Uçak Bileti

Pasifik Okyanusu’nda yer alan Christmas Adası (Christmas Island), Avustralya‘ya bağlı bir ada. Asya’nın güneydoğusunda, Cava Adası’nın güneyinde, Cocos Adası‘nın ise doğusunda konumlanan bu ada her yıl dünyanın dört bir yanından turist çeken kırmızı yengeç istilasıyla ünlü. İstila deyince aklınıza kötü düşünceler gelmesin zira bu canlıların tek amacı tuz ihtiyaçlarını gidermek için okyanus kıyısına ulaşmak. Ormandan başlayıp okyanus kıyısında son bulan bu yolculuk yaklaşık bir hafta boyunca sürüyor. Ekim ve aralık ayları arasında gerçekleşen bu göç olayının yanı sıra bakir doğası, şelaleleri, mağaraları ve plajlarıyla da adından söz ettiren bu ada, keyif ve huzur dolu bir tatil için oldukça cezbedici bir seyahat rotası olabilir.

Christmas Adası’nda Görebileceğiniz 4 Yer

1. Christmas Island National Park

Adanın yüzde 63’ünü kaplayan oldukça büyük ve büyüleyici bir doğa alanı olan Christmas Island National Park (Christmas Adası Ulusal Parkı), görkemli yağmur ormanları, çarpıcı deniz yaşamı, kırmızı yengeçleri ve ev sahipliği yaptığı birbirinden farklı kuş türleriyle kuş gözlemcileri ve doğa aşıkları için cennetten bir köşe. 1980 yılında kurulan Christmas Island National Park, Parks Australia tarafından yönetiliyor.

2. The Dales Hiking Trail

Mobil Uygulama

The Dales Hiking Trail (Dales Yürüyüş Parkuru), doğa yürüyüşü yapmayı seven gezginlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından biri. Yağmur ormanlarının gizemli ve görkemli güzelliği arasında yapacağınız uzun yürüyüşler sırasında pek çok bitki türü, yengeç ve doğal güzellikle karşılaşabilirsiniz. Bunları arasında en etkileyici olan ise parkurun sonunda sizi bekleyen şelale.

3. Lily Beach

Christmas Adası’nda tatil hayali kuruyorsanız muhteşem plajlar görmek sizin için bir sürpriz olmamalı. Turkuaz renkli berrak suları ve inci tanesini andıran kum tanelerine sahip kumsallarıyla göz alan bu plajlar arasında en ünlü olanı ise Lily Beach. Eğer farklı alternatifler arıyorum diyorsanız da; Ethel Beach, Greta Beach ve Dolly Beach gibi enfes yerleri ziyaret ederek, güneşin ve yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

4. Tai Jin House

Tai Jin House, ilk kez 1898 yılında keşfedilen adanın o günden bu yana yaşadığı değişim sürecini gözler önüne seriyor. Adanın kültürel ve tarihi geçmişi hakkında detaylı bilgiler, fotoğraflar ve çeşitli belgelerin sergilendiği bu müze ev sergilenen eserlerin yanı sıra çevresini saran enfes doğayla da adından söz ettiriyor.

Eğer siz de bu göz kamaştıran tatil adasını ziyaret etme ve doğal güzelliklerini yakından keşfetme planları yapıyorsanız zaman kaybetmeden uçak bileti fırsatlarına göz atmalısınız.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here