Uçak Bileti

Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük şehri olan Şanghay, 20 milyonu aşan kalabalık nüfusu ile Büyük Okyanus kıyısında yer alıyor. Ülkenin en modern şehri olarak da nitelendirilen Şanghay, gezilip görülecek etkileyici yerleri ile turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Geçmişte bir balıkçı kasabası olan şehir, günümüzde ise dünyanın en önemli liman kentleri arasında bulunuyor.

Şanghay Gezisinde Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Oriental Pearl Televizyon Kulesi

468 metre yüksekliğe sahip olan Oriental Pearl Televizyon Kulesi, şehre gelen turistlerin en gözde ziyaret noktası olarak dikkat çekiyor. Toronto ve Moskova Televizyon Kulelerinden sonra dünyanın en yüksek üçüncü televizyon kulesi olarak bilinen Oriental Pearl, muhteşem şehir manzarasıyla da hayranlık uyandırıyor.

2. Yu Yuan Bahçeleri

İçerisinde göl, kafe, restoran ve kule gibi çeşitli alanlar bulunan Yu Yuan Bahçeleri, büyüleyici atmosferi ile huzurlu bir gezi durağı. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alan Yu Yuan Bahçeleri, 16. yüzyıldan bu yana şehri süslemeye devam ediyor.

3. Nanjing Caddesi

Yaklaşık 5 buçuk kilometrelik uzunluğu ile ülkenin en popüler alışveriş caddelerinden biri olan Nanjing Caddesi, Şangay’ın en kalabalık noktalarından. Cadde, ünlü markalara ait mağazaların yanı sıra alışveriş merkezleri, oteller ve çeşitli etkinlik noktalarıyla da oldukça ilgi çekiyor.

Mobil Uygulama

4. Qibao Kasabası

Çin’in geleneksel kültürüne ait izler taşıyan bin yıllık bir yerleşim yeri olan Qibao Kasabası, tarihi dokusunun yanı sıra doğal güzellikleriyle de oldukça cezbedici. Şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre mesafedeki kasabada bulunan en ünlü yapılardan biri ise Qibao Tapınağı.

5. Şanghay Okyanus Akvaryumu

25 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Şanghay Okyanus Akvaryumu, dünyanın en büyük akvaryumları arasında yer alıyor. Aralarında nesli tükenme tehlikesi bulunan balık türlerinin de olduğu çok sayıda deniz canlısını, penguenleri ve köpekbalıklarını görebileceğiniz bu eşsiz mekanda, sergi alanları, restoran ve kafeler de mevcut.

Şanghay uçak bileti kampanyalarına göz atarak, şehrin muhteşem sokaklarında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

NOT: Çin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here