Uçak Bileti

Ukrayna’nın batısında, Karpat Dağları’nın eteğinde, Prut Nehri’nin kıyısında kurulu olan Çernivtsi, Batı Ukrayna’da Lviv ile birlikte en önemli iki şehirden biri. Çok zengin bir tarihi geçmişe sahip olan şehir, 12. yüzyılda Galicia-Volhynia’nın bir parçasıydı.

Moldova tarafından işgal edildikten sonra sırasıyla Polonya-Litvanya Topluluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun yönettiği Çernivtsi, 300 yıl boyunca Avrupa’da yoksul ve ilgi çekmeyen bir bölge olarak kaldı.

Chernivtsi nerede

Çernivtsi’nin şansı, şehrin Bukovina bölgesinin Avusturya-Macaristan İmparatorluğu tarafından ilhak edildiği 18. yüzyılın sonlarında değişmiş. Avrupa’nın en zengin ve en güzel şehirlerinden biri haline gelen Çernivtsi’nin eski şehir bölgesinin eşsiz mimari dokusu, Avusturya döneminde yaratılmış.

Mucizevi bir şekilde, iki Dünya Savaşı’nı da atlatan kent, yetenekli Viyanalı mimarlar tarafından tasarlanan muhteşem yapılarıyla göz dolduruyor. Avusturya’nın başkenti Viyana ile aynı zamanda inşa edilen Çernivtsi, benzer mimari yapıları nedeniyle ‘Küçük Viyana’ olarak anılıyor.

Tarihi Katolik kiliseleri, zarif klasik evler, Ermeni kilisesine komşu süslü Barok tiyatrolar, sinagoglarla birleşik tarihi Ortodoks katedrali ve pek çok tarihi yapı Çernivtsi mimarisini oluşturuyor.

Mobil Uygulama

Tarih ve kültürün göz alıcı birlikteliğinden oluşan bu mimarinin yanı sıra günümüzde Ulusal Üniversite’ye ev sahipliği yapan ve çeşitli mimari stillerin ve kültürlerin bir karışımını temsil eden Bukovini, şehrin en popüler turistik noktası.

cernivtsi nerede

Şehrin kalbinin attığı yer olan Merkez Meydanı (Central Square), Belediye Sarayı (Town Hall), adını meydanda yer alan tiyatro binasından alan Tiyatro Meydanı (Teatralna Square) ve St. Nicholas Katedrali Çernivtsi’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

Çernivtsi nerede

Çernivtsi nasıl gidilir

Ukrayna’nın batısındaki Chernivtsi şehir merkezine 10 km uzaklıkta olan Chernivtsi Uluslararası Havalimanı için Türkiye’den direkt uçak seferi bulunmuyor. Ukrayna’da yaşanan savaş durumu nedeniyle tüm uçuşlar iptal edilmiş durumda.

En uygun uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş ve daha pek çok avantaj turna.com sayfalarında.

Aktarmalı uçuş süresi havalimanındaki bekleme süresi ile birlikte 7 ile 16 saat arasında değişiyor. Çernivtsi şehir merkezine 10 km uzaklıkta olan Chernivtsi Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine düzenli otobüs seferleri var.

Çernivtsi’ye Ukrayna’nın birçok kentinden direkt otobüs ve tren seferleri düzenleniyor. Lviv ve Kiev ile haftanın 7 günü karşılıklı seferler yapılıyor. Moldova’nın başkenti Kişinev ve Romanya’nın başkenti Bükreş’e de haftanın 3 günü otobüs seferi bulunuyor.

Çernivtsi, zarif Avrupai mimarisi ile Ukrayna’nın birçok şehrinden ayrılan, zengin tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine huzurlu bir atmosfer vaat ediyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here