Uçak Bileti

Orta Avrupa seyahati planlayanların mutlaka görmesi gereken doğal ve tarihi güzelliklere sahip bu şehirlere uğrayarak, gezinizi daha keyifli hale dönüştürebilirsiniz.

Her biri birbirinden etkileyici turistik yerleri ile seyahat tutkunlarına unutamayacakları anlar yaşatan bu muhteşem şehirler, kimi zaman Orta Çağ’ın büyüleyici görünümünü kimi zaman da doğanın eşsiz cazibesini konuklarıyla paylaşıyor.

Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Orta Avrupa Şehri 

1. Prag, Çek Cumhuriyeti

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Prag, Gotik izler taşıyan görkemli mimarisiyle kendine hayran bırakıyor. Bu etkileyici görünümü nedeni ile 2. Dünya Savaşında Hitler’in bombalarından kurtulduğu da söylenen şehirde, Prag Kalesi ve Charles Köprüsü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Mobil Uygulama

2. Bled, Slovenya

Avusturya sınırı yakınında bulunan Bled, kendini adını taşıyan göz alıcı Bled Gölü’yle de ülkenin en fazla turist çeken yerlerinden biri. Ayrıca şehirde, 1011 yılında inşa edilen Bled Kalesi de oldukça meşhur. Bled şehri, yeşili ve maviyi buluşturan doğası ve eşsiz görünümü ile Avusturya’nın gözde turizm noktalarından.

3. Salzburg, Avusturya 

Avusturya’nın 4’üncü büyük şehri olan Salzburg, Barok tarzı mimarisiyle göz alıyor. Ayrıca, Klasik Batı Müziği’nin önemli ismi Mozart’ın doğum yeri olmasıyla da bilinen şehirde, her yıl düzenlenen Salzburg Festivali ise dünyanın dört bir yanındaki klasik müzik tutkunlarını bir araya getiriyor.

4. Budapeşte, Macaristan 

Parlamento Binası, Matthias Klisesi, Tuna nehri ve Kraliyet Sarayı’nın yanı sıra sayısız önemli dini ve tarihi yapıyı barındıran Budapeşte, kültürel dokusu ile Avrupa’nın en dikkat çeken şehirlerinden biri. Budapeşte, ünlü müzik festivalleri ve eğlence hayatıyla da, oldukça renkli bir yerleşim yeri.

5. Heidelberg, Almanya

Almanya’nın bilinen en eski üniversitesi olan Heidelberg Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Heidelberg‘ın, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikte bir manzara sunuyor. Neckar Nehri ve şehirle aynı ismi taşıyan görkemli Heidelberg Kalesi ise bu güzel şehre bambaşka bir hava katıyor.

Orta Avrupa’nın en mükemmel şehirlerini gezebilmek için size en uygun uçak bileti kampanyalarına göz atarak, hem hesaplı hem de keyifli bir seyahat yapabilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here