kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında. Grouse Dağı’nda ayrıca Birds in Motion (Hareketli Kuşlar) ve Refuge for Endangered Wildlife (Tehlike altındaki vahşi yaşam için sığınak) ismi altında doğal yaşam gözlem alanları bulunurken, Eye of the Wind (Rüzgârın Gözü) isimli rüzgârgülü türbini ile 3 km’lik Grouse Grind yürüme parkuru da yer alıyor.

5. Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden

Ülke dışında yapılmış Çin’e özgü ilk bahçe olma unvanına sahip Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden (Dr. Sun Yat-Sen Klasik Çin Bahçesi), bambu ağaçlarıyla çevrelenmiş güzel havuzu ve çeşitli şekillere sahip kayalarıyla Feng Shui ve Taoizm felsefeleri temel alınarak yapılmış. Ayrıca bahçede temmuz ayının ortasından eylül ayının sonuna kadar pek çok müzik ve dans etkinliği gerçekleştiriliyor. Ziyaretinizi bu döneme denk getirirseniz, klasik, Asya ve Dünya müziğinin yanında Slav ülkelerinden soul eserleri ve gypsy caz örneklerini dinleyebilirsiniz.

6. Museum of Anthropology

British Columbia Üniversitesi’nde bulunan Museum of Anthropology (Antropoloji Müzesi), Northwest Coast isimli sahil şeridindeki Alaska’dan başlayarak Pasifik Okyanusu boyunca uzanan ve ilk insanların yaşam tarzı hakkında yakından bilgi sahibi olunabilecek en önemli yerlerden biri. İlk çağlarda yaşamış yerli halklardan Haidalar ile ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken sanatçı Bill Reid’in The Raven and the First Men isimli eseri, müzenin öne çıkan yapıtlarından, Müzede aynı zamanda arjilitten yapılan heykellerden mücevherlere, elle yapılan seremoni maskelerinden cam eşyalara kadar pek çok eser görülebiliyor.

7. Science World at Telus World of Science

Science World at Telus World of Science (Bilim Dünyası Müzesi), False Creek bölgesindeki 1455 Quebec Caddesi’nde yer alıyor. Özellikle çocuklar için önemli bir bilim merkezi olarak dikkat çeken müzede pek çok galerinin yanı sıra, anatomi, cinsellik ve üreme gibi konularda eğitici bir içeriğe sahip olan BodyWorks atölyesi ile bilimsel niteliğe sahip pek çok film gösterimi gerçekleştiren OMNIMAX Theatre ve Science Theatre da yer alıyor.

8. Canada Place

Canada Place, Burrard Koyu’nun liman bölgesinde bulunan, Vancouver’ın sembolik binalarından biri. Şehirdeki pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Vancouver Kongre Merkezi, ünlü otel Pan Pacific Vancouver, şehrin en büyük iş merkezlerinden Vancouver Dünya Ticaret Merkezi ve dünyanın ilk kalıcı IMAX 3D salonunu bünyesinde barındırıyor.

Vancouver’a nasıl gidilir

Vancouver’a Türkiye’den Türk Hava Yolları, Delta, Air Canada, Asiana Airlines, Swiss, KLM, Lufthansa ve Austrian Airlines ile aktarmalı uçuşlarla ulaşım mümkün. Vancouver’ın en büyük havalimanı olan Vancouver Uluslararası Havalimanı’na (L’aéroport international de Vancouver) uçmak ve bu büyüleyici kenti keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Vancouver uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here