Uçak Bileti

Resmi olarak yazı noktalamış olsak da gönlümüzde yeri yazdan farksız bir ay Eylül. Hatta bana sorarsanız Temmuz’dan Ağustos’tan daha güzel. Güneş halen yerinde, deniz halen sıcak, aşırı kalabalık bir nebze dağılmış. Bir başka huzurlu Eylül. İnsan aylara karşı bir sevgi duyabilirse sanırım ben Mayıs’ı ve Eylül’ü bir başka seviyorum. Eylül ayında gezilecek yerler de seyahat sevenlerin en çok araştırdığı konulardan biri.

Eylül ayında hem ülkemizde hem de yurtdışında gidebileceğiniz harika destinasyonlar var. Dilerseniz denizin, güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir tatil yapabilir, dilerseniz tarihin ya da doğanın izini sürüp yeni yerler görmenin hazzını sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Fikir olması açısından Eylül’de gidebileceğiniz 10 rota önerim var.

Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Elbette ‘ben canım nereye isterse oraya giderim’ diyebilirsiniz. Çok da haklısınız. Sonuçta herkesin tatiline kimse karışamaz. 😁 Ben de herkes gider Mersin’e ben giderim tersine diyen biriyim mesela. Kışın herkes kayağa giderken ben tropik bir tatil yapmayı yeğlerim. Montlardan mayolara geçmek muhteşem bir his bence. 😍

Ama maceraya gerek yok, mevsim normallerine uygun bir tatil her zaman en iyisidir derseniz Eylül ayında gezilecek yerler listesi tam da ihtiyacınız olanı verecek size. Yurtiçi ve yurtdışı 5 destinasyon tavsiye edeceğim.

Mobil Uygulama

Bozcaada

Bozcaada eylül ayında gezilecek yerler

Yönümüzü Kuzey Ege’ye çevirelim ve Bozcaada’nın Rum mimarisi ile bezeli sokaklarıyla, nefis gün batımlarıyla, püfür püfür esen rüzgarıyla ve buz gibi deniziyle buluşalım. Eylül Bozcaada’nın tam zamanı.

Burada harika butik otellerde konaklayabilir ve adanın restoranlarında birbirinden lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Koştur koştur gezeceğiniz, yorulacağınız değil de daha çok dinleneceğiniz, ruhunuza Eylül gibi iyi gelecek sakin bir tatil hayal edin. İşte onu vadediyor size Bozcaada. Bu özel ve güzel adayı ziyaret ettiğinizde nereleri gezsek derseniz aşağıdaki liste imdadınıza koşacak. Tüm bu yerleri görmek ise bir Çanakkale Uçak Bileti kadar yakın.

Bozcaada Gezilecek Yerler

  1. Rum Mahallesi
  2. Bozcaada Müzesi
  3. Meryem Ana Kilisesi
  4. Türk Mahallesi
  5. Bozcaada Kalesi
  6. Yel Değirmenleri
  7. Polente Feneri
  8. Akvaryum Plajı
  9. Ayazma Plajı
  10. Bakir Koy
  • Bozcaada yol tarifi için buraya tıklayın.

Ayvalık

Eylül ayında gezilecek yerler Ayvalık

Ayvalık tarihi dokusunu, doğallığını koruyan Balıkesir’in en güzel ilçelerinden biri. Rumlardan kalma tarihi evleri, upuzun plajları, tertemiz denizi ile mutlaka listenize ekleyin derim. Hadi Eylül’ün tadını çıkarmak için kendinize bir güzellik yapın ve Balıkesir uçak bileti alın oradan da ver elini Ayvalık.

Gitmeye karar verirseniz 3 gün ayırmanızı tavsiye ederim. 1 gün Ayvalık merkezi gezer, 1 gün Küçükköy, Sarımsaklı Plajı ve Şeytan Sofrası’na gider 1 gün de Cunda’ya ayırırsanız harika bir Ayvalık tatili yapmış olursunuz. Gezilecek yerler listesini de aşağıya iliştiriyorum.

Ayvalık Gezilecek Yerler

  1. Taksiyarhis Kilisesi ve Müzesi
  2. Saatli Cami
  3. Çınarlı Cami
  4. Ayvalık Sahili
  5. Macaron Mahallesi
  6. Hayrettin Paşa Cami
  7. Ayvalık Ayazması
  8. Cennet Tepesi
  9. Kırlangıç Yaşam Merkezi
  10. Kapri Plajı
  11. Küçükköy
  12. Sarımsaklı Plajı
  13. Badavut Plajı
  14. Şeytan Sofrası
  15. Cunda (Alibey Adası)

Ayvalık yol tarifi için buraya tıklayın.

