Uçak Bileti

Ukrayna‘nın Karadeniz kıyısındaki liman kenti Kherson, Dinyeper Nehri boyunca uzanıyor. Kültür ve doğa turizmiyle öne çıkan şehir, Avrupa’da çöl safarisi yapılabilen tek destinasyon.

115 farklı etnik kökenden insanın bir arada yaşadığı Kherson, müzeleri, geniş caddeleri, heykelleri, uluslararası tiyatro festivali ve su ürünleri ağırlıklı mutfağıyla Ukrayna’nın en güzel şehirlerinden.

Ukrayna’nın Gelinler Şehri Kherson

Ukrayna’nın güneyinde, Karadeniz kıyısında, Dinyeper Nehri boyunca uzanan Kherson (Herson), Ukrayna’nın bölgedeki en önemli liman kenti olan Odessa ile birlikte bölgede en çok ziyaretçi ağırlayan destinasyonlar arasında.

1778 yılında kurulan kent, tarihi boyunca bölgedeki savaşlardan kaçan, daha iyi bir yaşam peşinde koşanlara ev sahipliği yapıp, kucak açmış. Kherson’da tam 115 farklı etnik gruptan insan bir arada, hoşgörü içerisinde yaşıyor. Kherson’un zengin etnik kimliği içerisinde İspanyollar, İsveçliler, Almanlar, Kırgızlar, Kazaklar, Ermeniler başlıca gruplar.

11 üniversitesi bulunan Kherson’da yabancı ülkelerden şehre gelen çok sayıda öğrenci de var. İstanbul’dan 70 dakikalık uçuşla ulaşılabilen kentin nüfusu 300 bin. Hem kültür hem de doğa turizmiyle ilgilenen kesim için Avrupa’da bakir kalan destinasyonlar arasında yer alan şehir, yemyeşil dokusu, Sovyet esintili geniş caddeleri, heykellerin süslediği meydanları, trafiğe kapalı yaya caddeleri ile muhteşem bir atmosfere sahip.

Mobil Uygulama

Kherson’da yapılacak aktivitelerden en ilgi çekeni nehir turları. Avrupa’nın üçüncü büyük nehri olan Dinyeper üzerinde farklı firmalara ait teknelerle birkaç saatlik, tam günlük tekne gezileri yapılıyor.

Dinyeper’in kollarında dolaşan teknelere kano ile gezintiye çıkan, yüzen, yelken yapan ya da jet skiye binenler eşlik ediyor.

Chaika turizm bölgesi Ukrayna’nın yerel kültürünü deneyimlemek için özenle hazırlanan bir turistik merkez. Ekoturizmle öne çıkan bu bölgede şifalı çamur banyoları, yerel sebzelerden hazırlanan yemeklerin sunulduğu restoran ve kafeler bulunurken Kunduz Gölü’nde tekne turu etkinlikleri yapılıyor.

Avrupa’da çöl safarisi yapabileceğinizi söylesek kim buna inanır bilmiyorum ama Kherson Avrupa’da çöl safarisi yapabileceğiniz tek destinasyon. Kherson Çölü olarak da anılan Oleshkovsky Kumulu’nda ciple safari yapılıyor.

Ukrayna’nın para birimi Grivna. Fiyatlar Türkiye ile karşılaştırıldığında gayet ekonomik. Orta sınıf bir otelde 120 TL’ye oda kahvaltı şeklinde kalabiliyorsunuz. Gece kulüplerinde içeceklerin fiyatı 7-20 TL arasında değişiyor. Marketlerde ise 150 gramlık havyar paketleri 20 TL’ye satılıyor.

Kherson’un Gelinler Şehri olarak anılmasının sebebine gelince… Nüfus yapısının kadınların lehine olduğu Kherson’da yabancı ülkelerden damat getiren çok sayıda ajans faaliyet gösteriyor. Khersonlu kadınlarla evlenmek isteyen yabancı damat adayları kenti ziyaret ederek talipleriyle buluşuyor. Bu durumdan dolayı kent ‘Gelinler Şehri’ olarak da biliniyor.

Yurtdışı uçak bileti için turna.com’u ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here