Uçak Bileti

Tarihe, kültür sanata ve muhteşem yemeklere karşı hassas olanlar, Sevilla sizin için harika bir seyahat adresi olabilir. İspanya‘da turizm, sanat ve kültür denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan bu büyüleyici şehir, dünün ve bugünün harmanlandığı tarihi sokaklarıyla yorgun ruhunuza iyi gelecek. Zengin yemek kültürüyle midenize de hoş ve unutulmaz dokunuşlar yapacak olan Sevilla’da, Flamenko ve Sevillanas danslarının kıpır kıpır ritmi eşliğinde muhteşem eğlenceler yaşama şansını da kaçırmayın.

Sevilla’da Gezilecek Birbirinden Etkileyici Yerler

1. Sevilla Katedrali

Dünyada Gotik mimariye sahip en büyük kilise olarak bilinen ve 1987 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Sevilla Katedrali (Seville Cathedral), 1507 yılında inşa edildi. Gotik mimarinin en güzel ve özel örnekleri arasında gösterilen bu katadral, şehrin en çok turist çeken yapıları arasında.

2. Real Alcazar

1987 yılında UNESCO Dünya Kültür ve Miras Listesi’ne kabul edilen Real Alcazar (Alcazar of Seville), göz alıcı mimarisi ve yeşilin en güzel tonlarını barındıran geniş bahçesiyle de adından söz ettiriyor. Müslüman krallar için inşa edildiği söylenen bir kraliyet sarayı olan Real Alcazar, Endülüs mimarisinden izler taşıyan görünümüyle kendine hayran bırakıyor.

3. Parque de María Luisa

Mobil Uygulama

Parque de María Luisa (Maria Luisa Park), egzotik ağaçlarla kaplı yürüyüş yolları ve tasarımıyla etrafa bambaşka bir görünüm katan rengarenk banklarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Guadalquivir Nehri kıyısında konumlanan bu etkileyici park, çevresinde yer alan tarihi binalar, çeşmeler ve havuzlara da ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültülü havasından doğanın kollarına kaçmak isteyenler bu parka mutlaka uğramalı.

4. Plaza de Espana

1928 yılından bu yana Sevilla sokaklarını süsleyen Plaza de Espana, İber-American Expo’su için tasarlanmış bir meydan. Maria Luisa Parkı’nda bulunan ve şehrin en sevilen yeşil alanlarından biri olan bu alan, Rönesans ve Müdeccen mimarisini yansıtan en başarılı örnekler arasında gösteriliyor.

5. Museo Bellas Artes de Sevilla

Orta Çağ döneminden kalma tarihi sanat eserleriyle ülkeye gelen turistlerin ilgisini çeken Museo Bellas Artes de Sevilla‘da (Museum of Fine Arts of Seville), 1594 yılında inşa edildi. Müzede; Francisco Herrera the Younger ve Murilla gibi çok sayıda ünlü sanatçıya ait eser sergileniyor.

Farklı mimarisi ve daracık sokaklarıyla ünlenen ve eskiden Yahudi azınlığın yaşadığı bir yer olan Santa Cruz, UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan Giralda Çan Kulesi gibi pek çok etkileyici yapı ve yere sahip olan bu şehri keşfetmek için Sevilla uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here