Uçak Bileti

Suudi Arabistan Krallığı, Arap Yarımadası’nda bulunan en büyük ve en zengin ülke olarak biliniyor. Kuzeybatı’da Ürdün, kuzey ve kuzeydoğuda Irak, doğuda Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, güneydoğuda Umman, güneyde Yemen, kuzeydoğusunda Basra Körfezi ve batısında Kızıldeniz ile komşu olan bu ülke pek çok kutsal mekâna da ev sahipliği yapıyor. 1936 yılında petrol rezervlerinin bulunmasına kadar Mekke ve Medine’deki din turizmi sayesinde ekonomisini ayakta tutan bu ülke, günümüzde lüks denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri oluyor.

Suudi Arabistan’da Görülmesi Gereken 5 Şehir

1. Riyad

Suudi Arabistan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Riyad, aynı zamanda Riyad Bölgesi’nin merkezi olarak da biliniyor. Arap Yarımadası’nın ortasında yer alan bu şehirde yaklaşık altı milyon kişi yaşıyor. Yolu Riyad’e düşenler, Masmak Kalesi, Riyad Ulusal Müzesi, Murabba Sarayı ve Kral Abdül Aziz Tarih Merkezi gibi turistik yerleri de ziyaret edebilir.

2. Cidde

Mobil Uygulama

Suudi Arabistan’da, başkent Riyad’dan sonra gelen ikinci büyük şehir olan Cidde, Kızıldeniz kıyısında, Mekke yakınlarında kurulmuş bir liman şehri. Ülkenin batısında yer alan bu şehirde 300’den fazla alışveriş merkezi bulunuyor. İsmi kadınların atası anlamına gelen Cidde’de, palmiyelerle kaplı Corniche (Kordon) oldukça popüler bir yürüyüş noktası.

3. Mekke

Mekke, Arap Yarımadası’nın batısında bulunan eski Hicaz bölgesinde ve Kızıldeniz’in doğusunda yer alıyor. İslâm dininde kutsal bir şehir olarak kabul edilen bu şehir, İslâm peygamberi Hz. Muhammed’in doğum yeri olarak da biliniyor. Müslümanların hac görevini yapmak için ziyaret ettiği bu şehir, Riyad ve Cidde’den sonra ülkenin üçüncü büyük yerleşim yeri.

4. Medine

Hicaz bölgesinde bulunan Medine, İslam dünyasının önemli ve kutsal şehirlerinden biri olarak her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Hicret dönemi öncesinde Yesrib adı ile anılan Medine, İslam’ın yeryüzüne yayıldığı şehir olarak anılıyor. Orta Doğu’nun en popüler ziyaret noktaları arasında yer alan şehir, birbirinden değerli İslam eserlerine, ibadethanelere ev sahipliği yapıyor.

5. Taif

Mekke Bölgesi’nin en büyük şehirleri arasında bulunan Taif’te yaklaşık 550 bin kişi yaşıyor. Mekke’nin 150 kilometre güneydoğusunda konumlanan Taif şehri, iklimi ve tarım yapılabilen topraklarıyla ülkenin en önemli yerleşim yerlerinden biri. Al Rudaf Doğa Parkı, Mitna Vadisi ve Taif Gül Bahçesi gibi doğal bahçeleriyle ünlü olan şehir, turistlerin gözde rotalarından.

Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde, Taif, Medine gibi pek çok şehrine Türkiye’den direkt uçuş yapılabiliyor. Siz de Suudi Arabistan uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, bu cezbedici coğrafyanın büyüsüne kapılabilirsiniz. Nasıl mı?

Suudi Arabistan’dan Kapı Vizesi Uygulaması

Aşağıdaki koşulları sağlamanız durumunda, Suudi Arabistan’dan kapı vizesi alabilirsiniz.

  • Turistik veya iş amaçlı vize alacaksanız,
  • ABD, İngiltere, Schengen ülkelerinden alınmış, geçerliliği hala devam eden bir vizeniz var ve vizeniz, aldığınız ülkenin giriş damgasına sahipse,
  • Suudi Arabistan’a giriş gününden itibaren pasaportunuz en az 6 ay daha geçerliyse,
  • Suudi Arabistan’ın ulusal hava taşıyıcılarından biri ile ülkeye seyahat ediyorsanız,

Suudi Arabistan’a vardığınızda kapıdan vize alabilirsiniz.

Suudi Arabistan’ın Görkemli Şehirlerini Keşfetmenin En Konforlu Yolu: Saudia Airlines

Saudia Airlines First Class

Gelişmiş uçuş ağıyla sadece Suudi Arabistan’a değil; birçok ülkeye uçan Saudia Airlines, misafirlerine unutulmayacak bir uçuş deneyimi sunuyor. First Class, Business Class ve Guest Class sınıflarında yapacağınız konforlu yolculuğa, 7’den 77’ye her zevke hitap eden uçak içi eğlence sistemi de eşlik ediyor. Doğu ve Batı mutfak kültürünün zengin lezzetlerini tadabileceğiniz, gideceğiniz ülkelerin mutfağına özgü lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz yemek menüsü ile tadı damağınızda kalacak anlar sizi bekliyor. Bu benzersiz deneyimi siz de yaşamak istiyorsanız uçak biletinizi hemen alın.

Saudia Airlines
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here