Uçak Bileti

Malagaİspanya‘nın güneyinde Costa del Sol denilen Güneş Sahilleri üzerine kurulu bir liman şehri. Şehir Cebelitarık Boğazına 100, en yakın Kuzey Afrika sahiline ise 130 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İspanya’nın Endülüs Bölgesi’nde bulunan Malaga, Sevilla’dan sonra Endülüs’ün en büyük şehri konumunda.

Malaga’da Görülmesi Gereken 5 Harika Yer

1. Gibralfaro (Tarık’ın Feneri)

Tarihi şehrin kurulduğu Gibralfaro (Tarık’ın feneri) tepesinden, Malaga’yı kuş bakışı görebiliyorsunuz. Fotoğraf makinenizi yanınıza almazsanız üzülebilirsiniz. Burada hala Fenikeliler‘den kalma az da olsa kalıntılar var. Fenikeliler’e ait surları şehirdeki Picasso Müzesi’nde görebilirsiniz. Ama ayakta duran kalıntıların büyük bir bölümü Endülüs dönemine ait.

2. Gibralfaro Kalesi

Gibralfaro Kalesi, 11. yüzyılda Endülüs Taifalar idaresi sırasında ufak emirliklere bölünmüşken yapılmış. 13 ve 14. yüzyılda ise Nasrid Hanedanı zamanında genişletilmiş. Gibralfaro Kalesi korunaklı bir yolla Alcazaba adlı diğer bir kaleye bağlanıyor. Bu kale Arap döneminde emirin ikamet ettiği yermiş.

Mobil Uygulama

3. Picasso Müzesi

Picasso Müzesi‘nden de anlaşılacağı üzere ünlü ressam Picasso, Malaga’da doğar ve sonrasında Barcelona, Paris, Antibes gibi şehirlerde birçok önemli eser bırakır. Beş dakikalık bir yürüyüşün ardından Merced meydanına ulaştığınızda burasının Picasso’nun doğduğu yer olduğu etraftaki resimlerden hatta tapas satan kafelerdeki Picasso görsellerinden bile anlaşılıyor.

4. Ronda

Ronda, Malaga, SpainMalaga’da bir gece kalma imkanınız olursa şehrin 100 km batısında yer alan Ronda’yı da muhakkak ziyaret etmelisiniz. İlk defa Keltler tarafından inşa edilen sonrasında da Fenikellilerce geliştirilen iki tepe ve onu bağlayan bir köprü üzerine kurulu bu bölge sunduğu görsel şölenle belki de Malaga’nın en fazla görülmeyi hak eden yeri.

5. Marbella ve Puerta Banus

Şehirdeki ikinci gününüzde görülebilecek yerlerden biri de Marbella ve Puerta Banus. Marbella özellikle Arapların yazlık evlerinin olduğu oldukça zengin bir yerleşim birimi. Puerta Banus da yine Marbella bölgesinde yer alıyor. Yat limanları, lüks alışveriş merkezleri ve restoranlarıyla Puerta Banus dünya jet setini her yıl İspanya’ya çekmeyi başarıyor.

Bonus: Malaga Plajları

Malum şehir İspanya’nın en önemli yazlık destinasyonlarından biri. Tarihi kadar plajları ile de meşhur bir tatil beldesi burası. Şehrin en popüler plajları ise Malagueta, Palo ve Pedregalejo.

Malaga uçak biletinizi alıp, İspanya’nın birbirinden güzel sokaklarında keyif dolu bir tatil yapma fırsatını kaçırmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here