Kapadokya

Kapadokya

Kapadokya öyle bir yer ki insan tekrar tekrar gitmek, her mevsimde görmek istiyor. Baharda gezmesi daha keyifli elbette ama kışın da bembeyaz bitki örtüsü altında harika oluyor. Yazınsa kavurucu sıcaklarda gezmek epey yorucu ve zor oluyor. O nedenle Eylül ayında gezilecek yerler listemize Kapadokya’yı eklemem gerek.

Havalar bir nebze serinleyip, kalabalık da biraz dağılınca buraları gezmenin tam zamanı gelmiş demektir. Kapadokya’da bol bol yürüyecek, şehri efor harcayarak keşfedeceksiniz. Muhteşem doğa oluşumlarını, tarihi kalıntıları ve açık hava müzelerini yaz sıcağında gezmektense Eylül’de püfür püfür havada gezin derim. Yapmanız gereken tek şey Nevşehir uçak bileti almak.

Kapadokya Gezilecek Yerler

  1. Göreme Açık Hava Müzesi
  2. Aşk Vadisi
  3. Temenni Tepesi
  4. Üç Güzeller
  5. Ürgüp Müzesi
  6. Ortahisar Kalesi
  7. Uçhisar Kalesi
  8. Güvercinlik Vadisi
  9. Devrent Vadisi
  10. Avanos Asma Köprü
  11. Avanos Saç Müzesi
  12. Zelve Açık Hava Müzesi
  13. Çavuşin
  14. Özkonak Yeraltı Şehri
  15. Kaymaklı Yeraltı Şehri
  16. Ihlara Vadisi

Kapadokya yol tarifi için buraya tıklayın.

Üsküp

 Eylül ayında gezilecek yerler Üsküp

Yurtdışı tatili sevenler için de birkaç önerim var elbette. Bunlardan biri Balkanlar. Hem ülkemize yakın olması hem uygun fiyatlı uçak bileti bulunabilmesi hem de vizesiz gidilebilmesi Balkanları bizim için tercih edilesi kılıyor. Üsküp de Balkanlarda gidilebilecek en güzel ülkelerden biri olan Makedonya’nın başkenti. Eylül ayında gezilecek yerler listesinde olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Üsküp’ü bir gündüz bir de gece görün. O köprüler, binalar hava kararıp ışıkları yanınca kentin gerdanında parlayan mücevherlere dönüşüyor adeta. Osmanlıdan kalma yapıları da göreceğiniz ve bizden bir parça bulabileceğiniz bu şehre İstanbul’dan İzmir’den direkt uçuşla ulaşabilirsiniz. Üsküp uçak bileti seçeneklerine bakmayı unutmayın.

Üsküp Gezilecek Yerler

  1. Türk Çarşısı
  2. Üsküp Kalesi
  3. Kuzey Makedonya Arkeoloji Müzesi
  4. Taşköprü
  5. Makedonya Meydanı
  6. Matka Kanyonu
  7. Rahibe Teresa Evi
  8. Davut Paşa Hamamı
  9. Milenyum Haçı
  10. Sulu Han

Üsküp yol tarifi için buraya tıklayın.

Batum

Batum

Hem vizesiz, hem pasaportsuz gidilebilen üstelik karayolu ile ulaşabileceğiniz belki de en çok Türk turist ağırlayan yerlerden biri Batum olabilir. Artvin sarp sınır kapısından kolayca Gürcistan’a giriş yapabilirsiniz. Üstelik çipli kimliğiniz varsa pasaporta dahi ihtiyacınız yok.

Batum’a kadar gitmişken Gürcistan’ın diğer popüler şehirleri Tiflis ve Kutaisi’ye de gidebilirsiniz. Karadeniz diye gittik Akdeniz çıktı demeniz mümkün Batum için. Burada hem deniz turizmi hem de kültür turizmiyle harmanlanmış bir tatil yapabilirsiniz. tüm bunlar Elbette karayolu ile gidilebildiği gibi uçakla da gidilebiliyor. Batum uçak bileti fırsatlarına göz atın.

Batum Gezilecek Yerler

  1. Avrupa Meydanı
  2. Astronomik Saat
  3. Piazza
  4. St. Nicolas Kilisesi
  5. Batum Bulvarı
  6. Miracle Park
  7. Panoramik Dönme Dolap
  8. Alfabe Kulesi
  9. Sea Port
  10. Chacha Kulesi
  11. Ali & Nino
  12. Poseidon Çeşmesi
  13. Batum Tiyatrosu
  14. Argo Teleferiği
  15. Ters Ev
  16. Botanik Bahçesi

Batum yol tarifi için buraya tıklayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here