Uçak Bileti

Bugün Türkiye’nin en kuzey ucunda yer alan bir doğa harikasını anlatacağım size. Şehirden soyutlanmış, kendinizi bir tablonun içinde gibi hissedeceğiniz, gerçek üstü bir güzellik Hamsilos Tabiat Parkı.

Yemyeşil bir ormanın içine gizlenmiş, Karadeniz yeşilinin maviyi boyadığı, sessiz sedasız bir yer Hamsilos Koyu. Bakmalara doyamayacağınız bir manzara burası. Defalarca kez gitmiş olmama rağmen her defasında aynı hisleri uyandırması normal olamaz. Henüz görme fırsatınız olmadıysa Hamsilos’un Sinop’a gitmek için başlı başına bir sebep olduğunu söyleyebilirim.

Hamsilos Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Hamsilos Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Ege’nin girintili çıkıntılı kıyı şeridine inat oldukça düzgün bir sahil şeridi var Karadeniz’de. Upuzun plajların arasında koylar Ege’ye göre çok daha az. Bu düzgün kıyıları, Sinop Yarımadası gibi burunların meydana getirdiği çıkıntılar bozmuş ve ortaya muhteşem koylar çıkmış. İşte bunlardan biri Hamsilos Koyu.

Hamsilos Tabiat Parkı; parka adını veren denizin adeta bir nehir gibi kara oluşumunun içine girdiği Hamsilos Koyu ile Akliman Koyu’nu bünyesinde barındıran, ormanlık alanları ile zengin biyo çeşitliliğe ev sahipliği yapan eşsiz bir yer. Tabiat Parkı aynı zamanda 1.Derece Doğal Sit Alanı ve Türkiye’nin 22’nci Tabiat Parkı olma özellikleri de taşıyor.

Mobil Uygulama

Zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olan tabiat parkında, yabani karanfil, Kastamonu soğanı, deve dikeni, tekesakalı, sütleğen, Sinop çiğdemi gibi endemik türler ve pek çok korunmaya değer bitki türü yer alıyor. Ayrıca yaban hayatına ev sahipliği yapan tabiat parkı, yaklaşık 150 kuş türünü barınma, konaklama ya da göç maksatlı ağırlıyor.

Hamsilos Koyu Nerede?

Hamsilos Koyu Karadeniz Bölgesi, Sinop ilinde yer alıyor. Tabiat parkına gitmek için Sinop merkezin batı çıkışında Hamsilos tabelasından dönüp sahil yolu boyunca ilerleyin. Akliman Koyu’nu geçince Hamsilos Tabiat Parkı’na ulaşacaksınız.

  • Hamsilos Tabiat Parkı yol tarifi burada.

Hamsilos Koyu Tarihi

Hamsilos Koyu Tarihi

Hamsilos Tabiat Parkı alanı aynı zamanda; arkeolojik döneme tarihlendirilen bir yer. Burada liman içindeki keramik parçaları ile eski denizcilerin mezarlarının olduğu biliniyor. Resmi kaynaklara dayanmasa da yöre halkı tarafından fosil kalıntısı olduğu düşünülen buluntular deniz kıyısında bulunuyor. Ayrıca Amazon kadınlarının yıkandığı alan olduğuna inanılan Kadınlar Hamamı’nın yer aldığı kültürel kaynak değerleri açısından da zengin bir bölge.

Hamsilos Kamp Alanı

Hamsilos Kamp Alanı

Burada ormanlık alan içerisine konumlanmış kamp alanı mevcut. Çadır ve karavan kampı için oldukça müsait bir alan. Burada tuvalet ve piknik masaları gibi olanaklar var. Çadır kurma fiyatı ise kişi başı 100 TL. Burada çadır kiralama olanağı olmadığı için kamp malzemelerinizi yanınızda götürmelisiniz. Ayrıca içeride büfe ve çay bahçesi de bulunuyor.

Hamsilos Koyu Plajı

Hamsilos Koyu yüzme beklentiniz yüksekse sizi pek tatmin etmeyebilir. Çünkü burada tam anlamıyla bir plaj yok. Kayalıklardan aşağıya inerek denize girebilirsiniz ama deniz aniden derinleşebilir. Burası daha çok manzaraya doya doya bakacağınız, tertemiz havasını ciğerlerinize hapsedeceğiniz bir yer. Ayrıca koyda tekne turu yaparak mağaraları görebilir, harika fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz.

Hamsilos Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

Hamsilos Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

Hamsilos Koyu giriş ücreti kişi başı 7.5 TL, araç başına ise 27 TL.

İletişim: (0368) 201 00 12

Sinop hakkında diğer içeriklerimin bağlantıları aşağıda.

Sinop’ta Ne Yenir

Sinop’a Nasıl Gidilir

Sinop’un Doğal Güzellikleri

Sinop Cezaevi

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhaba üniversite öğrencisiyim 3 yıldır düzenli olarak makale yazmaktayım. Bu işe hobi olarak başladım. 3 yılda yaklaşık 2 bine yakın makale yazdım daha önce onlarca sitede yazarlık yaptım. Hala da yapmaktayım, her konuda makale yazıyorum. Diliyorsanız sizin siteye makale yazabilirim. Beraber çalışmamız dileğiyle iyi günler diliyorum.

    eposta: [email protected]

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here