Uçak Bileti

Afrika kıtasının batısında yer alan Gana Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Burkina Faso, Togo ve Gine Körfezi (Atlas Okyanusu) ile komşu. Uzun yıllar İngiliz sömürgesi olarak yaşayan Gana, Afrika’nın bağımsızlığını kazanan ilk ülkesi olmasıyla da biliniyor. Zengin altın madeni yatakları sebebiyle uzun yıllar ‘Altın sahili’ ismiyle anılan bu ülke, muhteşem doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Yağmur ormanları bölgesi, sahil şeridi bölgesi ve savan bölgesi olmak üzere üç farklı bölüme ayrılan ülke, tropikal yağmur ormanları sayesinde biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin bir coğrafya.

Gana’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Bağımsızlık Meydanı

Bağımsızlık Meydanı (Black Star Meydanı), ülkenin başkenti olan Accra şehri sınırlarında yer alıyor. Şehrin en kalabalık ve hareketli noktası olarak da bilinen Bağımsızlık Meydanı, ülkedeki yerel yaşamı gözlemleyebileceğiniz önemli noktalardan biri. Siz de gün içinde bir saatinizi ayırarak bu meydan çevresinde zaman geçirebilirsiniz.

2. Osu Kalesi

Osu Kalesi, 1600’lü yıllarda Danimarkalılar tarafından yapıldı. Fort Christiansborg ismiyle de anılan bu tarihi kale, yıllar içinde defalarca yıkılıp yeniden inşa edildi. Günümüzde Accra şehrinin önemli turistik adreslerinden bir haline gelen bu tarihi yapıya gittiğinizde kendinizi bir kaleden çok kocaman bir villanın bahçesinde gibi hissedebilirsiniz. 

Mobil Uygulama

3. Gana Ulusal Müzesi

Gana Ulusal Müzesi (National Museum of Ghana), ülkenin yerel kültürü ve tarihi dokusu hakkında bilgi edinmek isteyenler için en doğru adreslerden biri. Birbirinden değerli tarihi eserleri, heykelleri ve gündelik yaşama dair eşyaları da görebileceğiniz Ulusal Müze’ye uğramadan bu ülkeden ayrılmamalısınız.

4. Kwame Nkrumah Anıt Parkı ve Anıtı

Ülkenin kurucusu ve ilk devlet başkanı olan Kwame Nkrumah’ın adını taşıyan Kwame Nkrumah Anıt Parkı (Kwame Nkrumah Memorial Park), Kwame Nkrumah Mausoleum isimli anıta da ev sahipliği yapıyor. Don Aurthur tarafından tasarlanan Kwame Nkrumah Anıtı, Accra şehrinin sembol yapılarından biri.

5. Boti Falls

Koforidua’nın 17 km kuzey doğusunda bulunan bir doğa harikası olan Boti Falls (Boti Şelaleleri), büyüleyici bir görünüme sahip. Accra şehrine yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktaki bu şelaleler, fotoğraf meraklıları için de eşsiz kareler oluşturuyor. Biri kadın biri de erkeği sembol ettiği düşünülen iki şelalenin aktığı bu yer, ülkenin en popüler noktalarından.

Siz de Gana uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu şahane ülkenin birbirinden etkileyici turistik noktalarını ve doğal güzelliklerini yerinde görme şansı yakalayabilirsiniz. Doğanın ve sıcakkanlı insanların arasına karışmak için daha fazla beklemeden yola çıkın!

Turna.com üzerinden Gana vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here