Uçak Bileti

İçinde seyahat aşkı yanan ama vize ve pasaport engeline takılan gezginler için Türkiye’den kimlikle gidilebilen ülkeler de bulunuyor. Vizesiz ülkeler kadar uzun bir liste olmasa da yalnızca kimlikle gidilen ülkeler olduğunu bilmek çok güzel.

Seyahatlerin maliyeti ne kadar düşük olursa diğer bir gezi için daha çok bütçe ayırıp daha çok geziyor insan. Kendimden biliyorum. 😊 Pasaport, vize çıkartmakla uğraşmadan, ekstra para harcamadan ekonomik yurt dışı tatili yapmak mümkün.

Kimlikle gidilebilen ülkeler listemizde şimdilik 5 madde var. Dilerim bu listeye yeni ülkeler de eklenir ve seyahatin önündeki engeller birer birer kalkar. Anlatacağım ülkelere yalnızca T.C kimliğinizle gidebiliyorsunuz. Ancak her ülkenin kimlikle seyahat konusunda prosedürleri farklı olabiliyor. Pasaportsuz gidilen ülkelerin koşul ve süreçlerinden de detaylıca bahsedeceğim.

Türkiye’den Kimlikle Gidilebilen Ülkeler

Pasaportsuz ve Vizesiz Kimlikle Gidilebilen Ülkeler

Mobil Uygulama
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  • Azerbaycan
  • Gürcistan
  • Ukrayna
  • Moldova

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir sorusunun cevaplarından biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. KKTC, Türk vatandaşlarından pasaport ve vize istemiyor. 30 güne kadar vize almadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidebilirsiniz. Yanınızda yalnızca kimliğiniz olması yeterli. Ancak eski ve fotoğrafsız kimlikler artık KKTC girişlerinde kabul edilmiyor. O nedenle yeni çipli kimlik kartına sahip olmanız gerekiyor.

Azerbaycan

2022 pasaportsuz gidilen ülkeler listemizde kardeş ülkemiz Azerbaycan da yer alıyor. 3 Haziran 2020 tarihli resmi gazetede yayımlanan  bildiriyle Türkiye Azerbaycan arasında vize ve pasaport zorunluluğu kaldırıldı. Yalnızca yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik belgenizle Azerbaycan’a seyahat edebilirsiniz. 90 güne kadar pasaportsuz giriş-çıkış yapabilirsiniz.

Gürcistan

Gürcistan hangi ülkelere pasaportsuz gidilir sorusunun en popüler yanıtı bence. Canım Gürcistan! Keşke her ülke senden feyz alsa biraz. Türk vatandaşlarından pasaport istemiyor, vize istemiyor. Üstelik ülkemizle sınır kapısı bile var ve kara yolu ile de şehir değiştirir gibi ülke değiştirerek Gürcistan’a gidebiliyoruz.

Batum Gürcistan’ın Türkler tarafından en çok ziyaret edilen şehri. Sonrasında da Tiflis geliyor. Düşük bütçeli ama yüksek keyifli bir seyahat için Gürcistan bizi bekler. Kutaisi de mutlaka görmeniz gereken harika bir şehir aklınızda bulunsun. Detaylı bilgi almak isterseniz rehberlerimi okuyabilirsiniz.

Batum’da Gezilecek 11 Yer

https://www.turna.com/blog/gurcistan-kutaisi-gezilecek-yerler-gorulmesi-gereken-8-yer

Ukrayna

Ukrayna’ya kimlikle giriş yapılabiliyor. Elbette burada da yeni tip çipli ve fotoğraflı kimlik isteniyor. Kimlikle gidilebilen ülkeler arasında Ukrayna en sık seyahat ettiğimiz ülkelerden biri. Bunda Türkiye’ye oldukça yakın ve yeme-içme fiyatlarının uygun oluşunun payı büyük. Ukrayna sahip olduğu tarihi, kültürü ve konsept mekanlarıyla gezginlerin gözdesi. Ucuz uçak bileti bulursanız yurt içinde yapacağınız bir tatilden çok daha ekonomik şekilde Ukrayna’yı gezebilirsiniz.

  • Kiev ve Lviv uçak bileti fiyatlarını inceleyebilir, sitemizden satın alabilirsiniz.

Moldova

Pasaportsuz gidilen ülkeler listemizin son ülkesi Moldova. 2019 yılından bu yana Türk vatandaşları Moldova’ya kimlikle giriş yapabiliyor. Moldova’da pasaport ve vizesiz, 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalabilirsiniz.

Moldova oldukça sakin bir ülke. Eğer aradığınız huzurlu bir tatilse bu ülke sizi tatmin edecektir Moldova’ya uçakla seyahat etmek için başkenti Kişinev’e İstanbul’dan direkt uçuşlar bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here