Uçak Bileti

Şanlıurfa, doğuda Mardin, batıda Gaziantep, kuzeyde Adıyaman, kuzeydoğuda Diyarbakır ve güneyde Suriye sınırı ile çevrili, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve tarihi güzellikleriyle ünlü, Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri.

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği başarının anısına 1984’te ‘şanlı’ unvanını alan ve halk arasında Peygamberler Şehri olarak bilinen kent, tarihin ilk insan yaşamına dek uzandığı kadim bir coğrafyada yer alıyor.

Şanlıurfa uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl, tarihi MÖ 11 binlere uzanan dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe, geleneksel mimari dokusuyla çarpıcı güzellikteki eski şehir merkezi, MÖ. 2000’de Ur şehrinin bir ticari kolu olarak kurulan Harran, eski bir kilise üzerine inşa edilen ve 900–1250 yılları arasında yapılan Selahattin Eyyubi Camii, kent merkezinde yer alan Ulucamii ve Urfa Kalesi gibi daha nice eşsiz tarihi birikimiyle gezilecek pek çok adrese sahip.

Mobil Uygulama

Şanlıurfa’ya Nasıl Gidilir?

Güneydoğu’nun incisi Şanlıurfa’ya hava yolu ve kara yolu ulaşımı ile gidilebiliyor. Gaziantep’e 145 km, Diyarbakır’a 180 km ve Mardin’e 190 km uzaklıkta bulunan kente pek çok büyük şehirden otobüs seferleri de düzenleniyor. Havayolu ile gelmek isteyenler içinse Şanlıurfa GAP Havalimanı ile ulaşım çok daha kolay.

Türkiye’nin birçok kentinden direkt uçak seferlerinin yapıldığı havalimanına dönemsel olarak Avrupa kentlerinden de uçuşlar düzenleniyor.

Şanlıurfa otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Şanlıurfa’ya İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Lefkoşa’dan direkt uçak seferleri gerçekleştiriliyor. Şanlıurfa şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer alan Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan merkeze Havaş otobüsleri ile yaklaşık 45 dakikada ulaşım mümkün. Havaş otobüsleri, uçağınızın inişinden 25 dakika sonra havalimanından kalkıyor ve sırayla Tevhide Hatun Lisesi, Karaköprü İsmar, Karaköprü BİM, Otogar Kavşağı, DSİ Durağı ve Avşaroğlu Petrol güzergahını izliyor. Dilerseniz taksi veya araç kiralama seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Özel araçla Şanlıurfa’ya ulaşım

Özel aracınızla Şanlıurfa’ya gelmeyi düşünüyorsanız, İstanbul-Kaynaşalı arasındaki otobanı kullanabilir, Bolu Dağından indikten sonra, tekrar otobanı kullanarak Ankara’ya ulaşabilirsiniz. Buradan Kırşehir-Nevşehir-Niğde-Pozantı-Tarsus- Gaziantep-Urfa güzergahını izleyebilirsiniz. Şanlıurfa Ankara’ya 840 km, İstanbul’a ise 1329 km uzaklıkta bulunuyor.

Otobüsle Şanlıurfa’ya ulaşım

Otobüsle geliyorsanız, ineceğiniz Şanlıurfa Otogarı’ndan otobüs firmalarının servis araçlarıyla veya toplu taşıma ile kent merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Şanlıurfa Otogarı’na sefer düzenleyen otobüs firmalarından Metro Turizm, Tatlıses Turizm, Cesur Turizm, Urfa Seyahat, Has Bingöl Turizm, Lüks Habur Turizm, Star Batman Turizm, Vangöl Turizm ve Tokat Seyahat seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır ile komşu, Anadolu’nun kadim toprağı. Bu eşsiz tarihi coğrafyayı keşfedin!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here