Uçak Bileti

Seyahat masraflarınızı en aza indirme planları yapıyorsanız, ilk adımı konaklama harcamalarından yana atabilirsiniz. Eğer lüks otellerde ve devasa saraylarda konaklama hayali kurmuyorsanız, konaklamanızı çok düşük ücretlere hatta ücretsiz olarak sağlamanız bile mümkün olabilir. Zira tam bu teknoloji devreye girip, konaklama uygulamaları ile önünüze onlarca farklı konaklama seçeneği çıkarabilir. İşte seyahat rehberinize eklemeniz gereken ucuz konaklama uygulamalarından bazıları.

Ucuz Konaklama İçin Kullanabileceğiniz 5 Uygulama

1. Couchsurfing

Ücretsiz konaklama denildiğinde ilk akla gelen uygulamalardan biri Couchsurfing. Bu uygulamayı kullanarak, gideceğiniz destinasyonda gezginlere kapısını açan çok sayıda ev sahibi bulabilirsiniz. Bu kişilerin size güvenmesi ya da sizin onlara güvenmeniz için en önemli kriter ise uygulama profilinizdeki referans yorumları ve puanlar. Kısacası eğer uslu bir misafir olursanız, dünyanın dört bir yanında kendinize bir ev bulmanız hiç de zor değil!

2. Mind My House

Bu listede ücretsiz konaklama konusunda tek bir seçenek bulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Mind Miy House uygulaması da size ücretsiz konaklama sunan uygulamalardan. Mind My House uygulamasının Couchsurfing’ten farkı ise ev sahibinin ücretsiz konaklamanız karşılığında sizden bakım onarım, evcil hayvan bakımı ya da temizlik gibi bazı basit hizmetler talep etmesi.

Mobil Uygulama

3. Homeexchange

Kendinize ait bir eviniz varsa bu dünyanın pek çok noktasında da eviniz var demek. Nasıl oluyor diye soranlar fazla meraklanmasın çünkü Homeexchange uygulaması sayesinde kendi evinizi bir başkasının evi ile değiş tokuş edebilirsiniz. Tabi sadece seyahatiniz süresince. Bunun için yapmanız gereken şey bu uygulamaya üye olup, sizin gideceğiniz ülkeden bulunduğunuz şehre seyahat edecek bir ev sahibi bulmak. Üstelik bu değişim tamamen ücretsiz.

4. Hostelworld

Hostel denildiğinde aklınıza Hippi tarzlı insanlar, tahtakuruları ve pis odalar geliyorsa bu zamanı baya geriden takip ediyorsunuz demek çünkü günümüzde hostellerin bazıları standart bir pansiyon odasından çok lüks otel odalarını andırır hale geldi. Tabi yine ücretin düşüklüğüne göre tahtakurularının yaşadığı izbe hostellere denk gelme ihtimaliniz de var. Bu ihtimali en aza indirmek içinse Hostelworld uygulamasını kullanarak, misafirlerin hosteller için yaptığı yorumları okuyup, memnuniyetsizlik riskini en aza indirebilirsiniz.

5. Homestay

Ev konforunda bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler Homestay uygulamasını kullanarak evlerinin odalarını kiralayan insanlarla iletişime geçebilir. Çoğu zaman otellere göre daha ucuza konaklamanızı sağlayan bu evlerde kalarak o bölgedeki günlük yaşam biçimini ve yerel insanları daha yakından tanıma şansı da bulabilirsiniz. Eğer biraz şanslıysanız, bu konaklama seyahatinize bambaşka bir boyut kazandırabilir.

Eğer konaklama endişelerinizi bir kenara koyup, kalacak yerinizi seçtiyseniz; uçak biletinizi ve çantanızı alıp yola çıkma zamanı geldi demektir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here