Uçak Bileti

Avrupa’da görebileceğiniz en yeşil ülkelerden biri olan Slovenya, kalabalık ülkelerde yaşayan ve biraz huzur bulmak isteyenlerin en sevdiği turizm destinasyonlarından biri. Romantik manzaralar sunan doğa harikası yerleriyle balayı çiftleri ve sevgililerin de gözdesi olan bu ülke, gizemli mağaraları, görkemli şatoları ve macera dolu etkinliklerin yapıldığı noktalarıyla mutlaka gezilmesi gereken bir ülke.

Slovenya’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Bled Gölü

Çevresini saran beş kilometrelik yürüyüş yolu, şahane manzarası ve dünyanın dört bir yanından gelen çiftleri buluşturan romantik atmosferiyle göz kamaştıran Bled Gölü, bu ülkeyi ziyaret etmek için en geçerli sebeplerden biri olabilir.

2. Bled Adası

Bled Gölü’nün güzelliğine güzellik katan Bled Adası’nı görmek için 7-8 kişilik teknelerle yapılan turlara katılabilirsiniz. Ada üzerinde bulunan tarihi kilise ise şansını artırmak isteyenlerin uğrak adreslerinden. Zira bu kilisenin çanını çaldığınızda size şans getirdiğine inanılıyor.

Mobil Uygulama

3. Bled Kalesi

Bled Gölü’nü kuş bakışı izleme şansı bulabileceğiniz Bled Kalesi, göl çevresindeki yüksek bir tepe üzerinde yer alıyor. 1004 yılında inşa edilen ve ülkenin en eski kalesi olarak bilinen bu kaleye ulaşım için araç kullanmak istemeyenler, yürüyüş yolu boyunca uzanan merdivenleri kullanarak zor ama çok keyifli bir ulaşım macerası yaşayabilir.

4. Bohinj Gölü

Eğer bakir bir doğa peşindeyseniz rotanızı Bled Gölü’nden Bohinj Gölü’ne doğru çevirebilirsiniz. Bled Gölü’nde yaklaşık bir saat uzaklıktaki Bohinj’e otobüslerin yanı sıra araç kiralayarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Manzarası ile kartpostallardaki görüntüleri akla getiren bu gölün çevresi ise Triglav Milli Parkı’yla çevrili.

5. Soca Nehri

Slovenya gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alan bu Soca Nehri, kano gezisi yapmak ya da rafting turlarına katılmak için oldukça uygun bir adres. Macera peşinde koşan turistleri kendine çeken bu nehir, enfes manzarası ve tertemiz havasıyla ruhunuzu dinlendiren bir atmosfere sahip.

6. Postojna Mağarası

Slovenya’nın 20 bin kilometrekarelik yüz ölçümüne 11 bin civarında mağara sığdırdığını biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsanız öğrenmeye ülkenin en popüler mağarası olan Postojna Mağarası’ndan başlayabilirsiniz. Pivka Nehri’nin aşındırmasıyla oluşan bu mağarada, 1872 yılından kalma bir tren yolu var, bu sayede mağaranın belli bir bölümünü trenle gezebilirsiniz.

7. Predjama Şatosu

İçinde Orta Çağ döneminden kalma eşyaların yer aldığı Predjama Şatosu, gizli geçitleri ve mimarisiyle ünlü. 123 metre yüksekliğindeki bir kayalık üzerinde yer alan bu şatoyu rehberli turlar eşliğinde gezerek daha kapsamlı bilgiler de edinebilirsiniz. 12. yüzyılda inşa edilen bu şatonun altında ise Predjama Mağarası bulunuyor.

Bu Avrupa ülkesinin şahane doğasıyla tanışmak için Slovenya uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here