Uçak Bileti

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sivas, birbirinden görkemli tarihi yapıları ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Köklü geçmişi ve kültürel dokusu ile Türkiye’nin öne çıkan şehirlerinden olan Sivas, misafirperver ve sıcakkanlı insanlarıyla da tanınıyor.

Sivas Seyahatinde Gezilecek Tarihi Yerler

1. Şifaiye Medresesi

Selçuklu Sultanı I. İzzeddin Keykavus tarafından 1217 yılında yaptırılan Şifaiye Medresesi, Selçuklu zamanında hastaların tedavi edildiği bir yapı olmasının yanı sıra tıp eğitimi verilen bir eğitim kurumu olarak da kullanılıyordu. Anadolu’nun en büyük Şifahanesi olan yapı, şehrin en etkileyici tarihi yapılarından biri.

2. Buruciye Medresesi

Mobil Uygulama

1271 yılında Anadolu Selçuklu Sultanlarından III. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde Hibetullah Burucerdi oğlu Muzaffer tarafından yaptırılan Buruciye Medresesi, mimari olarak dört eyvanlı açık avlulu plan özelliğine sahip. Anadolu Selçuklu medreselerinin arasında önemli bir yeri bulunan medrese, görkemli görünümü ile hayranlık uyandırıyor.

3. Çifte Minareli Medrese

Taç kapı üzerindeki kitabesinde, Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırıldığı yazılan Çifte Minareli Medrese‘nin günümüze dek ulaşan tek özgün yanı, Anadolu’nun en yüksek taş kapısına sahip görkemli ön cephesi. Taç kapı üzerinde yükselen iki minare ise şehrin sembolü haline gelmiş durumda.

4. Sivas Ulu Camii

Anadolu’nun ilk ulu camileri ile aynı tarzda inşa edilen Sivas Ulu Camii, Kutbettin Melikşah zamanında şehrin ileri gelenlerinden Kızıl Arslan bin İbrahim tarafından Kul Ahiy’e yaptırılmış. Kesme taştan inşa edilen ve güney duvarına dik olarak uzanan 11 sahından oluşan cami, şehrin en ünlü dini yapılarından.

5. Gök Medrese

Gök Medrese, Anadolu Selçuklu Sultanı IV. Kılıçarslan’ın oğlu III. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminin etkili vezirlerinden Sahip Ata Ali b. Hüseyin tarafından inşa ettirilmiş. İsmini yapımı sırasında kullanılan gök mavisi çinilerden alan yapı, ihtişamlı görünümü ile göz dolduruyor.

Siz de Sivas uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu büyüleyici yapıları yakından görme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here