Uçak Bileti

Afrika kıtasının batısında bulunan Togo, Burkina Faso, Benin ve Gana gibi ülkelerle komşu. Resmi adı Togo Cumhuriyeti olan bu ülke, yolu Afrika’ya düşen gezginler için birbirinden etkileyici doğal güzellikler barındırıyor. Eğer siz de Afrika’nın el değmemiş dünyasını keşfetmek istiyorsanız bu ülkeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Togo hükümeti Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamanızda da yarar var. Vize için uğramanız gereken yer ise Fransa Konsoloslukları veya büyükelçilikleri.

Togo’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Togo Gölü

Su sporlarıyla ilgilenenler için oldukça cezbedici bir adres olan Togo Gölü, Batı Afrika’nın en ünlü lâgün göllerinden biri. Atlas Okyanusu’ndan ince bir hatla ayrılan bu ülke, muhteşem manzarasıyla fotoğraf tutkunlarının da vazgeçilmez adresleri arasında. Siz de bu harika doğal güzelliği görüp, ortamın tadını çıkarmalısınız.

2. Koutammakou

Ülkenin kuzey bölümünde yer alan Koutammakou, 2004 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde. Geleneksel tarzını koruyan kule şeklindeki iki katlı çamur evleriyle ünlü olan bu yerleşim yeri, günümüzde ülkenin ulusal sembolü haline geldi. Ülkedeki geleneksel yaşamı merak edenlerin Koutammakou’yu görmesi gerek.

3. Fazao Malfakassa National Park

Mobil Uygulama

1975 yılında kurulan ve günümüzde ülkedeki üç milli parkın en büyüğü olarak bilinen Fazao Malfakassa National Park (Fazao Malfakassa Milli Parkı), Kara Region ve Centrale Region arasında yer alıyor. Gana’yla olan sınırınbir bölümünü de oluşturan bu doğa harikası park, zengin biyolojik çeşitliliğiyle ülkenin en önemli yeşil alanlarından biri.

4. Abdoulaye Faunal Reserve

Abdoulaye Faunal Reserve, muhteşem doğası ve tertemiz havasıyla ülkenin görülmeye değer yerlerinin başında geliyor. Doğayla iç içe olmak isteyenlerin buluşma noktası haline gelen bu doğa alanı, yaklaşık 300 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Abdoulaye Faunal Reserve’e gittiğinizde göz alıcı doğanın yanı sıra vahşi hayvanlarla karşılaşmaya da hazırlıklı olun.

5. Atakora Sıradağı

Doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için oldukça uygun bir rota olan Atakora Sıradağı, Accra’dan başlayıp Togo sınırı ve toprakları boyunca da devam ediyor. Yerel halk arasında Akwapim-Togo Sıradağı olarak da bilinen bu dağ oluşumu, ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Siz de Togo uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu etkileyici ülkeyi ziyaret edebilirsiniz fakat seyahatinizden en az 10 gün önce sarı humma aşınızı olmayı ve sivrisineklere karşı önlem almayı ihmal etmeyin. Tropikal iklimin hüküm sürdüğü bu ülkeye gitmek için en uygun dönem ise yağışların azaldığı ağustos- eylül ve aralık-mart ayları arası olabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here