Uçak Bileti

Doğu Avrupa’nın sevilen turizm destinasyonlarından biri olan Moldova, yaklaşık üç buçuk milyon kişinin yaşadığı etkileyici bir ülke. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) dağılmasının ardından 1991 yılında bağımsızlığını kazanan bu ülke, eşsiz güzellikteki tarihi yapıları, birbirinden değerli sanat eserlerinin ve arkeolojik parçaların sergilendiği müzeleri, kültürel zenginlikleri, renkli gece hayatı ve yemyeşil manzaralar saklayan doğa alanlarıyla göz kamaştırıyor. Dolu dolu bir Moldova gezilecek yerler listesi bu yazıda sizi bekliyor.

Moldova Gezilecek Yerler

Moldova Türk vatandaşlarının kimlikle girebileceği ülkeler arasında yer alıyor. Bu da bu ülkeyi bizim için cazip kılıyor. Seyahatin önündeki engeller kalksa ve daha fazla ülke görebilsek. Moldova’da gezilecek çok fazla güzel yer var. Yolunuzu Moldova’ya düşürmek isteyeceğiniz bu güzellikleri yakından tanıyalım.

Moldova Gezilecek Yerler Listesi

  1. Orheiul Vechi
  2. Balanesti
  3. Dendrarium Park
  4. Dniestr Nehri
  5. Moldova Ulusal Tarih Müzesi
  6. Etnografya ve Doğa Tarihi Müzesi
  7. Kişinev Su Kulesi
  8. Nativity Katedrali
  9. Holly Gates Anıtı
  10. Bender Kalesi

1. Orheiul Vechi

Orheiul Vechi

Paleolitik, Eneolitik ve Demir Çağı’ndan günümüze dek gelen arkeolojik kalıntıların yer aldığı bir açık hava müzesi olan Orheiul Vechi, Trebujeni’de bulunuyor. Tarihe ve arkeolojiye meraklı olan gezginlerin ülkedeki buluşma noktalarından olan bu tarihi şehir, Moldova’nın en popüler yerlerinden.

Mobil Uygulama

2. Balanesti

Ülkenin en yüksek noktası olarak bilinen Balanesti, yaklaşık 430 metre yüksekliğe sahip. Çevresi ormanlarla kaplı olan bu tepe, rengarenk ağaçlarla dolu etkileyici bir manzara izlemek isteyenlerin uğrak adreslerinden biri. Sakin ve huzurlu atmosferiyle öne çıkan bu nokta, kalabalıktan ve stresli şehir yaşamından uzaklaşmak için uygun bir yer.

3. Dendrarium Park

Zengin bitki ve ağaç çeşitliliğiyle Chisinau şehrini süsleyen Dendrarium Park, doğa içinde vakit geçirmek isteyen gezginlerin, öğrenci topluluklarının ve araştırmacıların gözdesi. 1973 yılında Moldova Bilimler Akademisinin eski Botanik Bahçesi’nde kurulan Parcul Dendrariu, yaklaşık 77 bin 809 hektarlık bir alanı kaplıyor.

4. Dniestr Nehri

Dniestr Nehri

Bin 362 kilometre uzunluğundaki Dniestr Nehri (Dinyester), İkinci Dünya Savaşı öncesinde Romanya ve Sovyetler Birliği arasında sınır oluşturuyordu. Günümüzde ise üzerinde düzenlenen tekne turları ile turistleri cezbeden bir gezi noktasına dönüşen nehir, çevresindeki enfes manzarayla da ünlü.

5. Moldova Ulusal Tarih Müzesi

Moldova Ulusal Tarih Müzesi

Moldova Ulusal Tarih Müzesi, kurulduğu 1983 yılından bu yana ülkenin en çok ziyaret edilen müzelerinden. Kültür Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Moldova Ulusal Tarih Müzesi’nde, ülkenin tarihi ve kültürel dokusunu gözler önüne seren çok sayıda arkeolojik eser, sanat eseri, silah, eşya, kitap ve fotoğraf sergileniyor.

  • Moldova Ulusal Tarih Müzesi konumu burada.

6. Moldova Etnografya ve Doğa Tarihi Müzesi

 Moldova Etnografya ve Doğa Tarihi Müzesi

Etnografya ve Doğa Tarihi Müzesi, 1889 yılında kuruldu. Bu yönü ile ülkenin en eski müzesi konumunda bulunan National Museum of Ethnography and Natural History, jeolojik, entomolojik, arkeolojik, etnografik, paleontolojik, zoolojik ve nümismatik koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor.

  • Etnografya ve Doğa Tarihi Müzesi konumu burada.

7. Kişinev Su Kulesi

Kişinev Su Kulesi

Kişinev Su Kulesi 1892 yılında Alexander Bernardazzi tarafından yaptırılmış. Geçmişte Kişinev’in ana su dağıtım kulesi olarak kullanılan kule günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Kule Bodoni Caddesi üzerinde yer alıyor. Moldova gezilecek yerler rotanıza mutlaka dahil edin.

8. Nativity Katedrali

Nativity Katedrali

Kişinev’in en güzel mimari örneklerinden biri olan Nativity Katedrali bir Rus Ortodoks kilisesi. Bu dini yapı, Moldova’yı ziyaret ettiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor. 1997’de restore edilen katedral günümüze oldukça sağlam şekilde ulaşmayı başarabilmiş.

9. Holly Gates Anıtı

 Holly Gates Anıtı

19. yüzyılda 1. Zaushkevich tarafından inşa ettirilmiş Holly Gates Anıtı. Beyaz renkli taşlardan oluşan dört dikilitaştan oluşuyor bu anıt. Osmanlıların buraya bıraktığı topları yeniden dökerek şehre bir çan yapma amacıyla yaptırıldığı söyleniyor. Kişinev’in simge yapılarından biri olan bu anıt görülmeye değer.

10. Bender Kalesi

 Bender Kalesi

Bender Kalesi, 1538 yılında yaptırılan, Osmanlı’nın ülkedeki son sınır kalesidir. Bender Farsça’da “nehir kıyısında liman” Arapça’da ise “pazar, ticaret yeri, mübadele yeri” anlamına geliyor. Turla (Dinyester) ırmağı kıyısındaki Bender Kalesi Moldova gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından.

Eğer siz de bu ülkeyi keşfetme hayalleri kuruyorsanız, Moldova uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Moldova, ülkeyi turistik amaçlı ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here