Uçak Bileti

Anadolu toprakları binlerce yıldır, onlarca farklı medeniyetin izlerini taşıyor üzerinde. Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninde önemli bir geçiş güzergahında bulunan Anadolu toprakları bu etkinin izlerini günümüzde de ziyaretçilerine gösteriyor.

Anadolu topraklarının zenginliğine tanık olmak, zamanda yolculuk yapmak ve geçmişi daha iyi anlamak için listemizdeki şehirlere uğramayı unutmayın!

Anadolu’da Görmeniz Gereken 5 Şehir

1. Kars

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kars, aynı zamanda Kafkasların Anadolu ile buluştuğu noktada kapı görevi görüyor. Birbirinden farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Kars’ta UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Ani Antik Kenti ve şehir merkezindeki tarihi yapılar mutlaka ziyaret edilmeli.

Mobil Uygulama

2. Şanlıurfa

Bereketli Hilal olarak tabir edilen Mezopotamya topraklarının kuzeyinde konumlanan Şanlıurfa, ülkemizin en önemli tarım kentlerinden biri. Tarih boyunca da tarım, ticaret ve inanç merkezi olan kentte tüm dünya tarihini geriye götüren Göbeklitepe ziyaret listesine eklenmeli.

3. Konya

Mevlana’nın türbesinin de bulunduğu Konya, dünyada yerleşim izinin en eskiye gittiği yerlerden biri. Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük, Orta Anadolu’da, günümüzden 9 bin yıl önce yerleşim yeri olmuş, Neolitik ve Kalkolitik Çağ izlerini taşıyor. Etli ekmeği ve lezzetli yemekleri de Konya’yı ziyaret etme nedenleri arasında.

4. Bursa

Yeşil Bursa olarak Osmanlı tarihinde de çok önemli bir konuma sahip olan Bursa, tarihi ve doğal güzellikleri ile önplanda. Çok sayıda Osmanlı eserinin yer aldığı şehirde, ülkemizin en popüler kayak merkezi Uludağ da ilgi çekiyor. Ayrıca İskender döner ve kestane şekeri Bursa’nın sınırlarını aşan değerlerinden.

5. Nevşehir

Türkiye’nin ünü sınırlarını aşan, muhteşem yeryüzü şekillerine sahip olan bölgesi Kapadokya Nevşehir, Kayseri ve Aksaray coğrafyasında konumlanıyor. Yüzlerce peribacası, onlarca yeraltı şehri ve antik kent Nevşehir’de ziyaretçileri bekliyor. Kaya otellerin keyifli bir konaklama seçeneği sunduğu şehir hareketli gece hayatıyla da biliniyor.

Anadolu’nun her biri kendine özgü değerlerini taşıyan bu güzel şehirlerini keşfetmek için turna.com web sitesinden uçak bileti seçeneklerine göz atın!

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here