Uçak Bileti

1996 yılında bağımsız bir belediye haline gelen Bled, doğal güzellikleri ile Slovenya’nın en popüler ve etkileyici turizm destinasyonlarından biri. 11 bine yaklaşan nüfusu ile sakin ve huzurlu bir atmosferi bulunan kasaba, ülkeye gelenlerin ziyaret adreslerinin başında geliyor. Slovenya’nın kuzey batısındaki yukarı Carniola bölgesinde konumlanan bu göz alıcı kasaba, ılıman iklimi, güleryüzlü insanları ve dinlendirici havası ile Avrupa‘nın cazip seyahat rotaları arasında öne çıkıyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen kasaba, turistik yönünün yanı sıra ülkenin önemli bir kongre merkezi olarak da anılıyor.

Bled ve Çevresinde Görülecek 5 Turistik Yer

1. Bled Gölü

Buz devrinden kalma doğal bir güzellik olan Bled Gölü, kasabanın en önemli turistik adreslerinden. Sessiz ve huzurlu atmosferi, göz alıcı güzelliği ve muhteşem doğası ile kartpostalları andıran bir görünüm oluşturan göl, romantik ortamı ile aşıkların da buluşma noktası oluyor. Siz de göl üzerinde keyifli bir tekne turu yapma şansını kaçırmayın.

2. Triglav Ulusal Parkı

Mobil Uygulama

Bled Gölü’nü de içerisine alan şahane bir doğa harikası olan Triglav Ulusal Parkı, özellikle trekking yapmayı sevenlerin favorisi. Ayrıca bir buçuk kilometre uzunluğundaki Vintgar Gorge Kanyonu, Sum Şelalesi ve Slovenya’nın en büyük buzul gölü olan Bohinj Gölü de, ulusal park içerisinde görülmesi gereken yerler arasında.

3. Bled Kalesi

Gölü ihtişamlı manzarasını kuşbakışı izlemek ve fotoğraflayarak ölümsüz hale getirmek isteyenler için harika bir seçenek olan Bled Kalesi, bölgenin en güzel manzaralarından birine sahip. Gölden yaklaşık 130 metre yüksekte kurulan ve manzarasının yanı sıra tarih dokusuyla da dikkat çeken kale, ilk kez 1011 yılında inşa edilmiş.

4. Bled Adası 

Üzerinde tarih öncesi zamana ait izlere rastlanan Bled Adası, göl çevresini ziyaret edenlerin uğrak adresi oluyor. Pletna adı verilen küçük tekneler ile ulaşım sağlanan bu şirin ada, hem manzarası hem de üzerinde inşa edilen tarihi kiliseyle kendisini hayran bırakıyor.

5. St. Martin Kilisesi 

15. yüzyılda kurulan ve günümüzde yeni evlenen çiftlerin gözdesi olan St. Maria Kilisesi, hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini çekiyor. Göl üzerindeki adada yer alan bu tarihi kilisenin tepe noktasına çıkmak için 99 basamaklı bir merdiven kullanılıyor. Eski bir inanışa göre yeni evli bir erkeğin gelini kucağına alarak bu merdivenleri çıkması iyi şans getiriyor. Siz de Slovenya uçak bileti fırsatlarını takip ederek, bu büyüleyici yerleşim yerini yakından görüp, masal diyarlarını andıran manzaralarını izleme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here