Uçak Bileti

Doğal güzellikler ve tarihi eserler bakımından oldukça zengin bir coğrafya olan Sinop, Karadeniz boyunca uzanan kıyıları, etkileyici bitki örtüsü, doğal kumsalları ve mesire alanları ile Türkiye‘nin önemli turizm destinasyonları arasında bulunuyor. Sinop çevresinde gezilip görülecek tarihi yerler ise şehre büyüleyici bir hava katıyor.

Sinop’ta Görülmesi Gereken 5 Tarihi Yer

1. Sinop Kalesi

2013 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Sinop Kalesi, Milattan Önce 200’lü yıllarda yaşayan Gaskalılar zamanında inşa edilmiş. Grek, Pontus, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar döneminde büyütülerek onarılan kale, kuzeyden 800, güneyden 500, batıdan ise 273 metrelik duvarlara sahip.

2. Tarihi Cezaevi

13 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Tarihi Cezaevi, 1214 yılında Sultan İzzeddin Keykavus tarafından inşa edilen iç kale içerisinde yer alıyor. Tarih boyunca tersane ve zindan olarak kullanılan bu cezaevi günümüzde ise müzeye dönüştürülerek turistlerin ziyaretine açılmış durumda.

Mobil Uygulama

3. İnceburun

Türkiye’nin en kuzey ucu olarak bilinen İnceburun, şehir merkezine yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta kalıyor. İnceburun’da 1860’lı yıllarda Fransızlar tarafından yaptırılan tarihi fener ise ilk kurulduğu yıllarda gazyağı ile çalıştırılırken günümüzde ise otomatik olarak her gece gemilere kılavuzluk etmeye devam ediyor.

4. Balatlar Kilisesi

Ada mahallesinde Yusufoğlu Aralığı’nda yer alan Balatlar Kilisesi, Milattan Sonra 660 yılında Bizanslılar zamanında yapılmış bir ibadethane. 3 bin 62 metrekarelik bir alan içerisindeki kilisenin bugün yalnızca kuzey ve güney bölümündeki duvarları duruyor. Önceleri özel mülk olan bu kilise, 2000 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak ziyarete açılmış.

5. Pervane Medresesi

Şehir merkezinde bulunan Pervane Medresesi, Selçuklu Veziri Muinüddin Süleyman Pervani tarafından yaptırılmış. 1262 yılında şehrin düşmandan kurtuluşu anısına inşa edilen medrese, geçmişte Alaüddin Medresesi ve Alaiye Medresesi isimleriyle de tanınıyormuş.

Karadeniz’in bu muhteşem şehrini keşfetmek için Sinop uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here