Uçak Bileti

Hızlı tüketim kültürü ve şehirleşme birçok insanı sonu gelmez bir döngünün içerisine hapsediyor. Teknolojinin esiri haline gelen bedenler sabahın erken saatlerinde kapandığı işyerlerinden kaçta çıkarsa çıksın günün 24 saati her an işle uğraşır hale geldi.

Gündelik koşuşturmalar, yoğun iş stresi, trafikte geçen süreler ve kalitesiz beslenme derken kazandığımız parayı doğayla baş başa vakit geçirmek ve kendimize zaman ayırmak için harcayacak fırsatları kolluyoruz. Herkesin hayali bir Ege kasabasına yerleşip kendiyle zaman geçirmek olunca tatile gidilmesi depresyon tedavisine eşdeğer olan yerler her geçen yıl daha da kıymete biniyor.

Tatile Gidilmesi Depresyon Tedavisi Etkisinde Olan Yerler

1. Olimpos, Antalya

Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçeleri arasında yer alan Olimpos, Türkiye‘de doğayla baş başa vakit geçirilecek en bilinen sığınılan limanlardan. Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırlarında yemyeşil bir oku içerisinde, antik kent ve sahille buluşan Olimpos, ağaç pansiyonları ile huzurlu bir yer.

Daha çok sırt çantalı ve kamp yapmaktan hoşlanan kesimin tercih ettiği Olimpos, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrasa da Olimpos’ta geçirilen fazladan her gün ücretsiz depresyon tedavisine eşdeğer kabul ediliyor.

Mobil Uygulama

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Kaz Dağı, Çanakkale

Çanakkale ve Balıkesir boyunca, Kuzey Ege’de uzanan Kaz Dağı, dünyada oksijen seviyesinin en yüksek olduğu yerlerden. Kaliteli oksijene hasret kalan şehirlilerin yaz-kış demeden tatil için rotasına eklediği Kaz Dağı, şelaleleri, kaplıcaları, taş evleri, zeytin ve zeytinyağı ile sağlık vaat ediyor.

Assos’tan başlayıp Edremit Akçay’a uzanan Kuzey Ege sahili boyunca yeşil ve maviyle buluşulabilecek onlarca farklı köy ve sahil beldesine sahip olan Kaz Dağı, İstanbul ve Bursa’ya olan ulaşım avantajı ile bu şehirlerin gözdesi.

3. Cunda, Balıkesir

Ayvalık’a bir köprüyle bağlı Cunda Adası’nın resmi adı Alibey. Ünü Ayvalık’ın önüne geçen Cunda Adası, butik otelleri, mis gibi Ege mavisi ve leziz Akdeniz lezzetleriyle cennetten bir köşe.

Mübadele öncesi ağırlıklı olarak Rumların yaşadığı bu ada o dönemin izlerini mimari yapılarında taşıyor. Rakı-balık-Ayvalık sözüne ilham veren Cunda’da 300’den fazla meze sunan balık restoranları ‘Bize biraz huzur lazım’ diyenleri ağırlıyor.

4. Pokut Yaylası, Rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında bulunan Pokut Yaylası, yeşile ve oksijene doymak isteyenler için tam anlamıyla bir cennet. Deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin 32 metre olan yayla ilçe merkezine 2 saat uzaklıkta.

Özgün mimarisi ve bozulmamış doğal yapısı ile şehir yaşamından uzaklaşmak için ideal bir destinasyon olan Pokut, Ermenicede rüzgar alan vadi anlamına geliyor.

5. Gökçeada, Çanakkale

Türkiye’nin en büyük adası unvanını taşıyan Gökçeada, Çanakkale’ye bağlı bir ilçe. Şehir yaşamından uzak, trafik sorunu ve insan kalabalığının uğramadığı ada Türkiye’de deniz, kum ve güneş tatilinin en iyi yapıldığı yerler arasında.

Geçmişte Rum ve Türklerin bir arada yaşadığı ilçe bu birlikteliğin izlerini taşıyan bir görünüme sahip. Heybetli taş evleri, butik otelleri, Ege lezzetleri ve şahane günbatımı ile Gökçeada’da huzurdan bol başka bir şey daha yok.

6. Karagöl, Artvin

Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarında bulunan Karagöl, Karadeniz’in cenneti andıran güzelliklerinden yalnızca bir tanesi. Karadeniz sahil şeridinden uzakta olması, ulaşım imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle birçok ünlü Karadeniz yaylasına göre daha az ziyaretçi ağırlayan ve buna bağlı olarak bozulmanın yaşanmadığı göl tam bir inziva yeri.

Klaskur Yaylası’nın yakınlarında yaşanan bir toprak kaymasıyla oluşan göl, 2002’den bu yana Tabiat Parkı olarak koruma altında. 368 hektarlık alanda yayılan tabiat parkında kamp alanları, bungalov evler ve alabildiğince yeşil bir doku var.

7. Kelebekler Vadisi, Muğla

350 metreye uzanan sarp kayalıkların çevrelediği bir kanyonun denizle buluştuğu noktada yer alan Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin en tanınan tatil destinasyonlarından. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz Mahallesi yakınlarındaki vadiye ulaşım denizden yapılıyor.

Tekne turları ile ya da tekne kiralayarak ulaşılan Kelebekler Vadisi, geniş kumsalı, masmavi denizi ve sakin atmosferi ile her şeyden uzak tatil arayanlar için ideal bir yer.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

8. Gölcük, Bolu

Kartpostallık fotoğraf karelerine hayat veren Gölcük, yemyeşil, sık yapılı çam ormanlarının içerisinde yer alan Gölcük Gölü ve çevresindeki doğal güzellikleriyle gerçek yaşamdan uzaklaşmak isteyenleri ağırlıyor.

Yaz aylarında yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle can sıkıcı bir yere dönüşse de özellikle soğuk ve karlı havalarda kimsenin uğramadığı Gölcük, sakinlik arayanlar için bu dönemde daha uygun. Dileyenlerin bungalov evlerde konaklayabildiği Gölcük’te kamp alanları da var.

9. İğneada, Kırklareli

Kırklareli’nin Demirköy ilçesi snırlarında yer alan İğneada, 22 km’lik sahili ile Karadeniz boyunca uzanıyor. Kırklareli’ne 100 km uzaklıktaki belde ormanlık alanları, şelaleleri, dereleri ve kamp alanları ile İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında.

Son yıllarda adı daha da sıklıkla duyulan İğneada, İğneada Longoz Ormanları Millî Parkı ilan edilmesiyle birlikte koruma altına alındı. Yeşil dokusu görenleri hayrete düşüren İğneada’da yaz aylarında denize de giriliyor.

10. Dalyan, Muğla

Kaunos Antik Kenti’nin ve kaya mezarlarının bulunduğu Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesi sınırlarında yer alıyor. Köyceğiz Gölü Dalyanı nedeniyle Dalyan olarak anılan bu tatil beldesi nehir boyunca yapılan tekne turları, tarihi ve turistik alanları ve doğayla barışık otelleri ile hoş bir tatil merkezi.

İngiliz turistlerin sıklıkla konakladığı Dalyan, dünyaca ünlü caretta carettaların yumurtladığı İztuzu Plajı’na da oldukça yakın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here