Uçak Bileti

Uşak mutfağından çıkan birbirinden lezzetli yiyecekler, damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Yüzlerce yıl öncesinden günümüze dek gelen tariflerle hazırlanan bu lezzetler, ilk defa tadına bakanları ise kendilerine hayran bırakıyor. İşte Uşak sofralarını süsleyen yöresel lezzetlerden bazıları.

Uşak Mutfağı Denildiğinde Akla Gelen 5 Lezzet

1. Uşak Tarhana

İlk pişirildiği zamanlarda ismi ‘Darhane çorbası’ olan bu yemek zaman içerisinde tarhana olarak anılmaya başlamış. Diğer tarhanalara göre daha fazla sebze kullanılarak hazırlanan Uşak tarhanası, muhteşem tadı ile bölgenin en ünlü çorbaları arasında yer alıyor.

2. Keşkek

Anadolu’da düğün yemeği olarak ünlenen keşkek, Uşak’ın en güzel lezzetlerinden biri. Bir gün önce ıslatılan buğdayın kazanlarda kaynatılıp, içerisine et konulması ile hazırlanan bu yemek, kırmızıbiber, salça, soğan ve yağla hazırlanan bir sos eşliğinde de servis edilebiliyor.

Mobil Uygulama

3. Alacatene Aşı

Mercimek ve bulgur pilavı ile pişirilen alacatene, koyu bir çorba kıvamında yapılıyor. Uşak’ın en ünlü yemeklerinen biri olan alacatane, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofralardaki yerini alıyor.

4. Döndürme (Katmer) 

Uşak’ın ünlü bir hamur işi olan Döndürme (Katmer), büyükçe bir sini içerisinde pişiriliyor. Hazırlanırken içerisine ıspanak, kabak gibi sebzeler konulan döndürme, bu adı sini içerisine kapatılıp ters döndürülerek pişirildiği için almış.

5. Demir Tatlısı

Demir tatlısı ya da Rosette olarak da bilinen bu lokma tatlısı, demir kaplarda pişirildiği için bu adı taşıyor. Uşak’ın Ulubey ilçesinde oldukça yaygın olarak pişirilen bu tatlı; İran, Azerbaycan, İsveç ve Finlandiya’da da yapılıyor.

Uşak’a havayolu ile gitmek için Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Kütahya’dan Uşak şehir merkezine yapacağınız ulaşım için de, havaalanından hareket eden servis araçlarından yararlanabilirsiniz. Uşak mutfağının enfes lezzetlerini tatmak için Kütahya uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here