Uçak Bileti

Coğrafi güzellikleri ile Karadeniz’in en etkileyici yerleşim yerlerinden biri olan Sinop, el değmemiş doğa harikaları ile şehre gelen konuklara unutulmaz manzaralar sunuyor. Memleketim diye demiyorum ama Sinop’un doğal güzellikleri mutlaka görülmeli. Dinlenmek, denize girmek ve stresten uzaklaşmak için eşsiz bir seyahat rotası bu şehir.

Sinop’un Doğal Güzellikleri

Sinop'un Doğal Güzellikleri

Batı Karadeniz’in en Doğu’daki ucu Sinop. Fiyortları ile kendinizi Norveç’te hissedeceğiniz, takım şelaleleri ile dolu dolu bir gün geçireceğiniz eşsiz bir şehir. Türkiye’nin en mutlu şehri unvanına sahip şehrin insanları da çok sıcakkanlı. Düşünün daha bir kaç sene öncesine kadar şehirde trafik lambası bile yoktu. 😊

Sinop il merkezi olarak çok büyük olmasa da ilçelerinde de çok sayıda gezilip görülecek yer var aslında. Karadeniz deyince yaylalar olmazsa olmaz. Buraya sığdıramayacağım kadar güzel yayla ve ova köyleri var Sinop’un. Vaktiniz uzunsa bu listeye harika köyleri de dahil edin derim.

Sinop’ta Görülecek Doğal Yerler

Mobil Uygulama
  1. Hamsilos Koyu
  2. Akgöl
  3. İnaltı Mağarası
  4. Erfelek Tatlıca Şelaleleri
  5. Sarıkum Gölü
  6. Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı
  7. Babaçay Kanyonu
  8. Hasandere Şelalesi
  9. Deli Kızın Şelalesi
  10. Buzluk Mağarası

1. Hamsilos Koyu

Hamsilos Koyu

Denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu, yemyeşil ormanları ile göz alıcı bir doğal güzelliğe sahip. 1. derece doğal sit alanı olan koy, Deveci Deresi Vadisi’nin aşağı kesiminin, karada oluşan çöküntüler sonucunda sular altında kalmasıyle meydana gelmiş. Dünyada sadece Norveç ve Sinop’ta bulunan RIA tipi bir kıyı olan Hamsilos Koyu, şehrin en popüler turistik noktalarından biri.

Hamsilos Koyu konumu burada.

2. Akgöl

Akgöl Sinop

Aydıncık ilçesinin güneyinde Ayancık-Kastamonu yolunun 38. kilometresinde bulunan Akgöl, 1991 yılında Akgöl Yaylası adı ile turizm merkezi olarak ilan edildi. Göknar ve çam ormanları arasında yer alan bu doğa harikası, dünyada çok az bulunan bitki türlerine ev sahipliği yapan bir flora bahçesi olarak biliniyor. Göl kenarında piknik ve balık avlamak için uygun alanlar da bulunuyor.

Akgöl konumu burada.

3. İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası Sinop'un doğal güzellikleri

Ayancık ilçesinin 35 kilometre güneyinde Akgöl’e 7 kilometre uzaklıkta yer alan İnaltı Mağarası‘na ulaşmak için yaklaşık 500 metrelik bir yürüyüş yapmak gerekiyor. Kesin uzunluğu bilinmeyen ancak araştırmalara göre 2 bin 200 metre olduğu düşünülen mağarada, çok sayıda sarkıt, dikit, sütun, damlataş havuzları ile örtü ve duvar damlataşları da mevcut.

İnaltı Mağarası konumu burada.

4. Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta Erfelek ilçesine bağlı Tatlı köyü sınırlarında kalan Tatlıca Şelaleleri, aynı vadi içerisinde art arda sıralanan 30 şelaleden oluşuyor. Bu özelliği ile dünyada benzeri bulunmayan Tatlıca Şelaleleri, trekking, piknik, gezi ve av turizmi için oldukça elverişli.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri konumu burada.

5. Sarıkum Gölü

Sarıkum Gölü

Deniz, orman, göl ve çölü bir arada barındıran oldukça ilginç bir coğrafyaya sahip olan Sarıkum Gölü, şehir merkezinden 21 kilometre uzaklıkta kalıyor. Çevresinde karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, vaşak, gelincik, kuğu, toy, çulluk gibi hayvan ve kuş türleri de görülen Sarıkum, eski bir koyun kıyı kordonu ile kapanması sonucunda meydana gelmiş bir lagün gölü.

Sarıkum Gölü konumu burada.

6. Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı

Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı

Sinop’un Boyabat ilçesi sınırlarında yer alan Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı, Türkiye’de ve dünyada ender rastlanan volkanik yapılara sahip. Yer yer 20 metreyi aşan dikine gelişmiş sütunlar lavın soğumasıyla ve çatlaklarının aşınması sonucu oluşmuş. Gürgen-meşe geniş yapraklı karışık ormanlar ve çalılık alanların arasındaki kayalıklar Sinop’un doğal güzellikleri içinde mutlaka görülmeli. Kayalıkların olduğu bölge 2011 yılında Tabiat Anıtı olarak ilan edilmiş.

Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı konumu burada.

7. Babaçay Kanyonu

Trekking yapabileceğiniz uzun bir rotaya sahip Babaçay Kanyonu. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde yürüyüş parkurları ile doğa sevenlerin gözdesi oluyor. Yukarıda da yazdığım İnaltı Mağarası’na da buradan gidiliyor. Parkurun sonunda bulunan mağarayı da gezip bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Babaçay Kanyonu konumu burada.

8. Hasandere Şelalesi

Hasandere Şelalesi, Sinop’un Erfelek ilçesinde bulunuyor. Erfelek ilçesine 5 km uzaklıkta olan Hasandere Köyü’nün tam ortasında bu şelale. 20 metreden dökülen şelale cezbedici bir görüntüye sahip. Manzarası ve akan suyun sesi ile burayı da Sinop’ta gezilecek doğal yerler listenize dahil edebilirsiniz.

9. Deli Kızın Şelalesi

Deli Kızın Şelalesi, Erfelek Soğucalı Köyü’nde bulunuyor. Sinop il merkezinden şelaleye 18 km yol giderek ulaşılıyor. Karasu Çayı’na dökülen derenin üzerinde yer alan şelale yaklaşık 15 metreden dökülüyor. Şelalenin çevresinde piknik alanları bulunuyor.

10. Buzluk Mağarası

Buzluk Mağarası Sinop'un doğal güzellikleri

Buzluk Mağarası Durağan İlçesinin 13 km kuzeyinde bulunuyor. Mağarada yoğun bir hava akımı var. Mağaranın derinliklerinde bulunan odalarda doğal şekilde oluşmuş buzlar yer alıyor. İlginç şekilde yaz aylarında buz oranı artıyor. Buzdolaplarının olmadığı yıllarda bu mağaradan buz çıkartıp, katırlarla taşıyarak Durağan halk pazarında satıyorlarmış.

Buzluk Mağarası konumu burada.

Siz de, Sinop uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, şehrin göz alıcı doğa harikalarını yakından göreceğiniz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sinop’a Nasıl Gidilir

Sinop’ta Ne Yenir

Sinop Gezilecek Yerler

Sinop Cezaevi

Sinop Plajları

Hamsilos Tabiat Parkı

Boyabat Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here