Uçak Bileti

Kuzey Amerika‘nın en modern yerleşim yerlerinden Kanada, yıl içinde eksi 30 dereceleri bulan sert ve soğuk iklimine rağmen dünyanın en çok göçmen alan ülkeleri arasında bulunuyor. Yüksek yaşam standartları, göçlerin etkisiyle oluşan çok kültürlü yapısı, gelişmiş ekonomisi ve kaliteli eğitim sistemiyle dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri olan Kanada, nefes kesen güzellikteki doğası ve huzur dolu atmosferiyle de hayranlık uyandırıyor.

Kanada’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Rideau Kanalı

Kuzey Amerika’nın en eski kanal sistemi olarak bilinen ve 2007 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Rideau Kanalı, soğuk kış aylarında buz pateni yapmak isteyenlerin buluşma noktası oluyor. Ottawa şehrinde yer alan ve dünyanın en uzun buz pateni pistlerinden biri olan bu kanal, yaklaşık 202 metre uzunluğa sahip.

2. Jasper Milli Parkı

Ülkenin Alberta eyaletinde yer alan Jasper Milli Parkı, göz kamaştıran güzellikteki buzulları, gürül gürül akan şelaleleri, gölleri ve sıcak su kaynaklarıyla ünlü. Yaklaşık 10 bin kilometrekarelik yüzölçümü bulunan bu harika park; ren geyiği, dağ keçisi, puma, Kanada geyiği gibi yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapıyor. Canadian Rockies’deki en büyük milli park olarak anılan Jasper Milli Parkı, doğa tutkunu turistlerin gözdesi.

Mobil Uygulama

3. Moraine Gölü

Sakin ve huzur dolu ortamıyla kalabalık şehir yaşamından bunalanları cezbeden Moraine Gölü, turkuaz renkli suları ve yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz şahane manzarasıyla öne çıkıyor. Kano gezisi, bisiklet ve trekking turları için de oldukça elverişli olan bu doğa harikası göl, tertemiz havasıyla ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri.

4. Gastown 

Ülkenin en büyük üçüncü şehri olan Vancouver’in ilk yerleşim birimi olarak bilinen Gastown, kültürel ve tarihi dokusuyla oldukça popüler. The Gastown Steam Clock isimli buharla çalışan saati, tarihi evleri ve sanat galerileriyle turistlerin ilgi odağı olan bu tarihi bölge, aynı zamanda Gastown Grand Prix Uluslararası Bisiklet Yarışı’na da ev sahipliği yapıyor.

5. Royal Ontario Müzesi

Yaklaşık 6 milyon objenin sergilendiği Royal Ontario Müzesi, Kuzey Amerika’nın en büyük beşinci müzesi olarak anılıyor. İçinde 40 farklı galeri bulunan bu müze, aynı zamanda Kanada’nın en büyük araştırma merkezlerinden biri. Haftaiçi her gün 10.00-17.30 arasında ziyarete açık olan Royal Ontario Müzesi, içindeki parçaların yanı sıra ilginç mimarisiyle de adından söz ettiriyor.

Kanada, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin. Eğer siz de Amerika kıtasının en etkileyici ülkelerinden birinde unutulmaz bir seyahat fırsatı yakalamak istiyorsanız, Kanada uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here