Uçak Bileti

Yaklaşık 7 milyon kişinin yaşadığı bir Avrupa şehri olan Sırbistan, Balkan seyahatlerinin sevilen rotalarından. Sırbistan; doğuda Romanya ve Bulgaristan, batıda Bosna-Hersek, Karadağ ve Hırvatistan, kuzeyde Macaristan, güneyse ise Makedonya ve Arnavutluk ile komşu konumda. Belgrad, Novi Pazar, Novi Sad, Nis ve Kragujevac gibi büyük şehirlerinde yer alan kültürel ve tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleri ve renkli gece hayatıyla da adından söz ettiren bu ülke, keyif dolu bir seyahat için en doğru adreslerden. Ben de Belgrad gezilecek yerler ile ilgili bir rehber hazırladım size.

Belgrad kültür turizmi sevenleri fazlasıyla tatmin edecek bir şehir. Tarihi ve içinde barındırdığı müzeleri ile doyurucu bir seyahat vadediyor. Ayrıca yöresel lezzetleri, canlı meydanları, caddeleri ile keyifli bir seyahat geçirmeniz kaçınılmaz. Mutlaka görmeniz gereken 7 yer ile Belgrad gezilecek yerler listesi huzurlarınızda.

Belgrad Gezilecek Yerler

Belgrad Kalesi

Belgrad Kalesi Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği yerde yer alıyor. Eski kale ile Kalemegdan Parkı’ndan oluşuyor. MÖ 279 yılında Doğu Roma İmparatoru I. Justinianus tarafından inşa edilmiş. Osmanlı döneminde yapılan Stampol Kapja yani İstanbul Kapısı kalenin ana giriş kapısı. Kalenin içinde Osmanlı’dan kalan türbe, çeşme gibi yapılar bulunuyor.

Belgrad Kalesi, 1979’da İstisnai Öneme Sahip Kültür Anıtı ilan edilmiş. Burası Belgrad’ın en çok ziyaret edilen turistik noktası. Belgrad gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı. Mutlaka gezi planınıza dahil edin.

Mobil Uygulama

Nikola Tesla Müzesi

“Yıldırımların Efendisi” olarak anılan ve kablosuz iletişim, X-ray, uzaktan kumanda, alternatif akım, Tesla bobini ve indüksiyon motoru gibi çok sayıda fikrin öncüsü olan Tesla 10 Temmuz 1856’da doğmuş. Tesla’nın doğum günü, Sırbistan’da Bilim Günü olarak kutlanıyor.

Elektrik alanında yaptığı buluşlarla tanınan Sırbistanlı bilim insanı Nikola Tesla‘nın adını taşıyan müze Belgrad’da gezilecek yerler içinde önemli bir yer tutuyor. Müzede Nikola Tesla’nın birçok özel eşyasını ve icatlarını görebilirsiniz.

  • Nikola Tesla Müzesi konumu burada.

Sırbistan Ulusal Müzesi

Ulusal Müze eski Yugoslavya’nın ve Sırbistan’ın en eski ve en büyük müzesi olma özelliği taşıyor. Bu müze Belgrad’ın Cumhuriyet Meydanı’nda bulunuyor. 10 Mayıs 1844 tarihinde kurulan müzede 5600’den fazla resim ve 8400’den fazla çizim, toplamda 400.000’den fazla eser sergileniyor. 3 katlı olan müzeyi gezmek için 2 saat ayırmalısınız.

  • Sırbistan Ulusal Müzesi konumu burada.

Cumhuriyet Meydanı

Knez Mihailova Caddesi’nin sonunda karşılaşacağınız şehrin en ünlü meydanı Cumhuriyet Meydanı. Bu meydan şehrin tam merkezinde yer alıyor. Yerli halkın buluşma noktası olan meydan turistlerin de ilgisini çekiyor.

Cumhuriyet Meydanı’nın tam ortasında Prens Mihailo’nun at üstündeki anıtı bulunuyor. Prens Mihailo Belgrad’daki Osmanlı egemenliğine son veren kişi. İtalyan heykeltıraş Enrico Pazzi Prens Mihailo heykelini 1882 yılında yapmış. Heykelin kaidesinde Türkler’den en son alınan şehirlerin isimleri yazıyor.

Kalemegdan

Belgrad gezilecek yerler listenizde görmeden dönmenin mümkün olmadığı tek yerdeyiz. Kalemegdan Belgrad’ın merkezinde, ana cadde Knez Mihailova’nın sonunda yer alan bir meydan. Meydanda müzeler, parklar, anıtlar, galeriler, heykeller bulunuyor.

Belgrad’ın en önemli değer taşıyan park yeri Kalemegdan. Şehirde gezilecek yerler arasında ilk sırada diyebiliriz burası için. Belgrad Kalesi‘ni de içinde bulunduruyor ve Tuna-Sava nehirleri arasında bulunan nefis manzarası olan bir tepede yer alıyor.

Aziz Sava Katedrali

Sırbistan’ın en büyük katedrali olarak ünlenen Aziz Sava Katedrali’nin inşası 1894 yılında başladı. İnşaat devam ederken İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla katedralin yapımı yarım kaldı. Günümüzde hala tamamlanamayan noktaları bulunan bu katedral, yaklaşık 10 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük on katedrali arasında yer alıyor.

Knez Mihailova Caddesi

Belgrad’ın araç trafiğine kapalı en ünlü alışveriş caddesi olan Knez Mihaiova Caddesi, yol boyunca uzanan kafeleri, restoranları ve alışveriş dükkânları ile kıpır kıpır bir yer. Sırbistan Prensi III. Mihailo’nun adını taşıyan bu cadde, Cumhuriyet Meydanı’ndan Kalemegdan’a kadar uzuyor.

Eğer siz de bu tarihi ve kültürel zenginlikleri daha yakından görme hayali kuruyorsanız, Sırbistan uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza hız kazandırabilirsiniz.

  • Knez Mihailova Caddesi konumu burada.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here