Uçak Bileti

Günlük hayatta çok kullanılan bir giysi olan Bermuda şortunun isminin nereden geldiğini merak edenler ve Bermuda Şeytan Üçgeni hikayeleriyle büyüyenler, bu coğrafyaya çok hakim olmasa da Bermuda ismine oldukça aşina durumda. Kuzey Atlantik Okyanusunda konumlanan Bermuda, Birleşik Krallık‘a bağlı bir adalar topluluğu. 7 büyük ada ve 200 adacıktan meydana gelen bu ülke, 1505 yılında İspanyol kaşif Juan de Bermúdez tarafından keşfedildi. Günümüzde yaz turizminin en gözde tatil adresleri arasında yer alan bu Kuzey Amerika ülkesinde, görmeniz gereken pek çok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunuyor.

Bermuda’da Görebileceğiniz 5 Yer 

1. Town of St. George

Town of St. George, 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde. Adanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan bu bu kasaba, çevresini saran tarihi yapılarla ünlü. Arnavut kaldırımı sokakları ve etkileyici atmosferiyle büyüleyen bu kasaba, ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri.

2. Crystal Cave

Crystal Cave (Kristal Mağarası), seyahatleri sırasında yeni ve ilginç yerler keşfetmeyi sevenleri kendine hayran bırakan bir yer. Wilkinson Vakfı’na ait olan bu mağara, yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 62 metre derinliğinde. Sarkıtları, dikitleri ve berrak sulara sahip havuzlarıyla göz kamaştıran bu mağara, turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

3. Plajlar

Mobil Uygulama

Horseshoe Bay Beach, Tobacco Bay, Church Bay ve Turtle Beach gibi şahane plaj ve koylara sahip olan Bahamalar, incecik kumları ve tertemiz sularıyla ünlü bu tatil yerleri sayesinde dünyanın dört bir yanından turist çekiyor. Bu plajlar, dalış yapmayı sevenler ve su sporlarıyla ilgilenenler için de oldukça cazip.

4. The Royal Naval Dockyard

Bermuda’daki İngiliz Kraliyet Donanması’nın eski evi olan The Royal Naval Dockyard (Kraliyet Donanması Tersanesi), günümüzde dükkanlar, restoranlar, müzelerle çevrili şahane bir turistik merkeze dönüşmüş durumda.

5. Fort St. Catherine

Şahane mimarisi ve muhteşem manzarasının yanı sıra İngiliz askerlerinin adaya ilk ayak bastığı yer olarak bilinen plajıyla da adını duyuran Fort St. Catherine, Town of St. George’a yaklaşık 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Bu tarihi kale haftasonları ziyarete kapalı olduğu için gezi planlarınızı haftaiçine göre yapmanız gerekiyor.

Eğer siz de bu göz alıcı tatil cennetini daha yakından tanımak istiyorsanız, Bermuda uçak bileti kampanyalarını inceleyerek seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz. Bu ülkeye gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İngiltere Konsolosluklarından vize alması gerekiyor ayrıca vize işlemleri ortalama iki ya da üç haftada sonuçlandığı için başvuru konusunda geç kalmamanız gerektiğini de unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here